Azam Memancing Tahun Baru teratas daripada peminat kami

Kami meminta peminat kami untuk berkongsi azam Tahun Baru mereka dengan kami, dan hasilnya mengagumkan. Ini adalah azam Tahun Baru memancing terbaik daripada peminat kami yang pasti memberi inspirasi kepada anda untuk pergi memancing dan menaiki bot dengan lebih kerap tahun ini.

1. Memancing Lebih Kerap

Semudah itu, ramai peminat kami ingin berhenti mencari alasan dan memancing lebih kerap sepanjang tahun. Kita semua meluangkan masa untuk perkara penting dalam hidup yang kita nikmati, apa kata luangkan lebih banyak masa untuk menikmati hari di luar rumah bersama keluarga dan rakan-rakan. Jika anda gemar memancing, hentikan membuat alasan dan pergi memancing lebih kerap. Anda boleh bekerjasama dengan rakan memancing dan menambah satu atau dua tarikh pada kalendar anda sekarang. Untuk mula menyediakan diri anda boleh mulakan dengan membeli lesen memancing anda dalam talian.

2. Cari tempat baru untuk memancing dan bot

48% peminat kami menjawab tinjauan bahawa mereka ingin memancing di tempat baharu. Jika salah satu azam tahun baharu anda ialah mencari tempat baharu setiap bulan untuk memancing atau berperahu, gunakan peta interaktif kami dan cari tempat memancing dan berperahu terbaik di kawasan anda. Mula merancang perjalanan memancing anda yang seterusnya! Anda juga boleh menggunakan peta kami untuk mencari kedai umpan, marina, ramalan cuaca dan maklumat lanjut.

3. Amalkan memancing jenis lain

Berminat dengan memancing air masin, memancing air tawar, memancing terbang atau memancing ais? Terdapat begitu banyak jenis memancing yang anda boleh amalkan tahun ini dan di sini kami menawarkan beberapa pilihan kepada anda. Pilih jenis memancing yang ingin anda pelajari dan jadilah “pakar”. Salah satu cara terbaik untuk mengalami kejayaan yang lebih besar apabila memancing adalah dengan mempelajari seberapa banyak yang anda boleh tentang pelbagai jenis memancing yang boleh anda lakukan di kawasan anda. Lawati halaman kami untuk maklumat lanjut.

4. Ajar seseorang memancing

Tidak ada yang lebih baik daripada mengajar rakan atau ahli keluarga sukan yang anda sukai. Memutuskan untuk mengajar rakan atau anak anda memancing tahun ini, ia akan menjadi peluang terbaik untuk meluangkan lebih banyak masa bersama dan mengajar anak anda aktiviti luar yang berbeza. Semasa anda mengajar anak anda memancing, anda juga boleh memasukkan aktiviti pendidikan lain atau hobi yang berkaitan, seperti pergi ke akuarium tempatan atau tempat penetasan ikan.

5. Ketahui tentang spesies ikan lain

Ramai peminat kami ingin mengetahui lebih lanjut tentang spesies ikan yang berbeza tahun ini, contohnya bluegill, crappie hitam, ikan keli saluran atau spesies lain. Salah satu cara terbaik untuk memancing dengan jayanya ialah belajar sebanyak mungkin tentang spesies, anatomi dan tingkah laku ikan lain. Mengetahui lebih lanjut tentang cara dan sebab ikan berkelakuan seperti yang mereka lakukan akan membantu anda menangkap lebih banyak ikan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *