Bagaimana Kos Anda untuk Memulakan Memancing Boleh Kurang Daripada $50

Jika anda tertanya-tanya tentang kos untuk memulakan memancing, anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa anda boleh mendapatkan lesen memancing anda dan peralatan asas dengan harga $50 atau kurang. Malah, memancing boleh menjadi cara yang sangat berpatutan untuk menikmati masa di luar rumah. Gunakan petua berikut untuk mengetahui cara memulakan memancing dengan kos yang rendah.

Kos Lesen Memancing

Lesen memancing tahunan biasanya dijalankan dalam lingkungan $17-$20 untuk penduduk, bergantung pada negeri yang anda tinggali. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa jika anda pergi memancing pada hari memancing percuma yang ditetapkan negeri, anda boleh mencuba memancing tanpa perlu membeli lesen.

Berapa Kos Alat Memancing?

Kos memancing yang berkaitan dengan alat, peralatan dan umpan juga boleh menjadi sangat berpatutan. Anda boleh membeli kombo joran berputar atau spincast air tawar dan kekili yang didatangkan terlebih dahulu dengan talian dengan harga serendah $20. Anda mungkin perasan bahawa banyak klinik memancing atau derby yang menumpukan pada memancing untuk pemula menggunakan gabungan joran dan kekili asas ini.

Mata kail dalam saiz 4 atau 6 sesuai untuk mereka yang ingin memulakan memancing sebagai hobi untuk spesies ikan seperti bass dan panfish. Satu pakej mata kail biasanya berharga sekitar $5, dan anda tidak perlu risau tentang kos memancing yang berkaitan dengan umpan kerana anda sentiasa boleh menggali beberapa penggoyang merah atau cacing tanah dari taman atau timbunan kompos anda secara percuma.

Sebaik sahaja anda mempunyai kombo berputar atau spincast dan cangkuk, apa yang anda perlukan ialah pakej pemberat pukulan berpecah untuk $1.99, bobber plastik yang boleh anda beli dengan harga di bawah $1 dan sepasang tang hidung panjang untuk menanggalkan cangkuk ikan dengan harga $2.

Ringkasnya, kos untuk memulakan memancing boleh serendah $49.99, atau lebih rendah jika anda pergi memancing pada hari memancing percuma. Musim bunga hampir tiba, jadi inilah masa yang sesuai untuk mendapatkan peralatan mesra bajet yang anda perlukan untuk berseronok sambil menangkap beberapa ikan air tawar di tasik atau kolam berhampiran anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *