Amblynn Tiramisu ialah kuda miniatur HOYS tahun ini

 • Selepas menunjukkan sepanjang pagi pada hari terakhir Pertunjukan Kuda Tahun Ini (HOYS) 2022, sebuah keluarga dari Wales mendapat detik kemenangan apabila kuda kecil mereka Amblynn Tiramisu (Teddy) menerangi Arena TopSpec dan memperoleh kuda miniatur HOYS pertamanya. kejohanan tahun.

  Charlotte Leonard telah menyerahkan Power Bucks Minotaur berusia lima tahun, yang layak untuk kuda kecil HOYS tahun akhir di Royal Bath & West.  “Dia datang tanpa disentuh dari lapangan dua tahun lalu,” dedah Charlotte. “Ini adalah lawatan pertamanya ke HOYS, dan kemenangan pertama saya dalam kejuaraan HOYS.”

  Charlotte menemui Teddy pada iklan di tapak jualan Preloved.

  “Dia seorang pemain pertunjukan kecil,” kata Charlotte, yang membiak secara kecil-kecilan dan menunjukkan baka itu bersama kuda dan kuda tunggangan. “Dia menyukai pekerjaan itu dan dia menjulang kejayaan di gelanggang.”

  Charlotte memberi penghormatan kepada arwah bapanya selepas kemenangannya, yang meninggal dunia secara mengejut lima minggu lalu.

  “Ini bermakna hasilnya adalah lebih istimewa kepada kami,” kata Charlotte, yang disertai oleh ibunya, Helen, suaminya, James, anak perempuannya, Lily, dan rakan keluarga di HOYS.

  Teddy adalah kuda ketiga yang ditunjukkan oleh keluarga di NEC hari ini.

  “Kami mempunyai kuda poni pemburu pertunjukan dan kuda berwarna yang ditunggangi di sini juga; ia adalah hari yang sangat sibuk tetapi ia berbaloi,” tambahnya. “Menunjukkan adalah urusan keluarga bagi kami. Saya telah menunjukkan sejak saya berumur tiga tahun dan menang di sini adalah impian saya selama-lamanya.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *