Ansgar Holtgers Jr. dan Chaploon Memenangi Emas Individu pada Kejohanan Kebangsaan Neue Schule/USEF Junior Jumper 2022

Harrisburg, Pa. – Hanya satu landasan yang diperlukan untuk menukar papan pendahulu, dan itu berlaku pada pusingan akhir malam Sabtu bagi Kejohanan Kebangsaan Neue Schule/USEF Junior Jumper 2022 yang diadakan di Pameran Kuda Kebangsaan Pennsylvania.

Holtgers Jr yang Bertanggungjawab dan Chaploon
Ansgar Holtgers Jr. dan Chaploon. ©Leslie Potter/Ekuestrian AS

Ansgar Holtgers Jr. (Wellington, Fla.) menduduki tempat kedua dalam kedudukan keseluruhan selepas dua pusingan pertama pertandingan individu. Pusingan III berjalan dalam susunan kedudukan terbalik dan pusingan kedua terakhir oleh Holtgers dan Chaploon, gelding Oldenburg 2010 yang dimiliki oleh Gut Einhaus, LLC., adalah satu pusingan yang jelas. Apabila ketua semalaman Virginia Bonnie (Upperville, Va.) dan Nina Bonnie 2012 KWPN gelding Heldorado mengalami rel pada lompatan ketiga hingga terakhir, mereka jatuh ke tempat ketiga, menabrak Holtgers sehingga emas. Tessa Downey (Houston, Texas) memenangi pingat perak selepas pusingan tanpa kesalahan dengan Isabelle, kuda betina Dutch Warmblood 2009 yang dimiliki oleh Horse Orchard LLC.

“Ia amat bermakna untuk berada di sini,” kata Holtgers. “Ia adalah persembahan berprestij. Ramai orang menetapkan matlamat mereka untuk datang ke sini untuk menunjukkan dan saya fikir ia adalah masalah besar kerana terdapat 38 junior terbaik di negara ini di sini dengan kuda terbaik. Untuk menang juga adalah perasaan yang luar biasa.

Pemenang pingat Kejohanan Lompat Muda
©Leslie Potter/Ekuestrian AS

“Saya telah diperkenalkan kepada Chaploon pada Mei tahun ini, jadi ia adalah satu perkongsian baharu,” kata Holtgers. “Dia datang dari kandang Paul Schockemoehle di Jerman. Kami terbang ke sana untuk mencubanya, dan sejak saya duduk di atasnya, saya jatuh cinta dengannya. Dia sangat seronok untuk menunggang. Dia kembali dengan mudah. Dia mempunyai langkah yang besar, dia sangat berhati-hati, dan dia sangat luas. Saya fikir ia adalah perkongsian yang hebat, dan saya tidak dapat membayangkan cara yang lebih baik untuk memulakan perkongsian kami daripada memenangi pingat emas ini bersama-sama.”

Downey, yang merupakan sebahagian daripada pasukan pemenang pingat emas dari Zon 7 dalam pertandingan berpasukan pada hari Jumaat, mempunyai pujian yang sama untuk kudanya.

“Saya bekerjasama dengan Isabelle sekitar awal tahun lalu,” katanya. “Sebelum ini Claire McKean mempunyai dia bersama Martien Van Der Hoeven. Dia haiwan yang luar biasa. Ken dan Emily Smith serta Peter Pletcher dan Jef Lauwers adalah orang yang menyatukan kami, dan saya tidak dapat lebih berterima kasih kepada mereka kerana membenarkan saya peluang ini.”

Bagi Bonnie, hujung minggu di Harrisburg adalah hujung minggu yang menggembirakan walaupun tanpa mengekalkan kedudukan pingat emas.

“Heldorado tidak mempunyai pengalaman paling banyak,” kata Bonnie. “Kami menghabiskan banyak masa di Spruce Meadows untuk berundur dan benar-benar membenarkan dia matang, jadi benar-benar, berada di sini adalah satu penghormatan besar. Saya amat berbangga dengannya. Masuk, apa sahaja yang akan berlaku, saya tahu saya tidak boleh lebih gembira dengan cara Heldorado melompat dan usaha besar yang dia lakukan dalam segala-galanya.”

Pertandingan untuk pelumba junior di Pameran Kuda Kebangsaan Pennsylvania diteruskan pada hari Ahad, yang termasuk Final Pingat Tempat Duduk Dover Saddlery/USEF Hunter. Tonton secara langsung di Rangkaian USEF. Ahli dan pelanggan USEF juga boleh menonton Kejohanan Kebangsaan Neue Schule/USEF Junior Jumper atas permintaan. Sertai Hari ini!

Keputusan

Sentiasa berhubung
Ikuti USA Jumping Facebook dan Instagram dan US Ekuestrian pada Facebook, Instagram, Twitterdan Tik tok. Gunakan #USAJumping.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *