6 Hadiah Memancing Hari Bapa Yang Ayah Sentiasa Boleh Gunakan

Dia membawa anda memancing, mengajar anda simpulan baru, dan menghiburkan anda melalui setiap tangkapan. Ini bermakna anda perlu mencari hadiah memancing Hari Bapa yang sesuai untuk Ayah pemancing nombor satu anda. Pertimbangkan dengan teliti hadiah memancing mana yang patut dipotong, kerana idea hadiah Hari Bapa yang terbaik ialah idea yang boleh digunakan oleh Ayah.

Abaikan aftershave dan sabun pada tali tahun ini. Gunakan beberapa idea hadiah memancing ini.

1. Pelbagai Sudu

1-Sudu-memancing-(1).jpg

Berikan Ayah pelbagai jenis sudu tuang dan trolling dalam pelbagai saiz dan warna. Sudu direka bentuk secara ringkas, mudah digunakan dan terbukti sebagai penangkap ikan. Ini adalah hadiah memancing yang bagus untuk Ayah gunakan apabila menyasarkan ikan bass, walleye, tombak utara, trout, salmon dan muskellunge.

2. Botol Vakum Bertebat

2-Botol-Vakum-Bertebat.jpg

Bantu Ayah menyimpan minumannya pada suhu yang betul. Beri dia botol vakum bertebat yang memastikan kopinya tetap panas pada hari yang sejuk dan air atau air limaunya sejuk pada hari yang panas. Cari botol berpenebat yang diperbuat daripada keluli tahan karat kalis karat yang boleh digunakan selama bertahun-tahun dalam semua keadaan cuaca. Botol vakum bertebat bukan sahaja hadiah memancing Hari Bapa yang praktikal, ia juga boleh digunakan jika Ayah suka memburu atau mendaki.

3. Tang

3-Pancing-pliers.jpg

Walaupun Ayah sudah mempunyai sepasang tang, ini adalah salah satu hadiah Hari Bapa yang sentiasa boleh digunakan dalam gandaan. Malah, mempunyai sepasang playar sandaran adalah satu keperluan kerana mereka cenderung secara tidak sengaja melampaui batas dari semasa ke semasa. Sebelum anda menghadiahkan sepasang kepada Ayah tahun ini, pasangkan sekeping mi lama pada tang dengan tali pancing untuk menyelamatkannya daripada tenggelam ke dasar tasik.

4. Jaring Pendaratan

Silicone-net.jpg

Pastikan Ayah meningkatkan nisbah tangkapan dan pelepasannya dengan menghadiahkannya jaring pendaratan silikon. Anda juga boleh membawanya ke lawatan memancing Hari Bapa untuk menunjukkan kepadanya cara jaringan getah silikon akan membantu melindungi hasil tangkapannya daripada kecederaan.

5. Alat Melepas cangkuk

6-Dehooker.jpg

Alat mencabut mata kail menjadikan hadiah berguna untuk nelayan yang berlatih menangkap dan melepaskan kerana ia membantu mengeluarkan mata kail dengan mudah tanpa perlu memegang ikan atau mengeluarkannya dari air. Pastikan anda mencari alat melepas cangkuk yang sesuai dengan saiz cangkuk yang paling kerap Ayah gunakan.

6. Lampu depan

6-Lampu depan-(1).jpg

Jika anda sedang mencari hadiah memancing Hari Bapa untuk Ayah yang suka turun ke atas air sebelum subuh atau selepas senja, pertimbangkan untuk memberinya lampu depan. Lampu depan LED yang ringkas akan membantu dengan memberikan cahaya tambahan untuk mengikat simpulan, mencabut ikan dan memasang umpan.

Selepas Ayah membuka hadiah memancing Hari Bapanya, jangan lupa ingatkan dia untuk memperbaharui atau membeli lesen memancingnya dalam talian jika dia belum berbuat demikian. Kemudian, bawa dia ke tempat memancing kegemarannya kerana masa yang anda luangkan di atas air bersamanya akan menjadi hadiah terbaik untuk semua.


Anda mungkin juga berminat

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *