6 perkara yang penunggang akan alami apabila jam kembali

 • Kami sedang menuju ke musim sejuk British dan jika anda seorang warganegara biasa, itu mungkin bermakna menikmati malam yang selesa di tepi api, almari pakaian cuaca sejuk yang bergaya dan banyak kopi Starbucks yang meriah (NB: jenama lain ada, Ed). Tetapi jika anda mempunyai seekor kuda (atau tujuh), bulan sejuk memerlukan sekurang-kurangnya jumlah waktu berkuda khusus yang sama seperti semasa musim panas, jika tidak lebih.

  Walaupun anda berkata pada bulan Julai, “Saya akan bersedia tahun ini”, berikut adalah enam perkara yang selalu kami lupakan berlaku semasa musim sejuk di halaman…  1. Kegelapan

  Sudah berlalu hari-hari 6pm hack atau pelajaran petang. Jika anda ingin mendapatkan latihan anda pada musim sejuk ini supaya anda tidak ketinggalan, datanglah musim depan, ini bermakna anda mula melihat sinar pagi sebelum bekerja. Pada masa ini, ia mendapat cahaya sekitar jam 7 pagi jadi anda perlu bersiap sedia untuk memasuki jalan raya atau pintu arena awal jika anda juga perlu bersedia untuk mula bekerja pada jam 9 pagi. Saya sudah penat…

  2. Sejuk

  Tidak kira berapa tahun anda membuang air pada musim sejuk, pagi pertama di halaman apabila cuaca di bawah paras beku masih akan mengetuk anda selama enam. Anda masih belum menemui sarung tangan halaman musim sejuk yang terbaik untuk melihat anda melalui enam bulan akan datang dan anda akan menghabiskan bahagian yang sama tahun ini pada waktu malam bimbang jika anda telah mengasah kuda anda dengan tepat untuk perlindungan daripada unsur-unsur. Kesimpulannya, dia mungkin baik-baik saja, tetapi jari beku anda mungkin tidak.

  3. Lumpur

  Salji/ais/air hujan/hujan + rumput = bencana berlumpur. Hosing dan pengeringan kaki adalah konsep asing pada musim panas, tetapi datang musim sejuk dan kebanyakan keluar padang akan berakhir dalam pertempuran dramatik dengan paip hos beku dan kaki menari. Walaupun anda berjanji tahun ini anda akan membiarkan kuda anda pergi secara semula jadi, kasut but dan krim pelindung lumpur mungkin menjadi pembelian mingguan dalam usaha untuk melindungi daripada kerosakan bahan coklat yang digeruni.

  4. Kurangnya hubungan manusia

  Separuh anda yang lain mungkin telah melupakan rupa anda menjelang Krismas, memandangkan tabiat seperti makhluk yang anda kembangkan semasa musim sejuk. Menjelang matahari terbit dan pulang ke rumah selepas gelap gulita, anda menjadi makhluk malam yang sukar difahami dilihat berpusing-pusing di malam yang keruh. Sekurang-kurangnya anda mempunyai rakan-rakan halaman anda yang berfikiran sama untuk memastikan anda (secara relatif) waras.

  5. Lekapan musim sejuk

  Jika kuda anda telah memukul litar dalam satu disiplin sepanjang musim panas, ia boleh menjadi menyeronokkan untuk mencampurkan acara musim sejuk mereka. Seronok menjadi perkataan operatif. Memburu dan acara arena merupakan pilihan popular bagi kebanyakan orang, tetapi motivasi awal mungkin cepat pudar apabila anda menyedari bahawa anda tidak melompat tiang lintang selama berbulan-bulan dan terlupa bagaimana melihat satu langkah…

  6. Perayaan

  Halloween, malam unggun api, Krismas diikuti Tahun Baru; masa musim sejuk dipenuhi dengan pelbagai perayaan. Tetapi bagi pemilik kuda – sambil menghias kandang dan menala lagu Krismas di radio halaman adalah satu kemestian yang mutlak – tempoh perayaan membawa pelbagai tekanan untuk kuda dan manusia, termasuk bunga api dan farrier anda akan AWOL selama beberapa minggu. Apatah lagi dilema aliran tunai.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti nasihat British Horse Society — daripada bermain muzik hinggalah mempunyai insurans yang betul — supaya perayaan itu

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *