Apa yang ada dalam Kit Keselamatan Bot Anda? Petua supaya Anda Mendapat Apa yang Anda Perlukan

Berada di atas bot boleh menjadi santai, menyeronokkan, atau keseronokan, tetapi air patut dihormati. Kit peralatan keselamatan bot yang berguna bersama-sama dengan mengesahkan senarai semak keselamatan bot anda boleh membantu memastikan anda tidak mengalami keseronokan yang salah.

Kit keselamatan bot berbeza mengikut saiz kapal air dan saiz badan air. Jika anda baru belajar cara menaiki bot, pastikan anda sudah biasa dengan keperluan kit keselamatan bot oleh setiap negeri. Sebagai contoh di Pennsylvania, bot yang tidak berkuasa seperti kayak dan kanu mesti membawa peranti menghasilkan bunyi. Saya sentiasa mempunyai wisel di bahagian bawah beg kamera saya.

Ini membawa satu lagi perkara yang baik. Bahagian penting dalam kit keselamatan bot yang baik ialah mengetahui tempat untuk mencarinya dengan segera. Tidak mengapa jika anda perlu mengorek kotak peralatan anda selama beberapa minit untuk mencari gewang pancing yang sesuai, tetapi dalam keadaan kecemasan anda perlu tahu di mana kit peralatan keselamatan bot anda berada.

Lebih besar badan air dan kelas bot, lebih besar kandungan peralatan keselamatan bot anda. Perjalanan yang lebih jauh boleh bermakna masa yang lebih lama untuk bantuan tiba. Sebagai tambahan kepada wisel atau pembuat bunyi yang serupa, senarai peralatan keselamatan bot standard akan termasuk jaket keselamatan, lampu navigasi dan untuk kapal berkuasa, alat pemadam api. Blogger TakeMeFishing™ Debbie Hanson baru sahaja memesan kit keselamatan bot kalis air yang kecil untuk bot baharunya yang mengandungi barangan kesediaan seperti lampu suluh, bateri tambahan, peti pertolongan cemas, tali tambahan, pelbagai alatan dan pisau. Peralatan keselamatan bot yang lebih besar mungkin termasuk alat ganti motor, kit alat, senapang suar dan selimut terma kecemasan.

Semasa memulakan perjalanan dengan bot, pastikan anda memberitahu seseorang tentang rancangan anda. Paul Murray, seorang sukarelawan dengan jabatan bomba Parker, PA, meneruskan panggilan untuk menyelamatkan bot di Sungai Allegheny dan tasik kawasan. “Jika anda tidak kembali ke pelancaran dan keluarga menghubungi 911, kami perlu mencari anda. Kami tidak dapat mencari anda jika kami tidak dapat melihat anda. Lampu suluh dan/atau suar telah sangat berjaya untuk mencari orang.” Apa lagi yang anda ada dalam kit keselamatan bot anda?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *