Apakah bot terkecil untuk memancing laut?

Lautan, walaupun dibahagikan dan dinamakan seperti Pasifik dan Atlantik, adalah air yang besar. Yang paling besar. Meliputi kira-kira 70% daripada bumi, jumlah air masin yang besar ini biasanya memerlukan bot besar kerana skala yang menakutkan, potensi gelombang gergasi, arus yang kuat, dan sebagainya. Walau bagaimanapun, bot-bot kecil kerap meneroka air masin terutamanya kerana peluang memancing yang luar biasa. Bot terkecil untuk memancing lautan mestilah kayak laut.

Bot terkecil untuk memancing lautan

Saiz kayak luar pesisir berbeza mengikut penggunaan yang dimaksudkan. Setakat bot terkecil untuk menyeberangi lautan, mungkin mendayung ke pulau-pulau atau melengkapkan jarak jauh untuk berkhemah menyusuri garis pantai, model kayak duduk yang lebih panjang, lebih sempit, turing selalunya melebihi 20 kaki panjang. Bot terkecil untuk memancing lautan adalah lebih pendek dan lebih luas dengan kayak memancing laut, selalunya reka bentuk duduk, berjalan sekitar 12 hingga 16 kaki. Kedua-dua jenis boleh cukup ringan untuk dibawa dengan tangan, atau sekurang-kurangnya ditarik tangan pada kereta kecil untuk membantu dengan pelbagai peralatan air besar. Semasa menyiasat bot terkecil untuk lautan terbuka atau bot terkecil untuk menyeberangi lautan, seseorang mungkin mendapati bot layar dengan panjang lebar yang dinyatakan tetapi ini lebih berat dan tidak direka untuk kecekapan memancing.

Amaran keselamatan

Memancing dalam saiz bot terkecil untuk lautan adalah berisiko, jadi ambil langkah berjaga-jaga keselamatan yang mencukupi seperti memerhati cuaca, mendapatkan pengalaman berhampiran pantai terlebih dahulu, mempunyai segala-galanya dalam senarai semak peralatan keselamatan anda, dan jika keluar bersendirian, sekurang-kurangnya memberitahu seseorang tentang pelampung anda. rancangan. Pilih kraf anda dengan bijak untuk mengendalikan arus, ombak dan ombak yang tidak dijangka dengan terbaik semasa bertarung dengan ikan yang mungkin cukup besar untuk menarik anda seketika. Bot terkecil untuk memancing di lautan juga harus mempunyai simpanan di bawah dek, keupayaan untuk memasang segala-galanya untuk mengendalikan flip, dan beberapa jenis kemudi untuk kecekapan mendayung pada jarak yang jauh.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *