Apakah memancing aqueduct California?

Saluran air ialah saluran air buatan manusia, seperti terusan. Diuruskan oleh Jabatan Sumber Air Californiapada lebih 400 batu panjang dan mungkin sedalam 30 kaki di beberapa kawasan, memancing saluran air California sangat produktif.

Adakah sah untuk memancing di saluran air California?

Bukan sahaja sah untuk memancing di saluran air California, tetapi terdapat 16 lokasi memancing saluran air California yang ditetapkan pada peta yang disediakan oleh Jabatan Sumber Air. Kebanyakan lokasi memancing saluran air California nampaknya berada di jambatan, tetapi memancing terus dari jambatan tidak dibenarkan atas sebab keselamatan. Sebaik sahaja di tepi saluran air, anda mungkin perlu mula mendaki untuk mencari ikan yang aktif jadi pastikan anda mematuhi semua tanda dan peraturan, terutamanya mengenai keselamatan. Arus boleh deras jadi jangan mengharungi atau berenang, pakai kasut bertapak getah dan cari tali dan tangga keselamatan bertanda kuning.

Apakah jenis ikan yang terdapat di saluran air California?

Daripada penyelidikan saya, kehadiran ikan keli largemouth bass, carp, dan aqueduct California, tidaklah mengejutkan. Walau bagaimanapun, laluan air ini juga terkenal dengan memancing bass belang yang bagus. Tidak banyak cara struktur untuk menahan ikan jadi cari sebarang penyelewengan seperti sokongan dan selekoh jambatan, di mana arus berubah arah. Selain itu, anda agak terdedah pada tebing konkrit jadi tuangan yang lama mungkin diperlukan untuk mengelakkan ikan yang menakutkan. Saya juga membaca di mana pemancing telah melakukan troled semasa memancing aqueduct California, dengan berjalan gewang yang dipasang pada papan planer untuk mencapai ikan. Dan seperti biasa, miliki lesen memancing yang terkini dan salinan peraturan memancing kerana semua peraturan terpakai untuk lokasi memancing yang unik ini.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *