8 Destinasi Perahu Pantai Barat Yang Akan Mencairkan Keprihatinan Anda

Kredit foto © Can Stock Photo / mblach

Dengan beribu-ribu batu dari pantai Pasifik dan beberapa tasik yang paling indah di Amerika, terdapat banyak destinasi berperahu Pantai Barat yang boleh membantu menghilangkan kebimbangan anda. Memutuskan tempat untuk menaiki bot hanya bergantung pada perkara yang anda ingin lihat dan lakukan. Tiada tekanan dibenarkan di sini, salah satu daripada lapan tempat berperahu di Pantai Barat ini mungkin bertukar menjadi tempat baru yang menggembirakan anda.

1. Mission Bay, California

Mission Bay menawarkan kemudahan marina, sewa bot, sewa peribadi, lawatan bot, lawatan berjadual dan kelas berperahu. Sama ada anda bercadang untuk menaiki bot anda sendiri untuk pelayaran santai atau menaiki bot pelancongan, mudah untuk berehat dengan perairan teluk yang tenang dan bayu pantai.

2. Tasik Big Bear, California

Disebabkan ketinggiannya yang tinggi, menaiki bot di takungan Kaunti San Bernardino ini dihadkan pada musim panas, tetapi perjalanan cuaca panas amat berbaloi untuk ditunggu. Anda boleh membawa keluarga berkelah petang dengan bot di Pulau China atau menaiki motor ke empangan di mana anda akan menemui pelampung awam yang membolehkan anda mengikat dan berendam dalam pemandangan gunung yang megah.

3. Tasik Tahoe, California/Nevada

Sebagai tasik alpine terbesar di Amerika Utara, Tasik Tahoe terkenal dengan perairan biru jernih dan pemandangan panoramiknya. Semasa musim berperahu musim panas, yang berlangsung dari Jun hingga September, nyahmampat sambil anda memancing ikan trout pelangi atau menikmati pemandangan semasa lawatan belayar matahari terbenam.

4. Tasik Billy Chinook, Oregon

Tasik Billy Chinook terletak di dalam ngarai yang diukir oleh Sungai Deschutes, Crooked dan Metolius berjuta-juta tahun dahulu. Walaupun tasik itu merupakan destinasi berperahu pantai barat yang popular, ramai pengunjung juga datang untuk memancing ikan salmon sockeye, trout coklat dan ikan bass mulut kecil (semak laporan memancing tempatan sebelum anda pergi). Terdapat dua tapak perkhemahan perkhidmatan penuh di The Cove Palisades State Park dan marina yang menyediakan akses ke tasik.

5. Tasik Powell, Arizona

Terletak di Arizona Utara, Tasik Powell sering dinamakan sebagai tempat kegemaran untuk menaiki bot di Pantai Barat. Formasi batu merah yang menakjubkan yang mengelilingi destinasi ini dan iklim Arizona yang sederhana menjadikannya tempat yang sesuai untuk berehat di atas air.

6. Tasik Saguaro, Arizona

Tasik Saguaro terletak dalam sempadan Hutan Negara Tonto. Seperti namanya, garis pantai padang pasir tasik dihiasi dengan kaktus Saguaro yang megah. Pergi ke hujung timur tasik untuk pengalaman yang lebih tenang dan perkhemahan akses bot.

7. Kepulauan San Juan, Washington

Pergi 109 batu ke utara Seattle untuk berehat di Kepulauan San Juan. Kepulauan dengan 172 pulau bernama ini terkenal sebagai salah satu tempat paling tenang untuk berperahu di pantai barat. Sewa bot dari salah satu marina berdekatan atau naik Feri Negeri Washington dari Anacortes.

8. Tasik Roosevelt, Washington

Dicipta pada tahun 1941 oleh penahanan Sungai Columbia, Tasik Roosevelt ialah takungan sepanjang 130 batu dengan 22 pelancaran awam yang memenuhi keperluan setiap jenis kapal dari kanu hingga bot bermotor. Mencari ketenangan musim panas di sini adalah mudah kerana terdapat beratus-ratus pantai, teluk dan teluk yang tersembunyi.

Setelah anda mengetahui lebih lanjut tentang lapan destinasi berperahu Pantai Barat yang santai ini, yang manakah anda bercadang untuk meletakkan di bahagian atas senarai baldi berperahu anda? Perlu mendaftar bot anda? Tiada masalah, kami membantu anda.


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *