Atlet Yang Akan Datang Mendapat Pengalaman di Final Belia FEI Jumping Nations Cup™ 2022

Kronenberg, Belanda – Pelumba Muda AS dan Pasukan Remaja melangkah ke pentas dunia pada Final Remaja Piala FEI Jumping Nations 2022 di Kronenberg, Belanda, dari 20-25 September. Atlet belia memperoleh pengalaman berharga bersaing bersama rakan sebaya mereka dari seluruh dunia. Pasukan-pasukan itu bertanding dalam kelas gaya Piala Negara-negara, menawarkan peluang pendidikan sambil dibimbing oleh Chef d’Equipe Anne Kursinski.

Zayna Rizvi dan Exquise du Pachis, ahli Pasukan Penunggang Muda AS, bersaing di Final Belia FEI Jumping Nations Cup 2022
(kaki sukan)

“Ia satu pengalaman yang sukar dipercayai untuk para pelumba. Mereka sangat memerlukannya jika mereka ingin menyertai pasukan tiga bintang dan akhirnya pasukan juara lima bintang dan besar. Kami mempunyai beberapa pusingan hebat dan memenangi kelas lain dan reben yang hebat,” kata Kursinski. “Terdapat banyak pembolehubah yang berbeza. Anda boleh bercakap dengan mereka mengenainya, anda boleh memberitahu mereka mengenainya, tetapi untuk pergi dan mengalaminya, itulah semua tentangnya. Ia adalah satu pengalaman yang indah untuk mereka. Saya harap mereka boleh datang lagi tahun depan sebagai Young Riders atau menyertai pasukan tiga bintang apabila mereka sudah bersedia. Ia adalah pengalaman pasukan yang tidak ternilai untuk mereka.”

Kedua-dua Pelumba Muda AS dan Pasukan Junior bertanding dalam pertandingan pertama masing-masing pada hari Rabu. Bagi Pasukan Penunggang Muda AS dalam pertandingan pertama CSIOY, Zayna Rizvi (Wellington, Fla.) dan Exquise du Pachis, kuda betina Belgium Warmblood 2010 Optimus Agro NV, memulakan pasukan dengan pusingan yang jelas. Alex Alston (Gahanna, Ohio) dan Prestigious, Alston Alliance, LLC 2007 Westphalian gelding, mengikutinya dengan satu lagi pusingan yang jelas. Charlise Casas (Kenilworth, Ill.) dan Mustique VZ, kuda betina Belgian Warmblood 2012 Always Faithful Equine LLC, mempunyai pusingan lapan kesalahan, yang berfungsi sebagai skor penurunan. Audrey Schulze (Saddle River, NJ) dan Darquito, Andrew Bourns dan QBS Equestrian LLC’s 2011 Hanoverian gelding, adalah sauh pasukan dan mencatat empat kesalahan. Pasukan Penunggang Muda AS menduduki tempat kedua atas empat kesilapan daripada 13 pasukan, membawa mereka ke Final CSIOY Sabtu.

Bagi Pasukan Junior AS dalam pertandingan pertama CSIOJ, Hailey Royce (Wellington, Fla.) dan Sonic Boom, 2012 Belgian Warmblood gelding Double Clear LLC, adalah pencari laluan dengan empat kesilapan. Seterusnya, Alexa Leong (Sacramento, Calif.) dan Carlsson 72, gelding Hanoverian 2011 beliau, mempunyai pusingan 13-kesalahan yang berfungsi sebagai markah jatuh. Elisa Broz (Freedom, Calif.) dan Tinkerbell, Hidalgo, LLC 2010 Warmblood kuda, mengembalikan pasukan ke landasan dengan pusingan yang jelas. Caroline Mawhinney (Wellington, Fla.) dan Stella Levista, kuda betina Hanover 2008 beliau, menutup usaha pasukan dengan empat kesalahan. Pasukan Remaja AS menamatkan pertandingan pertama dengan 12 kesilapan dan duduk dalam seri tiga penjuru untuk tempat ketujuh. Memandangkan Pasukan Junior AS menamatkan saingan di luar kelompok enam teratas yang layak ke pusingan akhir dengan hanya tiga kesilapan, mereka bertanding dalam Piala Cabaran CSIOJ pada hari Jumaat.

Pasukan Muda AS Chef d’Equipe Anne Kursinski, Della White, Caroline Mawhinney, Hailey Royce, Elisa Broz dan Alexa Leong berdiri di atas podium Piala Cabaran CSIOJ
(kaki sukan)

Ahli Pasukan Junior AS mengharungi Piala Cabaran CSIOJ dengan memerhatikan keputusan teratas. Royce dan Sonic Boom adalah pencari laluan sekali lagi, memulakan sesuatu dengan pusingan yang jelas. Leong dan Carlsson 72 meneruskan trend dengan pusingan yang jelas. Broz dan Tinkerbell mempunyai pusingan empat kesalahan yang tidak bernasib baik. Mawhinney dan Stella Levista memberikan pusingan yang jelas. Pasukan Junior AS selesai terikat dengan sifar kesalahan dengan Republik Czech, mengakibatkan lompatan. Setiap gabungan AS kembali dan memberikan pusingan yang pantas dan jelas untuk merangkul kemenangan Piala Cabaran CSIOJ.

Pasukan Penunggang Muda AS kembali ke gelanggang untuk Pertandingan Akhir CSIOY Sabtu menentang pasukan Eropah yang kuat termasuk Belgium, Jerman, Belanda, Sweden dan Switzerland. Trek yang sukar terbukti mencabar untuk bidang pesaing, dengan AS menduduki tempat kelima atas 24 kesalahan dan mengumpul pengalaman untuk masa depan. Rizvi dan Exquise du Pachis menyampaikan satu lagi pusingan yang jelas sebagai pencari laluan. Alston dan Prestigious mengalami dua perhentian malang, menyebabkan pusingan mereka berfungsi sebagai markah jatuh. Casas dan Mustique VZ serta Schulze dan Darquito kedua-duanya mempunyai 12 pusingan kesalahan untuk menutup usaha pasukan.

Keputusan

Ikuti Ekuestrian AS
Ikuti perkembangan US Jumping Teams dengan mengikuti USA Jumping Facebook dan Instagram dan US Ekuestrian pada Facebook, Instagram, Twitterdan Tik tok. Gunakan #USAJumping.

Program Prestasi Tinggi Antarabangsa USEF dan Program Laluan Prestasi Tinggi USEF disokong dengan murah hati oleh Yayasan USETrakan dermawan kepada USEF. Sokongan Program Prestasi Tinggi juga disediakan oleh penaja dan ahli USOPC dan USEF.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *