7 Destinasi Memancing Lalat Musim Sejuk Layak Dilawati

Apakah yang perlu anda lakukan apabila anda tidak bersedia untuk menyimpan batang lalat anda untuk musim sejuk? Jawapannya mudah. Anda harus merancang untuk melakukan perjalanan ke salah satu destinasi memancing lalat musim sejuk yang paling berbaloi, itulah yang perlu anda lakukan. Dari teluk air masin Florida ke sungai air tawar Colorado, pelajari tentang destinasi memancing terbang ini dan ketahui sebab sekarang mungkin masa yang sesuai untuk melawat mereka.

  1. Islamorada, Florida. Walaupun terdapat banyak spesies pesisir pantai yang boleh diintai di flat air masin berhampiran Islamorada semasa musim sejuk, bonefish adalah antara pejuang air masin terbaik yang pernah anda alami dengan cepat. Apabila anda sudah bersedia untuk beralih daripada air tawar kepada garam, pastikan kotak lalat anda mempunyai banyak corak krustasea dan kemudian tempah penerbangan ke Keys pada musim sejuk ini.
  2. Forks, Washington. Larian keluli musim sejuk di Semenanjung Olimpik Washington telah menjadikan Forks tempat dalam senarai destinasi memancing terbang terbaik musim sejuk. Musim puncak untuk kepala keluli liar di semenanjung bermula pada akhir Januari dan berlangsung hingga awal April. Lalat gaya penceroboh dan lalat spey paling kerap digunakan apabila menyasarkan kepala keluli di kawasan ini.
  3. Sebring, Florida. Hanya dalam jarak pemanduan singkat dari bandar Sebring, anda akan temui Tasik Istokpoga dan Tasik Glenada. Kedua-dua tasik dihuni dengan bass bermulut besar yang besar, jadi kemaskan Woolly Buggers anda dan kemudian perhatikan cuaca. Apabila suhu Negeri Sunshine kekal konsisten selama beberapa hari berturut-turut, sudah tiba masanya untuk keluar untuk mendapatkan bass besar dengan cepat.
  4. San Francisco, California. Bes berjalur Delta dan aksi bes largemouth menjadi panas semasa musim sejuk. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengupah pemandu memancing terbang yang tahu di mana untuk mencari sungai dan teluk yang paling banyak mengeluarkannya kerana ini adalah dua jenis kawasan yang boleh menghasilkan bass belang musim sejuk yang besar. Bawa bersama corak lalat Whistler dan Clouser anda semasa melakukan perjalanan ke California Delta.
  5. Austin, Texas. The Sungai Guadalupe dan Sungai Llano ialah dua destinasi memancing lalat musim sejuk berhampiran Austin yang patut dikunjungi. Laluan air ini dibuka sepanjang tahun untuk menangkap ikan kerana sumber air utama adalah mata air bawah tanah 70 darjah. Anda boleh menangkap ikan trout pelangi dan ikan lalat setiap hari, walaupun sepanjang musim sejuk.
  6. Telluride, Colorado. Anda boleh melangkau sehari di cerun sebagai ganti sehari membuang lalat di Sungai Lower Gunnison. Rancang untuk pergi antara Februari dan Mac apabila lembah sungai mula panas. Dalam tempoh dua bulan ini, anda mungkin melihat peningkatan dalam aktiviti serangga yang sering membawa peluang memancing lalat kering bersama-sama dengannya.
  7. Bozeman, Montana. Jika anda ingin mendapatkan beberapa ikan trout coklat atau ikan pelangi, Sungai Madison ialah perikanan sepanjang tahun yang selalunya boleh menghasilkan dengan baik dari akhir musim sejuk hingga awal musim bunga. Pertaruhan terbaik anda ialah menumpukan perhatian pada hujung bawah sungai, lebih dekat dengan Bozeman, sambil mengingati bahawa air yang lebih suam akan menyamai lebih banyak aktiviti trout. Rancang untuk memancing pada waktu yang paling panas pada hari itu.

Adakah anda mempunyai destinasi memancing lalat musim sejuk kegemaran lain yang tidak disebutkan? Atau, adakah anda terkejut apabila menangkap ikan terbesar anda semasa musim sejuk? Semak peraturan memancing bermusim dan beli lesen memancing negeri anda, kemudian cuba salah satu destinasi memancing terbang ini supaya anda boleh berkongsi cerita anda dengan kami.


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *