6 Perkara Yang Perlu Dilakukan Semasa Memancing dan Berperahu Negara

Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan (NFBW) ialah 4 hingga 12 Jun tahun ini, yang bermaksud perayaan selama seminggu ini adalah sebab yang sesuai untuk membawa rakan dan keluarga memancing atau mempelajari kemahiran memancing dan berperahu baharu. Selain 2022, anda mungkin tertanya-tanya bilakah Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan setiap tahun? Setiap tahun NFBW diadakan pada minggu pertama bulan Jun.

Apakah sebenarnya Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan?

Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan telah diisytiharkan secara nasional oleh bekas presiden Amerika George W. Bush pada tahun 2002 untuk mewujudkan kesedaran tentang faedah berada di luar rumah dan membantu menyumbang kepada pemuliharaan dengan melindungi laluan air negara kita. Selain menyediakan peluang untuk beriadah, memancing dan berperahu memainkan peranan penting dalam ekonomi kita dengan menyokong pekerjaan dan menjana hasil yang kembali kepada melindungi dan memulihara sumber di peringkat tempatan.

Aktiviti Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan

Jika anda memerlukan sedikit idea tentang cara anda boleh mengambil bahagian, lihat enam perkara ini yang boleh anda lakukan untuk #DapatkanPapan dengan aktiviti Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan tahun ini.

1. Semak senarai hari memancing percuma di negeri anda

Hari memancing percuma adalah peluang yang baik untuk pemula untuk mencuba memancing buat kali pertama. Sesetengah negeri, seperti Florida, malah menawarkan hujung minggu memancing percuma – di mana pemancing boleh pergi memancing tanpa lesen. Manfaatkan hari memancing percuma atau hujung minggu di negeri anda dengan membawa rakan atau ahli keluarga keluar di atas air untuk hari itu.

2. Ketahui cara mengikat simpulan memancing yang baru

Ketahui cara mengikat simpulan memancing baharu dengan menonton video di Saluran YouTube Take Me Fishing.

3. Dapatkan Lesen Memancing

Beli lesen memancing dan mula merancang pengembaraan memancing musim panas bersama keluarga atau rakan anda. Semua dana daripada lesen memancing pergi ke pemuliharaan perairan negeri anda.

4. Ikuti kursus keselamatan menaiki bot

Semak dengan US Coast Guard Auxiliary atau agensi negeri anda untuk mengetahui sama ada kursus keselamatan berperahu ditawarkan di kawasan tempatan anda semasa Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan.

5. Semak Peta Tempat Memancing dan Bot

Rujuk Peta Tempat Memancing dan Bot interaktif untuk mencari tempat memancing baharu yang boleh anda terokai pada musim panas ini bersama keluarga anda.

6. Cari seminar memancing tempatan

Cari kursus memancing tempatan atau derby memancing di kawasan anda untuk disertai. Kedai peralatan, pertunjukan bot dan kelab memancing ialah cara terbaik untuk mengetahui lebih lanjut tentang memancing dan mendapatkan maklumat terkini tentang acara memancing tempatan.

Apakah Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan? Kini anda mempunyai jawapan dan senarai perkara yang boleh anda lakukan untuk meraikan. Keluar bersama keluarga dan rakan anda untuk memanfaatkannya!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *