7 Aksesori Bot Memancing Paling Berguna

Istilah “aksesori” sering dikaitkan dengan fesyen, di mana item tambahan seperti tali pinggang atau selendang dipilih untuk menjadikan seseorang kelihatan lebih menarik atau pinggul. Walaupun terdapat banyak aksesori bot nelayan yang hebat, banyak tambahan bot “tambahan” boleh membantu menjadikan bot bot lebih cekap dan selamat.

Berikut ialah beberapa aksesori bot nelayan yang mungkin membantu anda:

Sarung Bateri. Bergantung pada model bot anda dan pelbagai ruang penyimpanannya, bekas bateri motor trolling plastik yang berat membantu melindungi anda dan bot anda daripada kemungkinan kemalangan semasa mengangkut atau semasa berada di atas air.

Klip Berus. Dengan peralatan bot nelayan ini, pemancing bass yang senyap-senyap boleh bersambung ke batang willow atau semak butang, tanpa bunyi menurunkan sauh atau mengubah kedudukan dengan motor trolling.

Tangga. Jika salah satu aktiviti bot rekreasi anda ialah berenang, adalah idea yang baik untuk memastikan semua orang boleh kembali ke dalam bot tanpa bergelut di tepi seperti singa laut.

Stokin hanyut. Angin boleh membantu untuk mencetuskan gigitan. Bagaimanapun, angin dan sebarang arus merumitkan kawalan bot. Jika anda memancing hanyut, peranti berguna ini boleh membantu memperlahankan pergerakan bot ke kelajuan yang lebih mesra ikan.

Tali Tambahan. Sebagai salah satu aksesori bot nelayan yang paling serba boleh, tali tambahan boleh membantu anda mengembalikan bot ke atas treler atau membantu menarik bot yang terkandas.

Kusyen Apung. Bukan sahaja sedikit pelapik tambahan meningkatkan tahap keselesaan untuk bot tetapi ia boleh dibuang sebagai penyelamat untuk keselamatan air tambahan.

Lebih sejuk. Ini adalah satu lagi barang pelbagai guna. Ia memastikan makanan dan minuman tetap sejuk, sudah tentu, tetapi mungkin boleh berfungsi sebagai tempat duduk tambahan, simpanan tambahan atau perigi langsung sementara.

Terdapat banyak lagi aksesori bot nelayan yang berpotensi. Senarai separa ini tidak lama lagi menjadi sebahagian daripada senarai semak “tidak pernah pergi tanpa” saya. Dan satu lagi aksesori bot nelayan yang penting ialah pelekat baharu yang disertakan dengan pendaftaran bot anda yang dikemas kini.


Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *