6 Perkara Seronok Untuk Dilakukan Pada Hujung Minggu Pada Musim Gugur

Sesi sekolah kembali, dan walaupun itu berlaku pada kamera di rumah dan bukannya di dalam bilik darjah, keluarga memerlukan perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu untuk menambah sedikit rempah ratus (musim luruh) dalam kehidupan keluarga! Berikut adalah enam aktiviti luar musim luruh untuk dinikmati seisi keluarga.

Memetik Epal

Daripada semua perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu bersama anak-anak anda, tiada yang rangup dan lazat seperti memetik epal. Anda akan berjalan di sepanjang deretan pokok, mencapai ke atas untuk memilih tandan yang terbaik dan bergambar untuk gambar comel bersama anak-anak anda. Bonus: Mengupas epal dan membuat sos epal buatan sendiri boleh menjadi tradisi keluarga musim luruh kegemaran baharu anda.

Buat Labirin Daun

Sudah tentu, anda boleh (dan harus) mencari daun ke dalam longgokan untuk kanak-kanak melompat ke dalamnya, tetapi pertimbangkan untuk meningkatkan permainan daun anda pada musim gugur ini dengan mereka bentuk labirin bulat yang berliku daripada daun rangup tersebut. Berjalan melalui labirin yang diperbuat daripada daun berwarna-warni adalah salah satu aktiviti luar musim luruh yang paling menarik untuk dilakukan bersama anak-anak anda.

Lukisan Jack-be-Little Pumpkin

Salah satu perkara menyeronokkan yang paling comel untuk dilakukan pada hujung minggu setiap musim luruh menjadi lebih comel dengan mengalihkan fokus lukisan labu anda kepada jack-be-littles yang kecil. Labu oren dan putih bersaiz tapak tangan ini cenderung lebih murah daripada saudaranya yang lebih besar dan sangat mengagumkan untuk mengubahnya menjadi, katakan, lima ahli One Direction atau watak kartun kegemaran anak kecil anda! Keseronokan hujung minggu bukan sahaja untuk kumpulan lelaki dan kartun kanak-kanak. Jika anda sedang mencari aktiviti luar musim luruh yang menyeronokkan untuk orang dewasa, lukis setiap labu supaya kelihatan seperti apl pada skrin utama telefon anda dan kemudian susunkannya untuk mencerminkan peranti anda. Sekarang itulah Instagram yang layak!

Perkhemahan Belakang Rumah

Kelembapan malam yang melekit telah digantikan dengan kesejukan, dan nafas anda kini kelihatan semasa anda dan anak-anak anda berkumpul di dalam khemah di halaman rumah anda dengan lampu suluh, membaca komik dan menceritakan kisah menyeramkan. Sebagai ganti percutian hujung minggu di luar, perkhemahan keluarga boleh menjadi salah satu perkara paling menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu pada musim luruh.

Tulis Buku Abjad Musim Gugur Luaran

Menemui perkara yang sepadan untuk semua 26 huruf bersamaan dengan banyak masa yang dihabiskan di luar dalam udara musim luruh yang segar menikmati salah satu perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan bersama kanak-kanak pada hujung minggu. Bermula dengan hanya pad nota, bersiar-siar bersama anak kecil anda dan temui acorn (‘A’), daun (‘L’), dan pinecones (‘P’). Tidak lama lagi, anda akan mempunyai bahan yang mencukupi untuk mencipta buku abjad musim luruh luar anda bersama-sama dengan melipat 13 keping kertas menjadi dua, kemudian menggunakan krayon untuk melukis dan mewarna item daripada AZ.

Bina Pemberi Burung Pinecone

Kumpulkan segenggam pokok pain yang gugur, dan ikat tali, benang atau reben untuk menggantungnya kemudian. Dengan pisau mentega atau batang popsikel kayu, sapukan banyak mentega kacang di sekeliling setiap kon pain dan ke dalam celah-celahnya, kemudian gulungkan kon melekit di dalam dulang atau pinggan cetek yang berisi biji burung. Pemberi makan burung pinecone anda akan membantu memastikan rakan burung anda mempunyai makanan untuk dimakan dengan baik sehingga musim sejuk. *pemakan burung pinecone dengan mudah boleh bebas daripada alahan kacang dengan menggunakan pemendekan sayuran dan bukannya mentega kacang!

Kini, sebagai tambahan kepada memancing jatuh, anda berseronok dengan aktiviti luar musim luruh yang bersedia apabila anak-anak anda tidak dapat dibendung oleh empat dinding lagi!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *