Bagaimana Memulakan Memancing

Memancing adalah aktiviti berkumpulan yang hebat. Kenangan perjalanan memancing pertama dan tangkapan pertama kekal seumur hidup. Tetapi bagi pemula, adalah penting untuk mempelajari asas-asas bagaimana untuk memulakan memancing. 5 petua ini akan membantu anda bermula dengan segera.

1. Tangki yang mudah digunakan: Peralatan memancing untuk pemula haruslah mudah. Mulakan dengan batang berputar dan sudu untuk mengajar asas tuangan. Kedua-duanya berkesan dalam jabatan menangkap ikan, dan ini bermakna anda juga boleh merangkumi teknik mengait, melawan dan mendarat ikan. Simpan umpan umpan dan memancing terbang untuk kemudian hari.

2. Tempat memancing: Fikirkan kawasan terbuka. Kolam, tasik dan pantai yang bebas daripada pokok memudahkan penuangan. Kurangkan kekecewaan yang timbul daripada halangan dan penutupan telefon dengan mengelakkan bintik-bintik dengan halangan sub-permukaan seperti balak mati, rumpai atau batu.

3. Mudah menangkap ikan. Memancing untuk pemula harus termasuk ikan kail, jadi pilih masa utama apabila pemancing baru boleh mendapatkan beberapa tindakan. Tangkapan pertama atau dua itu mencetuskan pemasa pertama dan membuatkan mereka mahu pergi lagi.

4. Pengulangan menjadikan tuan. Salah satu petua memancing pemula yang paling penting ialah lebih baik pergi lima kali dalam beberapa minggu berbanding lima kali sepanjang tahun. Kemahiran bertambah baik dengan cepat dengan usaha yang difokuskan itu dan anda mungkin melihat pemancing baharu mendapat keyakinan dan ingin pergi lebih kerap. Pemula yang mempunyai perjalanan yang tersebar selama setahun berakhir sentiasa bermula semula, dan itu boleh mengecewakan.

5. Pastikan ia pendek dan fokus. Mengambil pemula dalam perjalanan 13 jam mungkin terlalu banyak. Beri mereka perjalanan yang lebih singkat supaya mereka tidak hangus. Anda boleh menambah masa apabila mereka membiasakan diri dengan keseluruhan proses mengumpulkan peralatan, memilih tempat, memancing, menangkap dan membersihkan. Jika boleh, akhiri dengan nada tinggi iaitu ikan yang ditangkap dan didaratkan. Memancing untuk pemula termasuk perkara yang mereka ingat terakhir, dan jika ia adalah ikan keinginan untuk pergi lagi membawa mereka ke hadapan.

Cara terbaik untuk pemancing untuk belajar bagaimana untuk memulakan memancing adalah dengan membawa mereka keluar selama sehari di atas air. Dengan masa terbaik tahun semakin hampir, sekarang adalah masa yang sesuai untuk pergi. Dan pastikan anda mempunyai lesen memancing anda.


Anda mungkin juga berminat

Tom Times

Tom Times

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *