6 Tempat Menarik untuk Memancing di Austin

Austin ialah ibu negeri Texas dan sebuah bandar yang terkenal dengan latar muzik langsung eklektiknya. Ramai orang melawat untuk hiburan malam, tarikan atau membeli-belah, tetapi adakah anda tahu terdapat juga banyak tempat menarik untuk memancing di Austin?! Betul, terdapat banyak tasik, sungai dan kolam di mana anda boleh menangkap bass, ikan keli, penari telanjang, crappie, hinggap, dan juga trout pelangi. Apabila merancang pengembaraan Texas anda yang seterusnya, pertimbangkan enam tempat menarik ini untuk memancing di Austin.

1. Kawasan Rekreasi Mills Pond

Kolam ini adalah pelarian selamat datang dari kesibukan kota. Kolam ini dipenuhi dengan ikan keli dan boleh dipancing dari jeti di tapak, pinggir pantai atau bot tidak bermotor.

2. Pulau Red Bud

Permata tersembunyi ini terkenal kerana menangkap bass dan gar yang besar. Berdekatannya dengan Empangan Tom Miller menjana banyak pergerakan air dan umpan, oleh itu memancing produktif. Ia juga taman anjing supaya anda boleh membawa rakan berbulu anda bersama.

3. Tasik Austin

Tasik Austin dikenali sebagai salah satu tempat terbaik untuk memancing di Austin untuk banyak spesies ikan termasuk bass, crappie, bluegill, ikan keli dan gar. Dikhabarkan bahawa trofi bass selalunya boleh dilihat di tasik yang besar ini.

4. Taman Empangan Mansfield

Terletak di kepala Tasik Austin, kawasan Empangan Mansfield ialah tempat yang bagus untuk menangkap bass largemouth, terutamanya apabila empangan terbuka dan air mengalir. Ia juga merupakan taman negeri dengan kemudahan yang menjadikan ini salah satu tempat memancing terbaik untuk meluangkan masa seharian.

5. Taman Negeri McKinney Falls

Dengan perkhemahan, air terjun, mendaki dan memancing, taman ini sesuai untuk percutian hujung minggu. Sediakan perkhemahan di salah satu daripada banyak tapak perkhemahan di taman itu dan luangkan masa berhari-hari memancing ikan bass, ikan keli dan ikan matahari di sepanjang Onion Creek.

6. Sungai Guadalupe

Jika anda sedang mencari tempat memancing di Austin untuk pemancing terbang, sungai ini sesuai untuk membuang lalat kepada ikan trout pelangi. Pertimbangkan untuk pergi pada awal pagi untuk mengelakkan lalu lintas floaters dan kayakers.

Sekarang anda tahu tempat memancing di Austin, pastikan anda mendapatkan lesen memancing negeri anda kerana sesiapa yang berumur 17 tahun ke atas perlu memilikinya. Selamat memancing!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *