Azam Tahun Baru Memancing Terbaik daripada peminat kami

Kami meminta peminat memancing dan berperahu untuk berkongsi azam tahun baru mereka dengan kami dan mendapat hasil yang menakjubkan. Berikut ialah beberapa azam tahun baru memancing teratas untuk 2019 daripada peminat kami yang akan memberi inspirasi kepada anda untuk pergi memancing dan menaiki bot tahun ini.

1. Memancing lebih kerap

Semudah itu, ramai peminat kami ingin berhenti membuat alasan dan memancing lebih kerap sepanjang tahun. Kita semua meluangkan masa untuk perkara-perkara dalam kehidupan yang kita benar-benar nikmati. Jika anda gemar memancing, berhenti membuat semua alasan dan lakukan dengan lebih kerap. Bekerjasama dengan rakan memancing dan tambah satu atau dua tarikh pada kalendar anda sekarang. Tetapi pertama, beli lesen memancing anda.

2. Cari tempat baharu untuk Fish and Boat

48% peminat kami menjawab bahawa mereka mahu memancing di perairan baharu. Jika salah satu azam tahun baru memancing anda adalah untuk mencari dan mencuba tempat memancing atau berperahu baharu setiap bulan, gunakan peta interaktif kami untuk mencari tempat terbaik untuk memancing dan bot di kawasan anda dan mula merancang perjalanan memancing anda yang seterusnya. Anda juga boleh menggunakan peta kami untuk mencari kedai umpan, marina, ramalan memancing dan banyak lagi.

3. Cuba Jenis Memancing baharu

Berminat dengan memancing air masin, memancing air tawar, memancing terbang atau memancing Ais? Terdapat banyak jenis memancing yang boleh anda amalkan pada tahun ini. Pilih jenis memancing yang anda ingin ketahui lebih lanjut dan jadilah “pakar”. Salah satu cara terbaik untuk mengalami kejayaan yang lebih besar apabila memancing adalah dengan mempelajari seberapa banyak yang anda boleh tentang pelbagai jenis memancing yang boleh anda amalkan di kawasan anda.

4. Ajar Seseorang yang baru mengenali Ikan

Azam untuk mengajar rakan atau anak anda memancing. Sehari di atas air boleh memberikan peluang yang sangat baik untuk meluangkan masa berkualiti bersama rakan dan keluarga serta mengajar anak-anak tentang aktiviti luar sambil mereka mempelajari kemahiran memancing dan berperahu baharu. Jika anda mengajar anak anda memancing, anda juga boleh memasukkan aktiviti pendidikan atau hobi yang berkaitan seperti lawatan ke akuarium tempatan atau tempat penetasan ikan.

5. Ketahui tentang Spesies Ikan lain

Ketahui lebih lanjut tentang spesies ikan yang berbeza tahun ini, contohnya, bluegill, crappie hitam, ikan keli saluran atau spesies lain. Pilih satu spesies ikan yang anda ingin ketahui lebih lanjut dan jadilah “pakar” spesies. Salah satu cara terbaik untuk mengalami kejayaan yang lebih besar semasa memancing adalah dengan mempelajari seberapa banyak yang anda boleh tentang anatomi dan tingkah laku ikan. Memahami lebih lanjut tentang cara dan sebab ikan berkelakuan seperti yang mereka lakukan akan membantu anda meningkatkan kadar tangkapan anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *