6 Umpan Tenggiri Raja Patut Dimiliki Setiap Pemancing

Tenggiri raja adalah salah satu ikan buruan yang paling dicari dalam memancing air masin, dengan banyak litar kejohanan berputar di sekitar spesies itu. Mereka boleh ditemui di perairan sekitar Texas, Florida, dan Carolinas, dan, dengan berat purata 20 paun, King mackerel dikenali untuk melawan diraja. Apabila memancing ikan kembung raja, umpan hidup yang besar adalah raja. Umpan beku boleh digunakan, tetapi lebih baik apabila segar. Dan jika bekalan umpan berkurangan, raja-raja tentu tidak akan menafikan gewang ikan tenggiri yang besar dan berkilat. Jika anda lebih suka menggunakan tiruan, berikut adalah beberapa gewang tenggiri raja yang akan membantu anda mendapatkan royalti air masin ini.

Tugas pertama anda ialah mencari ikan dengan mengayuh perlahan dengan gewang trolling tenggiri raja. Burung menyelam boleh menunjukkan ikan raja makan berhampiran permukaan.

  1. Palam menyelam dalam. Gewang tenggiri raja ini mempunyai bibir logam atau plastik yang membolehkannya menyelam dalam-dalam. Pilih corak yang menyerupai ikan kecil cerut dan pasangkan dengan perambut dawai dan jalinan ringan 40 paun untuk memaksimumkan kedalaman.
  2. Skirt vinil. Selitkan skirt berwarna-warni ini pada ballyhoo beku atau ikan kecil cerut. Gunakan satu yang mempunyai beberapa denyar untuk menarik perhatian mereka.
  3. Trolling sudu. Gunakan sudu berbentuk berlian perak atau emas, saiz No. 1, 2, atau 3. Gunakan benam trolling keeled dan pusing untuk mengelakkan lilitan garisan. Kilauan akan memikat mereka untuk serangan epik.
  4. Gewang ikan reben. Ikan seperti belut ini merupakan makanan ruji ikan raja dan gewang seperti hidupan sangat berkesan untuk menyasarkan raja.
  5. Jig Bucktail. Sebaik sahaja anda telah menemui ikan semasa trolling, lontar dan lantun jig bucktail untuk mengundang serangan.
  6. popper air atas. Gewang pancing ini paling baik digunakan apabila ikan raja makan berhampiran permukaan.

Pastikan anda memasangkan gewang trolling makarel raja anda dengan perambut wayar untuk memastikan ia tidak menjadi mangsa gigi tajam mereka. Cuba gewang berwarna biru/perak dalam air jernih, hijau dan hitam/perak atau merah/putih dalam air yang lebih gelap. Memandangkan anda sudah bersedia untuk menangkap raja, pastikan lesen memancing anda dikemas kini sebelum mencecah air. Garisan ketat!.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *