Alat Memancing Air Masin untuk Bot atau Pantai

Memilih peralatan dan peralatan memancing air masin yang betul adalah pilihan peribadi tetapi sangat dipengaruhi oleh perkara yang muncul di hujung talian anda. Dalam keadaan secubit semasa percutian di South Carolina, saya membeli kombo berputar sederhana yang dipramuat dengan talian 12 paun di kedai kotak besar. Kemudian pada hari itu, saya mendapati diri saya disambungkan kepada sinar yang sangat besar. Selama satu setengah jam kami bertanding dan peralatan bass largemouth itu bertahan dengan sangat baik.

Tackle Air Masin untuk Memancing Bot
Jika anda merancang untuk trolling, penghantaran tidak akan menjadi masalah besar. Hanya kili percuma dan jatuhkan umpan ke dalam air. Kekili ini mungkin merupakan pemutar umpan yang sangat menjurus, yang boleh memuatkan banyak garisan berat. Batangnya cenderung lebih pendek dan mempunyai tugas berat untuk mengendalikan binatang buas seperti tuna, marlin atau wahoo. Peralatan memancing yang serupa akan berfungsi jika anda bercadang untuk berlabuh dan jig atau menjatuhkan umpan ke terumbu untuk kerapu, ambarjack, atau juga jerung.

Sesetengah ikan mungkin memerlukan tuangan yang lebih lama dan pergerakan bot, mungkin mengikuti sekolah yang mungkin ditunjukkan oleh kumpulan burung yang memberi makan juga mengejar ikan umpan. Batang “whippier” yang lebih panjang dipasangkan dengan kekili berputar berat mungkin lebih bermanfaat di sini. Ikan merah, belang belang atau tarpon mungkin disasarkan dengan peralatan memancing jenis ini.

Tackle Air Masin untuk Memancing di Pantai
Jika memancing dari jeti atau jeti panjang, joran dan kekili yang disebutkan di atas akan menjadi kombo am yang baik untuk ikan seperti dram hitam dan kepala biri-biri. Walau bagaimanapun, jika memancing dari pantai, anda akan mahu membuat lakonan yang sangat panjang. Batangnya mungkin 12 kaki, dengan punggung yang sangat panjang untuk memuatkan dan melancarkan leverage.

Jika anda tidak tahu spesies apa yang boleh dijangkakan, lawati penduduk tempatan memancing di tempat yang anda ingin memancing. Kedai peralatan di kawasan itu juga akan menjadi sumber maklumat yang hebat dan berkemungkinan akan membawa peralatan memancing air masin yang sesuai dan boleh membantu anda bermula. Pastikan anda menyemak keperluan lesen memancing air masin untuk negeri anda.


Anda mungkin juga berminat

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *