9 Podcast Luaran Terbaik

Sama ada anda mendengar sambil menikmati kehidupan luar — berkhemah, berperahu, memancing, memerhati burung, dsb — atau menstrim podcast luar terbaik semasa perjalanan anda ke tempat kerja, di kedai dobi atau di gim sebagai cara untuk kekal terikat dengan keghairahan luar rumah anda, podcast pengembaraan luar terbaik mempunyai cara yang unik dan menarik untuk memberi kami cerita naratif, anekdot lucu dan maklumat berguna tentang aktiviti dan hobi yang paling kami gemari. Berikut ialah 9 podcast terbaik tentang aktiviti luar dan podcast terbaik untuk pengembaraan luar, setiap satunya tersedia di mana-mana sahaja anda mendapatkan podcast anda.

Luar dalam

Podcast dwi-mingguan 30-45 minit dari New Hampshire Public Radio ini adalah mengenai alam semula jadi dan cara kami menggunakannya. Podcast menggabungkan kepingan yang dilaporkan dan cerita naratif berbentuk panjang yang membawakan suasana luar kepada anda tidak kira di mana anda berada semasa mendengar. Episod terbaharu membincangkan topik seperti menerima musim sejuk seperti orang Norway, misteri Pulau Paskah, perubahan iklim dan mempersoalkan apa sebenarnya “padang belantara” di planet yang tidak ada bahagiannya yang tidak disentuh oleh aktiviti manusia. Luar/Dalam akan membuatkan anda berfikir, ketawa dan mengetahui lebih lanjut tentang hubungan anda dengan dunia semula jadi.

Dia Meneroka

Menceritakan kisah wanita yang diilhamkan untuk menghabiskan masa di luar, She Explores merangkumi keseluruhan daripada mendaki denai kepada seni alam semula jadi dan ekologi hidupan liar kepada memancing. Langgan sekarang dan nikmati kira-kira 40 minit perbualan yang menimbulkan pemikiran setiap dua minggu. Ini adalah salah satu podcast terbaik untuk cerita tentang alam luar.

Podcast Memancing Ketagih

Petua memancing ikan trout, panduan memancing musim sejuk dan banyak lagi ditawarkan beberapa kali setiap musim pada podcast memancing popular ini. Seperti namanya, ia sesuai untuk sesiapa sahaja yang ketagihan memancing yang juga mahukan episod cepat, 20 minit (atau lebih) untuk membasmi selera mereka untuk memancing sepanjang tahun. Sama ada anda memancing ikan trout, salmon, bass atau kepala keluli, mereka ini telah membantu anda. Anda akan mempelajari taktik baharu dan mendengar laporan memancing serantau, serta mendengar personaliti memancing dari seluruh Amerika.

The Dirtbag Dairies

Dipersembahkan oleh Patagonia, ini ialah datuk yang tidak sopan bagi podcast luar terbaik! Dengan episod setiap dua minggu, anda akan dilayan dengan kisah-kisah yang luar biasa, lucu, menyentuh hati dan tidak dapat dilupakan seperti dalam episod akhir tahun 2020, bertajuk Winter Vacation, di mana anda dapat bertemu dengan Emily Ford, seorang pengembara luar. Di tengah-tengah musim sejuk yang dingin, Ford mendaki Jejak Zaman Ais sepanjang 1200 batu di Wisconsin. Tidak kira apa topik atau siapa tetamunya, Dirtbag Dairies mesti didengari, podcast terbaik untuk cerita tentang alam luar.

Podcast Pemancing & Pengembara Wanita

Hos Angie Scott bertanya soalan penting kepada semua wanita luar: adakah anda rindu untuk dilihat, didengari dan didengari serta dihormati sebagai pemancing dan pengembara luar? Podcast mingguan ini wujud untuk menceritakan kisah wanita yang sudah terlalu lama tidak mempunyai ruang sendiri, kelab memancing sendiri dan produk luar yang direka dan dipasarkan untuk mereka. Akhir sekali, ini adalah komuniti yang anda ingin cari dan menjadi sebahagian daripadanya, komuniti yang percaya wanita layak diwakili dan dihormati dalam industri perikanan. Selain itu, ia adalah sembang mingguan yang menyeronokkan dengan wanita luar biasa yang akan memberi inspirasi kepada anda, mengajar anda sesuatu yang baharu dan membuat anda ketawa!

Tawarikh Sasquatch

Tidak kira sama ada anda percaya Bigfoot adalah benar, fikir anda pernah melihat sesuatu di dalam hutan sendiri, atau yakin itu hanyalah muslihat pelancongan untuk menjual baju-t, cawan dan pernak-pernik bodoh yang menampilkan Sasquatch, podcast ini (yang keluar setiap malam Ahad) membincangkan penampakan dan pertemuan Sasquatch baru-baru ini dengan saksi mata Bigfoot yang terselamat untuk menceritakan kisah unik mereka.

Podcast Berlabuh

Pada podcastnya, Anchored, pemancing terkenal April Vokey meneroka memancing terbang, memburu, fotografi alam semula jadi dan topik kelangsungan hidup luar semasa perbualan terus terang dan bersemuka dengan beberapa orang luar yang paling berpengaruh di dunia. Diterbitkan setiap minggu, episod berdurasi kira-kira satu jam ialah beberapa podcast terbaik untuk pengembaraan luar kerana tetamu terdedah dengan Vokey dan hasilnya adalah penceritaan spekular yang akan menyelubungi anda.

Selamat Berkhemah Radio

Dicipta oleh perkhemahan yang berpengalaman dan terkenal di luar rumah Skip Huber, Happy Camper Radio menyentuh kehidupan RV, peralatan dan peralatan perkhemahan, tapak perkhemahan yang menyeronokkan di seluruh AS untuk mencuba dan membincangkan faedah positif perkhemahan untuk keluarga moden. Apa yang menarik tentang podcast Skip, dan apa yang menjadikannya salah satu podcast terbaik tentang aktiviti luar, ialah ia sesuai untuk semua orang, sama ada anda baru berkhemah atau profesional musim yang boleh memasang khemah dalam beberapa minit.

Dunia Perahu

Terdapat kekosongan dalam dunia podcast berperahu, tetapi World of Boating menjadi rancangan radio pertama dan satu-satunya bersindiket nasional yang dikhaskan untuk gaya hidup berperahu. Dan dengan mudahnya, rancangan radio tersebut ditukar menjadi podcast untuk didengari dengan mudah apabila anda bersedia — semasa belayar, berkayak atau berehat di atas bot pontun anda. Anda akan mendengar berita dan cerita berperahu terbaharu tentang masa yang dihabiskan di atas air. Jika anda ingin mengetahui tentang motor baharu untuk bot anda atau kehidupan di atas kapal persiaran terbaharu, terbesar dan paling berteknologi tinggi, fahami maksud pemilikan bot pecahan atau ketawa mendengar cerita pendengar bot, anda tidak boleh silap dengan rancangan radio berusia hampir 20 tahun ini (dan podcast)!

Sama ada anda lebih suka cerita memancing daripada menaiki bot, atau berkhemah secara tempatan untuk penerokaan Taman Negara, podcast terbaik untuk peminat luar ada di luar sana menunggu anda mendengar, belajar, ketawa dan suka!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *