8 perkara yang dikatakan orang berkuda di pejabat pada musim sejuk (dengan terjemahan untuk rakan sekerja bukan kuda)

 • Ah musim sejuk. Orang lain mungkin menyampah tentang Krismas dan pagi yang sejuk beku, tetapi realitinya bagi penunggang cenderung membeku apabila digodam, bergelut untuk menyesuaikan diri dalam tunggangan dengan waktu siang yang singkat, dan bertarung dengan lumpur.

  Oleh kerana rakan sekerja bukan kuda memerlukan bantuan, kami telah menyusun panduan berguna ini untuk rakan sekerja muggle anda untuk membantu mereka memahami bahasa musim sejuk anda…  1. Memang sukar untuk menyesuaikan diri dengan tunggangan apabila jam berubah (terjemahan: Saya akan pergi awal sekurang-kurangnya tiga hari seminggu sehingga musim bunga).

  2. Ia sangat sejuk di halaman pada waktu pagi sekarang (terjemahan: harap maafkan fakta saya akan tiba di pejabat dengan 14 lapisan, saya akan pergi dan mengeluarkannya sebaik sahaja saya minum kopi).

  3. Pertunjukan indoor showjumping saya berlangsung sehingga tengah malam tadi (terjemahan: Saya agak letih hari ini, tolong jangan minta saya melakukan sesuatu yang sukar).

  4. Terdapat begitu banyak lumpur di pintu masuk lapangan (terjemahan: Saya terlupa kasut pejabat saya, jadi saya sama ada akan menjejaki kotoran melalui pejabat — but jodhpurs adalah bergaya, bukan? — atau beralaskan stoking hari ini).

  5. Saya tidak sabar untuk pertunjukan Krismas pusat persembahan tempatan saya — Saya telah merancang pakaian saya selama berminggu-minggu (terjemahan: tolong jangan minta saya pergi bekerja minggu itu. Saya perlu menyelesaikan proses membentuk tinsel saya ke bentuk telinga kuda saya).

  6. Saya sangat teruja untuk pergi ke London International Horse Show pada malam Khamis (terjemahan: Saya akan berasa lapar pada hari Jumaat itu kerana saya akan menghabiskan semua wang saya di bar champagne).

  7. Pemanas tidak berfungsi di dalam kereta saya, jadi bolehkah kami membawa kereta anda untuk perjalanan yang jauh itu? (terjemahan: kereta saya ialah almari pakaian mudah alih dan bilik tackroom untuk pakaian berlumpur, berbulu, permaidani dan numnah — tolong jangan memalukan saya dengan meminta untuk masuk ke dalamnya).

  8. Saya menggunting Perak pada hujung minggu (terjemahan: tolong jangan risau jika bulu-bulu putih kecil terus terbang keluar dari pakaian saya hari ini).

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Terdapat perkara tertentu yang anda tidak boleh harapkan rakan sekerja anda faham — senarai berguna ini akan membantu mereka

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *