Adakah Selimut Kuda Anda Bersedia untuk Musim Sejuk?

Di seluruh Amerika Syarikat, penunggang kuda mula bangun untuk membeku pada cermin depan kereta mereka dan menutupi rumput musim panas yang terakhir. Di sesetengah kawasan, salji sudah mendarat. Adakah selimut kuda anda siap untuk tugas memastikan kuda anda kering dan selesa sepanjang musim sejuk? Teruskan membaca untuk mendapatkan beberapa petua dan petua tentang cara mengetahui sama ada selimut kuda anda bagus untuk musim sejuk yang lain atau sama ada sudah tiba masanya untuk membeli beberapa pengganti selimut kuda musim sejuk.

Adakah Selimut Kuda Musim Sejuk Anda Bersih?

Adalah penting untuk memulakan tahun dengan selimut yang bersih. Sebaik-baiknya, anda akan membersihkan selimut kuda anda sebelum menyimpannya untuk musim panas. Ini kerana kotoran, najis dan air kencing yang terkumpul pada selimut kuda anda semasa ia digunakan menyebabkan fabrik, jahitan dan salutan kalis air merosot dari semasa ke semasa. Selain itu, sebarang lembapan yang terperangkap dalam persekitaran yang kotor ini akan cepat berubah menjadi acuan. Perkara terakhir yang anda mahukan ialah mengeluarkan selimut kuda anda daripada simpanan musim panas dan mendapati ia terlalu berkulat untuk digunakan pada kuda anda!

Jika anda tidak dapat membersihkannya sebelum musim sejuk, masih belum terlambat untuk membersihkannya sekarang. Pencuci selimut profesional akan menjadikan selimut kuda musim sejuk anda kelihatan serba baharu. Jika perlu, kebanyakan perkhidmatan pembersihan selimut juga boleh kalis air semula selimut anda.

Perlu diingat bahawa masa tahun ini cenderung menjadi tempoh yang sibuk untuk perkhidmatan pembersihan selimut dan mereka mungkin mengambil sedikit masa untuk mengembalikan selimut kuda anda kepada anda. Jika tiada pembersih selimut berhampiran anda, anda boleh belajar cara membersihkannya sendiri di sini.

Adakah Selimut Kuda Anda Kalis Air?

Adalah penting untuk memastikan selimut kuda anda kalis air sebelum hari hujan pertama tahun ini. Jika kuda anda terperangkap dalam hujan atau salji dalam selimut basah, ia akan menjadi sejuk dan sengsara dengan cepat.

Mudah untuk memeriksa sama ada selimut kuda anda kalis air, atau sekurang-kurangnya kalis air. Mulakan dengan menggantung selimut kehadiran anda pada pagar atau tiang. Gunakan span, penyembur atau hos untuk membasahi bahagian luar selimut. Jangan rendam, tetapi cuba tiru hari hujan. Periksa bahagian bawah selimut selepas 15 hingga 30 minit untuk menilai sama ada mana-mana air telah meresap ke bahagian lain. Sebilangan kecil lembapan atau kelembapan adalah perkara biasa. Jika kayu di bawah selimut kuda anda basah, maka selimut anda tidak lagi kalis air.

Menilai Haus & Koyak pada Selimut Kuda Musim Sejuk Anda

Musim luruh ialah masa yang sesuai dalam setahun untuk menilai selimut kuda anda untuk haus dan lusuh. Selepas mengeluarkannya daripada simpanan, bentangkannya di atas lantai dan lihat dengan teliti untuk mengesan sebarang tanda kerosakan. Tikus dan rama-rama terkenal kerana menceroboh tong simpanan anda dan memakan selimut anda. Periksa pelapisan kulit biri-biri dengan teliti, kerana tikus percaya bahan ini sesuai untuk sarang mereka.

Cari koyak pada kain tempurung luar. Sebarang koyakan memerlukan tampalan profesional, kerana integriti selimut dan keupayaannya untuk menangkis air akan terjejas. Periksa semua jahitan dengan teliti, kerana jahitan yang longgar atau terpisah akan mengurangkan ketahanan selimut anda. Semua snap anda harus berfungsi dengan lancar dan cekap. Jika mereka berasa tersangkut atau kaku, sedikit WD-40 sekarang akan menjimatkan banyak masalah pada hari musim sejuk yang sejuk.

Adalah sangat penting untuk melihat dengan teliti pada tali kaki dan ekor selimut anda. Mana-mana tali yang haus atau longgar boleh putus semasa kuda anda memakai selimut. Keadaan ini boleh menjadi sangat berbahaya, kerana tali yang longgar boleh tersangkut pada kaki kuda anda, atau menakutkan mereka untuk melarikan diri dan seterusnya merosakkan selimut atau mencederakan diri mereka sendiri.

Nasib baik, beberapa tali, seperti tali ekor, mudah diganti. Cuma cabut cangkuk kedua-dua hujung tali ekor daripada cincin D selimut dan gantikannya dengan tali ekor baharu, suka yang ini. The Horseware Ireland Wipe Clean Tali Ekor adalah pengganti yang sangat baik kerana kord bersalut PVC yang anjal adalah fleksibel dan mudah dibersihkan.

Adakah Anda Mempunyai Semua Selimut yang Anda Perlukan?

Nilai koleksi selimut kuda anda dengan teliti dan cuba berfikir ke hadapan. Adakah anda memotong kuda anda pada musim sejuk ini atau membiarkannya tidak dikerat? Jika anda akan memotong kuda anda, anda memerlukan berat ringan, sederhana, berat dan sekurang-kurangnya satu selimut dengan leher. Jika anda membiarkan kuda anda tidak dikerat dan ia tumbuh seperti seekor raksasa berbulu, anda mungkin hanya memerlukan sehelai kain atau selimut ringan sekiranya hujan atau salji turun. Perlu diingat bahawa selimut yang anda perlukan sangat berbeza-beza berdasarkan kuda individu anda.

Membeli selimut kuda musim sejuk anda pada musim gugur adalah langkah bijak. Banyak kedai tack ada jualan pra-musim daripada model tahun lepas. Jika anda menunggu dan mendapati bahawa anda benar-benar memerlukan selimut kuda lain pada pertengahan musim sejuk, stok mungkin berkurangan.

Selimut Kuda Musim Sejuk yang Kami Syorkan:

KOMBO LITE ORIGINAL SHIRES TEMPEST

shires tempest selimut kuda musim sejuk ringan

Kombo Shires Tempest Lite ialah pilihan sempurna untuk selimut ringan standard anda. Bagi kebanyakan kuda di kebanyakan kawasan di Amerika Syarikat, selimut kuda ringan anda adalah yang paling kerap anda gunakan, kerana ia boleh dilapisi di atas selimut lain untuk kehangatan tambahan. Tempest Lite adalah terpulang kepada tugasnya kerana ia mempunyai cangkang luar ripstop 600 denier yang dibarisi penuh lengkap dengan kemasan kalis air tahan lama ShireTex. Tali dada boleh laras dan surcingles memberi anda sedikit kebebasan untuk menyesuaikan kesesuaian. Leher yang dilekatkan menambah perlindungan tambahan daripada unsur-unsur dan menjadikannya bahagian lapisan yang ideal untuk selimut anda yang lebih berat, terutamanya jika ia tidak mempunyai lampiran leher sendiri.

PERANGKAT KUDA IRELAND RAMBO SUPREME 1680D TURNOTE (200G MEDIUM)

selimut kuda musim sejuk sederhana

Salah satu jenama terbaharu yang kami mula bawa, Horseware Ireland Rambo Turnout menampilkan reka bentuk leher yang pasti dengan penutup depan V untuk memberikan kuda anda kebebasan pergerakan optimum untuk merumput. Selimut berat sederhana ini mempunyai 200 gram isian gentian termobon untuk memastikan kuda anda hangat pada kebanyakan malam musim sejuk. Jika kuda anda suka bermain kasar di padang rumput, cangkang luar 1680 denier akan memberikan cabaran yang sukar untuk kuda anda mengoyak. Lapisan yang meningkatkan kilauan, anti statik dan antibakteria adalah aising pada kek.

PERANGKAT KUDA IRELAND AMIGO® BRAVO 12 PLUS (400G BERAT)

selimut kuda kawan

Adakah anda tinggal di kawasan di dunia yang musim sejuknya panjang dan sangat sejuk? Jika itu terdengar seperti kampung halaman anda, anda memerlukan Amigo Bravo 12 Plus. Selimut kelas berat ini dibungkus dengan 400 gram isian gentian yang direka untuk memastikan kuda anda hangat walaupun pada malam yang paling sejuk. Gerbang kaki mengekalkan kebebasan bergerak sambil masih membenarkan permaidani kekal selamat di bawah perut untuk perlindungan tambahan. Jalur reflektif menambah keterlihatan, jadi anda boleh melihat kuda anda dengan mudah pada malam yang gelap.

Klik di sini untuk membeli koleksi selimut kuda musim sejuk kami.

Komen akan diluluskan sebelum dipaparkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *