6 Perkara Seronok Di Luar Bersama Keluarga Anda

Kenangan keluarga terbaik dibuat di luar rumah, di bawah sinar matahari dan di bawah bintang. Semasa anda merancang perkhemahan hujung minggu, hari yang dihabiskan untuk memancing di air bersama anak-anak atau percutian keluarga, pertimbangkan untuk melakukan aktiviti luar yang menyeronokkan untuk kanak-kanak ini!

Memasak

Menyediakan makanan perkhemahan yang mudah untuk keluarga adalah salah satu perkara yang paling bermanfaat untuk dilakukan di luar. Keju panggang sayuran panggang, sebagai contoh, adalah makan tengah hari yang lazat yang boleh dibuat dengan mudah di luar di atas panggangan. Menggunakan pita tanpa poket, minta anak-anak anda memuatkan keju cair kegemaran mereka pada kedua-dua belah bawang, lada dan zucchini yang dihiris nipis, kemudian lipatkannya menjadi separuh bulan. Letakkan ciptaan mereka di atas panggangan menggunakan haba tidak langsung dan tidak lama lagi anda akan menyediakan hidangan yang lazat untuk seisi keluarga.

Resipi-Keju-Bakar-Sayuran-Grilled-di-grill-640x280-(1).jpg

Memancing dengan Kanak-kanak

Kesunyian yang tenang di tasik yang tenang pada awal pagi, dengan anak anda di sisi anda — tiada apa-apa yang seindah itu. Memancing bersama anak-anak adalah salah satu aktiviti luar keluarga di mana kenangan tercipta, ikatan terjalin, dan dengan nasib, pro-tein makan malam ditangkap!

anak-anak pancing-640x280.jpg

Susun batu

Ini adalah salah satu aktiviti luar keluarga yang paling menarik…dan ia tidak memerlukan kos satu sen pun! Susun batu adalah bahagian yang sama dengan Jenga semulajadi dan projek seni moden, dan merupakan salah satu perkara yang paling ‘zen’ untuk dilakukan di luar kerana ia menggalakkan tumpuan yang sengit tetapi juga membolehkan ekspresi artistik dengan warna, bentuk, sudut yang berbeza. Sama ada anak anda lebih suka garis organik dan bersih Frank Lloyd Wright atau lengkung liar Antoni Gaudi yang megah, susun batu ialah aktiviti tanpa skrin yang pasti meninggalkan kesan.

batu-640x280-(1).jpg

Memburu Scavenger

Sebaik-baiknya, semua aktiviti luar yang menyeronokkan untuk kanak-kanak akan memberi inspirasi kepada pergerakan fizikal, penerokaan dan penghargaan terhadap alam semula jadi. Pemburuan pemulung luar memeriksa semua kotak ini! Sembunyikan objek yang ringkas dan berwarna-warni di sekitar halaman belakang atau tapak perkhemahan anda, buat nota mental (atau senarai bertulis) tempat persembunyian anda, kemudian lepaskan anak-anak anda untuk mencari seberapa banyak yang mereka boleh. Pemenang mendapat penyiram tambahan pada aiskrim mereka selepas makan malam!

Melukis en plein air

Sediakan seluruh keluarga dengan kanvas dan beberapa cat dan berus, dan luangkan masa bersama-sama melukis di udara. Anda akan mengalami sekatan seni dalam bangunan semakin pudar kerana cahaya semula jadi meminjamkan tenaga dan keindahan kepada landskap anda. Kemahiran teknikal bukanlah perkara utama, sebaliknya, untuk menikmati salah satu perkara paling kreatif untuk dilakukan di luar rumah bersama anak-anak anda.

Memerhati bintang

Memetakan langit malam adalah salah satu aktiviti luar keluarga yang boleh meletakkan haluan manis pada hari yang hebat. Berbekalkan tidak lebih daripada kertas (atau aplikasi telefon pintar percuma) panduan ke langit malam, mencari buruj sambil melihat bintang akan menggembirakan dan merehatkan kanak-kanak kecil pada penghujung hari.

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *