7 Idea Jarak Sosial untuk Percutian Musim Panas Keluarga

Ini adalah musim panas yang tidak seperti yang lain dan akibatnya, banyak percutian musim panas keluarga telah berubah-ubah. Tetapi terdapat banyak aktiviti yang selamat dan berjauhan sosial untuk dinikmati, tempat percutian musim panas yang mesra bajet untuk dikunjungi dan masa untuk melakukan semuanya sebelum matahari terbenam pada musim panas.

Berkhemah

Apabila anda berfikir tentang ke mana hendak pergi berkhemah, mungkin anda lebih suka pengalaman sekolah lama memasukkan beg tidur di bawah langit malam musim panas yang berbintang. Atau adakah kabin lebih gaya anda? Perkhemahan keluarga ialah salah satu percutian musim panas keluarga klasik yang lebih bergaya sekarang kerana ia secara semula jadi jauh dari segi sosial, tanpa keperluan untuk berada enam kaki dari pokok, sungai atau bunga liar.

Menaiki bot

Mulakan menaiki bot musim panas ini untuk meletakkan sedikit jarak antara keluarga anda dan seluruh dunia. Makan tengah hari yang dibungkus, minuman sejuk dan pembesar suara bluetooth yang memaparkan senarai main rock kapal layar akan membawa anda pergi ke salah satu tempat percutian musim panas berair yang terbaik.

Memancing

Perkataan ‘tenang’ biasanya tidak dikaitkan dengan keibubapaan tetapi perjalanan memancing sekeluarga boleh membantu menjalinkan ikatan peluang dan berani kita katakan, satu dos ketenangan. Sambil membantu anak-anak anda mengumpan mata kail mereka, kemudian melontar dan melihat riak perlahan-lahan mengembang merentasi tasik yang masih berpatung, anda akan berasa lebih dekat berbanding sebelum ini dengan orang yang paling anda sayangi.

Perjalanan jalan raya

Mungkin tidak cukup masa (atau bajet) untuk perjalanan jalan raya merentas desa tahun ini tetapi hujung minggu bersama di dalam kereta boleh menjadi salah satu tempat percutian keluarga yang paling menarik, tidak kira di mana anda berada! Petakan laluan yang singkat, dengan hanya 3-5 jam memandu setiap hari, meninggalkan banyak masa untuk tersesat dengan sengaja, temui tarikan di tepi jalan yang lucu dan pelik dan seni jalanan yang berwarna-warni, dan merasai buah-buahan yang dipetik segar dan manisan tempatan di sepanjang jalan.

Glamping

Berkhemah, walaupun di dalam kabin, mungkin bukan secawan teh anda. Cuba glamping sebaliknya. Versi glamor untuk tidur di luar memberikan yang terbaik dari kedua-dua dunia — pengalaman semula jadi…tanpa sakit belakang! Seperti kehidupan khemah, merujuk senarai semak perkhemahan keluarga adalah penting supaya anda tidak melupakan linen, sabun, pengecas luaran untuk teknologi anda, dan sudah tentu, bekalan s’mores.

Taman Negara & Negeri

Taman Negara menjadi tajuk utama apabila ia datang ke tempat percutian musim panas yang mesti dikunjungi, dan memang wajar (pernahkah anda berdiri di hadapan Grand Canyon atau Tasik Kawah?) Tetapi taman negeri juga menawarkan pelbagai aktiviti, daripada perkhemahan keluarga hingga memancing keluarga, dan selalunya lebih mesra bajet dengan sedikit atau tiada yuran kemasukan.

Geocaching

Pencarian harta karun sebenar menanti apabila anda melakukan geocaching semasa salah satu percutian musim panas keluarga anda. Menggunakan koordinat GPS dan telefon pintar, cari barang-barang bodoh yang dibungkus di dalam bungkusan tersembunyi yang ditinggalkan oleh orang lain yang bermain permainan unik di seluruh dunia ini di luar rumah.

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *