6 Petua Memancing Ikan Merah Louisiana untuk Pemasa Pertama

Jika ikan merah chunky berada di sebelah senarai baldi memancing anda, sudah tiba masanya untuk mengambil beberapa petua memancing ikan merah Louisiana dan mula membuat beberapa rancangan untuk melawat Deep South. Petua ikan merah Louisiana ini mungkin membuatkan anda ingin mengemas beg anda, mengambil alat anda dan menuju ke tanah bayous.

  1. Jika anda merancang untuk memancing ikan merah, pertimbangkan untuk merancang perjalanan anda pada bulan Disember, Januari atau Februari apabila kejernihan air tinggi dan pasang surut paya rendah. Lembu merah besar (ikan melebihi 27 inci) sering menuju ke kawasan cetek pada tahun ini jika cuaca stabil dan sederhana.
  2. Petua memancing ikan merah untuk pemancing lalat harus menyertakan contoh peralatan yang sesuai untuk pekerjaan itu. Dalam kebanyakan kes, ini termasuk joran lalat 9 atau 10 berat, ujian 25 lb hingga 30 lb perambut tirus 7.5 hingga 9 kaki, dan corak atau popper ketam (bergantung pada keadaan). Lakukan penyelidikan terlebih dahulu dengan bertanya kepada pakar dan pemandu tempatan tentang lalat yang mungkin berfungsi paling baik berdasarkan tingkah laku dan keadaan ikan semasa.
  3. Sebagai pelawat kali pertama, masa dan wang anda sangat berbaloi untuk mengupah pemandu ikan merah Louisiana. Paya Louisiana boleh kelihatan mencabar dan kompleks kerana jumlah rumah pangsa lumpur, pulau, teluk dan garis pantai. Walau bagaimanapun, anda tidak seharusnya membiarkan labirin paya menghalang anda kerana pemandu yang berpengalaman akan mengetahui perairan dengan baik dan mempunyai pelan permainan yang kukuh.
  4. Tidak pasti di mana di Louisiana Selatan untuk pergi atau mengupah pemandu? Cuba cari panduan dan penginapan berhampiran tempat seperti Empire, Hopedale, Venice dan Buras. Salah satu petua memancing ikan merah Louisiana yang paling penting ialah mencari tempat terbaik berdasarkan masa tahun yang anda rancang untuk pergi, jadi jangan takut untuk meminta nasihat pemancing lain.
  5. Banyak ikan merah boleh ditangkap sepanjang tahun di Louisiana Selatan, tetapi gewang ikan merah terbaik untuk digunakan pada alat pemintalan semasa musim panas dan musim luruh selalunya adalah umpan spinner (1/2 hingga 3/4 auns), umpan cerewet dan sudu emas tanpa rumpai. Denyar dan getaran yang dihasilkan oleh gewang jenis ini boleh membantu menarik spesies ikan ini dalam air yang berwarna atau tidak berwarna.
  6. Anda boleh menggunakan perambut fluorokarbon 25 hingga 30 paun apabila menyasarkan merah pada alat berputar. Walaupun ikan merah biasanya bukan spesies yang pemalu, tidak salah untuk mengikat pada perambut yang lebih panjang (2.5 hingga 3 kaki) pada hari yang tenang dan cerah atau apabila kejernihan air tinggi — perambut yang lebih panjang akan menawarkan perambut yang lebih senyap. pembentangan.

Peluang untuk ikan trofi, ditambah dengan kepelbagaian dan keindahan ekosistem paya, boleh difahami meletakkan memancing ikan merah di Louisiana berhampiran bahagian atas senarai baldi pemancing. Ketahui lebih lanjut tentang dram merah, dan semak peraturan memancing Louisiana sebelum anda menyasarkan kegemaran berwarna tembaga ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *