Aloha West akan Berdiri di Mill Ridge Farm pada tahun 2023

Mill Ridge Farm akan mengalu-alukan prospek kuda jantan baharu untuk 2023 pada pemenang Pecut Piala Penternak Qatar Racing (G1) 2021 Hello Barat .

Dimiliki oleh Eclipse Thoroughbred Partners dan dilatih oleh Wayne Catalano, Aloha West sedang bersedia untuk mempertahankan kemenangan itu dalam edisi tahun ini Sprint 5 Nov di Keeneland.

Daripada keluarga Fappiano, Aloha West ialah anak lelaki berusia 5 tahun Putar Keras Pulau Terikat oleh Speightstown . Island Bound memenangi 2012 Winning Colors Stakes (G3), pecut enam kaki di Churchill Downs.

Mill Ridge menyatakan bahawa Aloha West menyerupai bahagian keluarganya ini dengan kelajuan Speightstown dan kualiti fizikal dan kehadirannya. Selain itu, nenek ialah anak perempuan AP Indy, dan ini memberikan gabungan silsilah Danzig yang indah Putar Keras Pergi ke Barat melalui Speightstown, dan AP Indy—tiga daripada barisan bapa yang paling berpengaruh hari ini.

“Kami sangat teruja untuk mengumumkan Aloha West sebagai kuda jantan Mill Ridge kami yang seterusnya,” kata pengurus besar Mill Ridge, Price Bell. “Dengan kehendaknya untuk menang, gabungan silsilah, dan kehadiran fizikal yang luar biasa, kami percaya penternak akan tertarik kepadanya. Kami fikir dia mempunyai peluang untuk menyumbang kepada baka kami.”

Mendaftar untuk

Pada mulanya dimiliki oleh Gary West dan dilatih oleh Bob Baffert, latihan awal Aloha West mencadangkan dia mungkin salah seorang anak terbaik Baffert berusia 2 tahun. Malangnya, dia cedera sebelum permulaan pertamanya.

Selepas memenangi debut kerjayanya pada 4 pada Taman Oaklawn dan menduduki tempat kelima dalam elaun untuk West dan jurulatih Wayne Catalano, Aloha West dijual secara persendirian kepada Eclipse Thoroughbred Partners. Aloha West terus membuat tujuh lagi permulaan pada 2021 yang dihadkan oleh kemenangan Pecut Piala Penternaknya ke atas Dr Schivel dengan johan pelari pecut Pahlawan Jackie mendaftar masuk keenam.

Sejarah kecemerlangan ini menyerupai yang ditunjukkan oleh Speightstown, yang pada usia 6 tahun memenangi Pecut Piala Penternak. Dengan kepantasan yang ditunjukkan Aloha West menjuarai Pecut Piala Penternak, dan pengaruh dari Speightstown dan keluarga Fappiano, serta ketampanan fizikalnya, Mill Ridge menjangkakan dia akan menarik perhatian penternak komersial.

Mill Ridge menyatakan bahawa ia menunggu lama selepas juara Diesis dan Gone West untuk mengalu-alukan pemenang John Deere Breeders’ Cup Turf (G1T) 2003 Johar . Ladang itu kini menjuarai 2018 Breeders’ Cup Mile (G1T). Persembahan Oscar .

Mill Ridge menyatakan bahawa untuk mempertahankan satu lagi pemenang Piala Penternak di Aloha West adalah tambahan yang bagus kepada ladang. Dia akan ditempatkan di kandang kuda jantan Gone West dan paddock.

Mill Ridge tidak menyatakan bayaran stud untuk Aloha West dalam pengumuman 28 Oktober. Banyak ladang menunggu keputusan daripada peserta Piala Penternak sebelum memuktamadkan yuran.

Siaran akhbar ini telah disunting untuk kandungan dan gaya oleh Kakitangan BloodHorse.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *