8 Tempat Memancing Terbaik di Indiana: Permata Tersembunyi Didedahkan

Bagi mereka yang tidak tinggal di sana, Indiana mungkin tidak terfikir sebagai destinasi memancing, tetapi sebenarnya terdapat aktiviti memancing yang hebat untuk ditemui sepanjang tahun. Striper, walleye, northern pike, coho salmon, steelhead trout, muskies, crappie, dan largemouth bass hanyalah beberapa daripada spesies sasaran yang popular. Sedikit amaran, pencinta cuaca panas harus berpegang pada musim bunga melainkan memancing ais di tasik beku pada musim sejuk menarik minat anda.

Berikut ialah beberapa tempat memancing terbaik di Indiana untuk anda pertimbangkan untuk perjalanan seterusnya. Anda juga boleh mencari lebih banyak tempat terbaik untuk memancing di Indiana menggunakan peta interaktif kami.

  1. Sungai Driftwood – sungai sepanjang 16 batu ini merupakan penyambung di sepanjang Sungai Flatrock yang lebih popular. Carp, bass, sunfish dan ikan keli boleh ditemui di lubang pembersihan yang dalam pada musim bunga.
  2. Clear Creek – dinamakan kerana perairannya yang jernih, sungai kecil ini menyimpan pelbagai spesies bass dan boleh ditemui berhampiran sempadan selatan Cedar Bluffs Nature Preserve.
  3. Tasik Hutan Negara Hoosier – empat tasik kecil di hutan, India, Celina, Tipsaw dan Saddle, tidak menerima banyak tekanan kerana lokasinya yang jauh. Sesetengah mungkin memerlukan pendakian untuk sampai.
  4. West Fork of White River – tempat memancing terbaik di Indiana tidak dianggap berada di kawasan bandar. Persimpangan Sungai Putih ini mengalir terus ke pusat bandar Indianapolis dan merupakan salah satu tempat terbaik untuk memancing di Indiana untuk mendapatkan bass smallmouth.
  5. Tasik Ferdinand – terkenal dengan bluegill besar, tasik kecil ini terletak di Hutan Negeri Ferdinand. Lengkap dengan perkhemahan primitif, ini menjadikan pengembaraan di sekitar hutan belantara.
  6. Sungai Tippecanoe – tempat yang bagus jika anda ingin menangkap tombak utara, cuba memancing di sungai kecil di bawah Winamac.
  7. Eel River – salah satu tempat memancing terbaik di Indiana untuk ikan siakap dan ikan mas, tetapi ia tidak menerima banyak tekanan kerana berdekatan dengan Sungai Putih yang sangat popular.
  8. Taman Owens Bend di Bartholomew County – terdapat lagun kecil yang terletak di taman yang sesuai untuk memancing di bank.

Jika anda sudah bersedia untuk memulakan pengembaraan memancing Indiana anda, pastikan anda terlebih dahulu membeli lesen memancing Indiana anda. Berseronoklah memancing di negeri Hoosier!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *