7 Pemancing Wanita Teratas Membuat Ombak Merentasi Media Sosial

Pemancing wanita terkemuka dalam komuniti nelayan adalah wanita yang memberi inspirasi dan memperkasakan wanita lain untuk keluar di atas air dengan menunjukkan contoh yang kukuh. Mari kita berikan topi pancing bertuah kami kepada sekumpulan wanita bukan tentang menjadi pemancing wanita yang terkenal, kerana mereka secara konsisten menunjukkan bahawa mereka tidak menunggu untuk dihormati, mereka hanya menolehnya. Tujuh pemancing wanita terbaik ini telah membuat gelombang dalam komuniti nelayan dan merentasi media sosial dengan alasan yang baik.

Ashley Rae

Ashley Rae ialah pemancing pelbagai spesies sepanjang tahun dari Ottawa, Ontario (Kanada). Walaupun dia tidak dibesarkan dalam keluarga nelayan, rakan keluarga yang memperkenalkannya kepada sukan itu pada usia 5 tahun. Hari ini Ashley berkongsi minatnya untuk memancing melalui penulisan artikel dan blog untuk pelbagai penerbitan dan laman web di peringkat antarabangsa. Beliau telah menjadi hos episod televisyen di Rangkaian Memancing Dunia, dan mengembara ke pelbagai pameran perdagangan untuk membentangkan seminar. Untuk membantu mendidik dan memberi inspirasi kepada pemancing wanita lain, Ashley menganjurkan acara memancing untuk wanita di atas ais dan semasa musim air terbuka. Dia juga aktif di media sosial dan suka berhubung dengan pemancing lain dari seluruh dunia.

Kapten Alissa Vinoski

Alissa dapat menentukan saat yang tepat apabila minatnya untuk memancing tercetus. Dia baru berusia 4 tahun ketika bapanya mengajarnya cara menangkap ikan kecil lumpur dari parit di tepi jalan di Beaufort, SC., Sejak saat itu, dia sudah ketagih. Hari ini, dia adalah Kapten Pengawal Pantai Amerika Syarikat berlesen yang menjalankan Beavertail Strike 2014 dari Tampa Bay dan perairan sekitarnya sebagai panduan sambilan. Sikap sabarnya memberikannya keupayaan untuk mengajar pemula secara berkesan teknik melontar joran, menangkap umpan, atau menggunakan gewang, dan bagaimana faktor semula jadi mempengaruhi ikan dan pergerakannya. Dia sentiasa mencari pengembaraan memancing baharu dan menantikan aktiviti memancing seumur hidup.

Cindy “Sid” Nguyen

Cindy telah memancing di pantai Texas sejak dia kecil, terutamanya di luar pantai, jeti dan jeti di Galveston, TX bersama keluarganya. Semasa bulan-bulan musim panas, mereka pergi ke Seadrift, TX untuk memancing dari pelantar bersama keluarga dan rakan-rakan kami. Semasa di Texas, anda sering dapat menemuinya di atas kayaknya yang mengintai ikan merah, trout dan menggelepar. Hari-hari terbaiknya dalam hidupnya adalah di atas air, dan setiap kali dia mendengar seseorang berkata, “Saya harap anak saya suka memancing, tetapi mereka bosan.” Dia memberitahu mereka “Anda perlu membawa mereka menangkap!” – ia adalah croakers dan pinfish yang membuat Cindy ketagih semasa dia masih muda. Walaupun minatnya adalah memancing di pesisir pantai, dia menikmati sebarang peluang untuk mengejar spesies luar pesisir. Matlamatnya untuk memancing adalah untuk mengambil minatnya terhadap sukan itu serta mempromosikan gaya hidup dan peralatan memancing wanita sebaik mungkin.

Samantha Gay

Samantha Gay ialah seorang guru sekolah rendah di Snow Hill, NC yang menunjukkan contoh yang memberi inspirasi kepada pemancing bass wanita di seluruh negara. Keluarganya memainkan peranan yang besar dalam memupuk kecintaannya pada alam luar, tetapi neneknyalah yang memperkenalkannya kepada memancing. Dia mengambil ikan bass pada tahun 2014, kira-kira pada masa yang sama dia menyertai dunia media sosial. Selama dua tahun, dia membawa kumpulan besar remaja yang berisiko memancing di kolam keluarga tempatan. Pengalaman ini memberi inspirasi kepadanya untuk mewujudkan organisasi memancing belia, Fishers of Kids Anglers Academy. Beliau baru-baru ini memohon status 501c3 untuk program itu sebagai cara menawarkan pengalaman seperti ini kepada lebih ramai belia dalam komuniti.

Rosemary J. White

Walaupun jawatan pertama dan terpentingnya ialah Ibu kepada Ethan James White dan Daryn Andrew White, Rosemary White juga seorang pemancing air tawar dan masin yang berpengalaman selama lebih dari 20 tahun. Dia telah menghiasi muka depan banyak penerbitan memancing di seluruh negeri Florida, ialah pemegang rekod dunia semasa, ahli IGFA dan ahli IWFA. Berasal dari Toronto, Rosemary memuji bapanya dengan menggalakkan kecintaannya terhadap alam luar. Ketika dia berumur kurang dari setahun, keluarganya mula membawanya berkhemah di kawasan seperti Pelabuhan Goderich di tepi Tasik Huron. Pengalaman zaman kanak-kanak ini membantu menanamkan rasa cinta yang kuat dan hormat terhadap air yang dibawanya hingga ke hari ini.

Dee Kaminski

Dibesarkan di Chicago pada musim panas dan menghabiskan musim sejuknya di Ontario, Kanada, minat Dee Kaminski untuk memancing bermula pada usia muda. Apabila kebanyakan gadis muda bermain dengan anak patung dan set teh, ibu bapanya mengajarnya cara memancing di perairan tawar Kanada untuk walleye, pike utara, musky dan bass. Apabila rakan-rakan memperkenalkannya ke pantai timur Florida, dia mencuba kemahiran memancing di air masin. Dia cepat jatuh cinta dengan peluang memancing yang disajikan oleh air masin dan payau. Tidak lama kemudian reputasi Dee mula tersebar di kalangan rakan-rakannya yang suka memancing kayak sehingga permintaan panduan memancing sentiasa disampaikan kepadanya. Berkongsi kepakaran dan kebolehannya dengan orang lain menjadi langkah seterusnya dalam kisah kejayaan memancingnya.

Kesley Gallagher

Kesley Gallagher telah memancing terbang sejak dia berumur 10 tahun. Dia menyertai barisan pemancing wanita terkenal lain yang telah mengembara ke tempat-tempat seperti Labrador untuk trout brook trout, Bahamas dan Hawaii untuk bonefish, Louisiana untuk trofi redfish, Belize dan Yucatan Mexico untuk permit, dan Costa Rica untuk tarpon trofi. Kesley kini memegang 8 rekod IGFA secara on fly setakat ini dan gemar bersaing dalam kejohanan seperti Ladies Tarpon Fly Tournament di Islamorada, FL di mana dia memenangi hari pertama pertandingan pada 2017. Dia menunjukkan contoh yang memberdayakan dengan berkhidmat sebagai duta produk untuk Rio Talian Terbang dan Kolam Ikan. Beliau juga telah memberikan pembentangan di kelab memancing terbang California Selatan tempatan mengenai topik memancing untuk wanita dan memancing di rumah pangsa. Dia akan menjadi hos bersama lawatan pertamanya ke Cuba pada Jun 2019 sebagai sebahagian daripada usaha berterusannya untuk mendapatkan lebih ramai wanita memancing.


Anda mungkin juga berminat

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *