7 Sebab Suka Memancing di San Diego

Jika anda belum pergi memancing di San Diego, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menambahkan bandar pantai Pasifik ini ke senarai “mesti ikan” anda. Adakah anda memerlukan beberapa sebab khusus untuk mewajarkan membuat perjalanan? Semak sebab mengapa San Diego terkenal dengan pemancing dari jauh dan luas.

  1. Anda akan suka memancing di San Diego kerana keadaan iklim yang sederhana di bandar ini. Purata suhu San Diego 76°F semasa musim panas dan 50°F semasa musim sejuk. Suhu sesuai untuk aktiviti luar sepanjang tahun seperti memancing dan berperahu.
  2. Anda tidak perlu bersusah payah atau melakukan perjalanan jauh untuk mengetahui tempat memancing di San Diego. Pilihlah dari beberapa tempat air masin dan air tawar yang semuanya berada dalam jarak satu jam pemanduan dari bandar.
  3. Anda boleh memanfaatkan peluang memancing air tawar pedalaman yang hebat untuk bass largemouth strain Florida. Tiga daripada tasik terbaik di San Diego untuk bass terikan Florida yang besar ialah El Capitan Reservoir, Lake Cuyamaca, dan Lake Murray.
  4. Bergantung pada masa dalam setahun, memancing luar pesisir San Diego boleh membawa maksud pelbagai jenis spesies air biru yang menarik seperti tuna sirip kuning, tuna sirip biru, tuna albacore dan mahi mahi (ikan lumba-lumba). Hanya semak laporan memancing San Diego untuk mengetahui perkara yang akan menggigit semasa lawatan anda.
  5. Anda boleh memancing di pantai air masin di San Diego dan Mission Bay untuk ikan belacu, halibut, rockfish, kepala biri-biri, croaker, corbina atau siakap putih. Jika anda tidak mempunyai bot sendiri, anda boleh menyewa bot nelayan di pesisir pantai atau mencuba melayari memancing dari salah satu pantai awam. Anda mungkin akan perasan bahawa memancing luncur air adalah salah satu jenis memancing yang paling popular di San Diego.
  6. Terdapat sejumlah tujuh jeti di lautan yang membenarkan memancing. Jeti memancing San Diego ini termasuk Jeti Imperial Beach, Jeti Pendaratan Feri Coronado, Jeti Taman Marina Embarcadero, Jeti Pantai Lautan, Jeti Kristal, Jeti Pulau Shelter dan Jeti Oceanside.
  7. Jika anda melawat San Diego pada bulan Jun, anda boleh menyertai larian grunion. grunion California ialah ikan kecil berwarna keperakan yang hanya terdapat di sepanjang pantai California Selatan. Ini adalah pengalaman memancing unik San Diego yang tidak melibatkan joran dan kekili kerana peraturan menyatakan bahawa grunion hanya boleh diambil dengan tangan semasa musim terbuka.

Memandangkan pelbagai pengalaman memancing dan iklim selesa yang anda perolehi daripada memancing di San Diego, tidaklah terlalu sukar untuk melihat sebab bandar ini merupakan salah satu kawasan terbaik untuk memancing di California. Cuma pastikan anda membaca peraturan memancing California dan membeli lesen memancing anda dalam talian sebelum anda tiba di tempat memancing San Diego pertama anda.

Kredit Foto: Memancing Tasik Cuyamaca – Ihsan SanDiego.org


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *