9 Unicorn Kartun Paling Terkenal Sepanjang Zaman

Pembaca kami menyokong kami. Catatan ini mungkin mengandungi pautan ahli gabungan. Kami mendapat hasil daripada pembelian yang layak. Ketahui Lebih Lanjut

Unicorn yang ajaib dan cantik telah lama menjadi aspek popular budaya pop. Daripada filem ke rancangan TV, mereka telah menghiasi skrin kami dengan kehadiran mistik mereka.

Terdapat banyak unicorn yang digemari, baik animasi mahupun aksi langsung, yang telah menjadi watak kegemaran ramai orang.

Kami sedang melihat unicorn kartun yang paling terkenal, dari ikonik Unicorn Terakhir filem kepada bintang yang disayangi My Little Pony.

9. Lady Rainicorn (Masa Pengembaraan)

Unicorn kartun Lady Rainicorn dari Adventure Time

Lady Rainicorn ialah makhluk unicorn panjang berwarna pelangi dari Masa mencabar. Dia mempunyai keupayaan istimewa untuk terbang, melepasi jirim, dan boleh menggunakan tanduknya untuk menukar warna apa sahaja yang dia suka.

Lady Rainicorn ialah kawan baik Puteri Bubblegum dan juga kuda dirajanya. Dia juga teman wanita Jake dan sering melakukan pengembaraan bersama Finn dan Jake. Lady Rainicorn dan Jake the Dog mempunyai lima anak bersama.

Lady Rainicorn hanya bercakap bahasa Korea tetapi dia boleh menggunakan peranti penterjemahan untuk berbahasa Inggeris. Dia mempunyai personaliti yang santai dan gemar berinteraksi dengan rakan-rakannya.

8. Unicorn Pelangi (Dalam Luar)

Rainbow Unicorn daripada filem Inside Out

Rainbow Unicorn ialah watak kecil dalam Luar dan dalam yang menjadi kegemaran peminat. Dia tinggal di Dream Productions dalam fikiran Riley, di mana dia membintangi impian Riley.

Rainbow Unicorn ialah seorang pelakon yang mempunyai surai yang hebat. Dia mula-mula muncul apabila Joy, Sadness dan Bing Bong menyelinap masuk ke Dream Productions untuk melihat unicorn secara langsung. Bagaimanapun, Joy, yang merupakan peminat tegar Rainbow Unicorn, terlalu tertarik dengan kehadirannya untuk memperkenalkan dirinya dengan betul.

Apabila Joy and Sadness cuba membangunkan Riley apabila memasuki salah satu mimpinya, Rainbow Unicorn secara tidak sengaja muncul pada kamera cuba mencuri kek cawan dan makanan ringan lain.

Kemudian, unicorn itu dilihat di atas pentas melakukan rutin tarian di hadapan penonton yang tidak terkesan. Persembahan Rainbow Unicorn secara tiba-tiba terganggu apabila Jangles berlari di atas pentas.

7. Buttercup (Kisah Mainan 3 & 4)

Buttercup daripada filem animasi Toy Story

Buttercup ialah unicorn mewah yang muncul di dalamnya Cerita Mainan 3 dan Cerita Mainan 4. Dia mempunyai kot putih, tanduk emas, surai, ekor, kuku, dan dua hati merah jambu untuk lubang hidung.

Walaupun penampilan Buttercup yang comel, dia sering menyindir. Dia adalah salah satu mainan Bonnie dan menjadi kawan baik dengan Hamm, yang sama-sama sarkastik.

Buttercup memberikan bantuan kepada Woody, walaupun dia boleh agak tidak sedar dari semasa ke semasa. Dia sering bersikap dingin tetapi dia mempunyai sedikit sifat nakal.

6. Puteri Luna (Kuda Kecilku)

Puteri Luna daripada My Little Pony

Puteri Luna ialah Alicorn dengan kot gelap yang menakjubkan yang terkenal dengan peranannya My Little Pony: Friendship Is Magic (2010-2019). Dia juga dikenali sebagai Nightmare Moon atau Night Mare Moon, kerana dia mempunyai keupayaan untuk berubah.

Pada asalnya, Puteri Luna memerintah bersama kakaknya Puteri Celestia. Walau bagaimanapun, Puteri Luna berubah menjadi kuda betina yang jahat dengan kepahitannya dan dibuang oleh kakaknya. Walau bagaimanapun, Elemen Harmoni akhirnya memulihkan Luna kepada dirinya yang dahulu dan dia kembali ke Equestria untuk memerintah bersama kakaknya.

5. Rarity (Kuda Kecilku)

Rarity (Kuda Kecilku)

Rarity ialah kuda unicorn yang merupakan salah satu watak utama My Little Pony: Friendship Is Magic. Dia mempunyai kot putih yang cantik dengan surai ungu dan ekor yang menawan.

Rarity ialah kakak kepada Sweetie Belle dan merupakan cinta jangka panjang Spike. Rarity bekerja sebagai pereka fesyen dan tukang jahit. Dia mempunyai kedai sendiri di Ponyville yang dipanggil Butik Carousel.

4. Twilight Sparkle (Kuda Kecilku)

Twilight Sparkle (Kuda Kecilku)

Princess Twilight Sparkle, lebih dikenali sebagai Twilight Sparkle, ialah watak utama utama dalam Persahabatan My Little Pony ialah Sihir. Dia adalah Alicorn dengan kot ungu dan surai ungu dan merah jambu serta ekor yang menjadi puteri.

Twilight Sparkle ialah unicorn yang rajin belajar yang dibimbing oleh Puteri Celestia, yang mengajarnya tentang persahabatan di bandar Ponyville.

Twilight Sparkle menjadi kawan rapat dengan Applejack, Rarity, Fluttershy, Rainbow Dash dan Pinkie Pie. Dia mendapati bahawa dia adalah bahagian penting artifak ajaib yang dikenali sebagai “Unsur Harmoni.”

3. Puteri Celestia (Kuda Kecilku)

Unicorn kartun Princess Celestia dari My Little Pony

Puteri Celestia ialah bekas pemerintah bersama Equestria yang hebat dan kakak kepada Puteri Luna di Persahabatan My Little Pony ialah Sihir. Dia mempunyai penampilan yang menakjubkan dengan kot putih dan surai dan ekor berwarna-warni yang mengalir.

Puteri Celestia adalah Alicorn yang bijak dan baik. Dia adalah idola dan mentor Twilight Sparkle. Dia baik hati dan lambat marah, sambil memaafkan malah mempamerkan sisi yang suka berseronok walaupun berperanan dalam kuasa.

2. Charlie si Unicorn

Charlie si Unicorn

Charlie si Unicorn ialah video tular dan siri filem pendek komedi animasi yang mula-mula menarik perhatian internet pada tahun 2005. Video pertama dalam siri ini telah dimuat naik dua kali ke YouTube, dengan kedua-dua video itu mempunyai lebih 100 juta tontonan digabungkan.

Ansuran pertama Charlie the Unicorn hanya berdurasi 3:46 minit dan penuh dengan komedi yang pelik. Marah dan lesu, Charlie diyakinkan oleh dua rakan unicornnya untuk pergi ke Candy Mountain. Yang mengejutkannya, Candy Mountain sebenarnya adalah tempat yang sebenar.

Video itu menjadi sangat popular sehingga lima lagi Charlie si Unicorn video telah dikeluarkan di YouTube. Charlie menjadi sensasi budaya pop pada awal 2000-an hingga 2010-an.

Baca juga: 21 Fakta Menarik Tentang Unicorn

1. Unicorn/Lady Amalthea (Unicorn Terakhir)

Unicorn daripada The Last Unicorn

The Unicorn, juga dikenali sebagai Lady Amalthea, adalah bintang kegemaran filem 1982 Unicorn Terakhir. Filem ini berdasarkan novel 1968 dengan nama yang sama oleh Peter S. Beagle.

Selepas mengetahui bahawa dia adalah spesies terakhir yang tinggal di Bumi, seekor unicorn muda meneruskan usaha untuk mengetahui apa yang berlaku kepada jenisnya.

Semasa perjalanannya untuk mencari unicorn, dia menghadapi kesukaran yang berbeza termasuk berurusan dengan ahli sihir jahat kepada raja yang jahat.

Unicorn mengetahui bahawa entiti yang mengerikan yang dikenali sebagai Red Bull telah mengembala jenisnya ke hujung bumi atas arahan raja. Berani dan mulia, dia meletakkan dirinya dalam bahaya untuk menyelamatkan spesiesnya.

Baca juga: 10 Filem Unicorn Terbaik untuk Kanak-kanak dan Dewasa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *