6 Cara TERBUKTI Untuk Menarik Kardinal Kepada Pengumpan! (2022)

Kami mempunyai pertandingan larian di rumah kami, dan ia berkaitan dengan menarik Kardinal Utara.

bagaimana untuk menarik kardinal utara kepada pengumpan burung

Permainan ini adalah untuk melihat berapa banyak kardinal yang boleh anda perhatikan satu kali di belakang rumah! Pada masa ini, rekodnya ialah tujuh belas, yang dicatatkan pada hari yang sejuk dan bersalji pada musim sejuk lalu.

Dan saya tahu bahawa kita tidak bersendirian. Nampaknya semua orang mahu menarik lebih ramai kardinal. Kedua-dua jantan dan betina cantik, menyeronokkan untuk ditonton, dan mereka tidak pernah mengatasi penyuap anda seperti House Sparrows atau European Starlings!

Tonton strim LANGSUNG pengumpan burung saya ini! Anda mungkin dapat melihat Kardinal Utara sekarang.

Nasib baik, menarik kardinal adalah mudah.

Hari ini, anda akan mempelajari ENAM strategi yang terbukti menarik minat kardinal.

Dengan melaksanakan beberapa idea di bawah, anda sepatutnya menikmati lebih banyak burung merah yang cantik ini di halaman anda sebelum anda mengetahuinya!


#1: Pilih makanan INI yang kardinal SUKA!

Pada pendapat saya, perkara TERBAIK yang boleh anda lakukan untuk menarik minat kardinal ialah memberi mereka makanan kegemaran mereka! Jika anda boleh menyediakan bekalan makanan lazat yang boleh dipercayai dan tidak berkesudahan, mengapa mereka tidak akan kembali lagi dan lagi?

Jadi apa yang kardinal suka makan?

Lihat gambar paruh kardinal di bawah. Beri perhatian kepada reka bentuknya. Apa yang anda fikir paruh mereka khusus untuk dimakan?

bagaimana untuk menarik kardinal

Jika anda berkata memecahkan cengkerang untuk memakan biji di dalamnya, maka anda betul! Paruhnya memberikan kuasa dan leverage yang diperlukan untuk membuka pelbagai jenis sekam benih yang tebal dan keras.

Oleh itu, tidaklah mengejutkan bahawa makanan terbaik yang boleh anda gunakan untuk menarik kardinal ialah biji dan kacang. Berikut adalah pilihan TERBAIK:

Biji bunga matahari:

Terdapat tiga jenis bunga matahari yang berbeza yang boleh anda beli untuk memberi makan kepada kardinal:

biji bunga matahari untuk menarik kardinal

A. Biji bunga matahari minyak hitam: Ini adalah biji bunga matahari yang lebih kecil dengan cangkang hitam. Ia adalah benih kegemaran untuk digunakan dalam penyuap anda untuk kardinal kerana harganya yang rendah dan menarik kepada pelbagai jenis spesies burung. Tidak boleh dimakan untuk manusia!

B. Biji bunga matahari berjalur kelabu/hitam: Ini adalah biji bunga matahari yang besar yang juga dimakan manusia. Oleh kerana cengkerangnya lebih besar daripada bunga matahari minyak hitam, tidak sebanyak burung yang boleh memecahkan biji benihnya. Tetapi kardinal tidak mempunyai masalah! Pilihan yang baik jika anda ingin mendiskriminasi burung lain.

C. Biji/kerepek bunga matahari: Biji bunga matahari ini telah dibuang cangkerangnya, dan hanya bijinya sahaja yang tinggal. Biji bunga matahari menarik pelbagai jenis burung ke pengumpan kardinal anda kerana tiada siapa yang perlu memecahkan cangkerang. Walau bagaimanapun, biji dan kerepek jauh lebih mahal daripada bunga matahari minyak hitam dan biji bunga matahari berjalur.

Biji safflower:

biji safflower - makanan burung terbaik

Lihat Harga Semasa

Kardinal menikmati biji bunga safflower dan memakannya dengan kerap. Tetapi faedah hebat makanan ini ialah banyak burung lain mengabaikannya, yang meninggalkan lebih banyak untuk kardinal!

Sebagai contoh, bunga safflower juga digunakan untuk menghalang burung hitam dan tupai kerana kedua-duanya secara amnya tidak memakan biji putih ini.

Jangan panik jika kardinal tidak makan biji bunga kunyit dengan segera.

Kardinal anda mungkin tidak menyentuh makanan baharu ini pada mulanya. Bukan mereka tidak menyukainya, tetapi mereka mungkin tidak pernah mengalaminya sebelum ini.

Cadangan saya adalah untuk mencampurkan biji safflower dan bunga matahari. Kardinal pasti akan makan beberapa bunga safflower dan menyedari bahawa ia adalah lazat dan boleh dimakan.

Kacang tanah dikupas:

makanan kacang untuk burung

Kardinal juga tertarik dengan kacang tanah, selagi ia sudah keluar dari cangkangnya.

Kacang tanah adalah sumber protein dan lemak yang sangat baik dan membekalkan kardinal dengan beberapa nutrisi tambahan semasa musim sejuk yang sukar.

Tetapi seperti biji bunga matahari, banyak burung lain SUKA kacang tanah kulit jugaJay, burung gagak, burung belatuk, nuthatches, burung hitam, titmice, anak ayam, merpati, juncos dan banyak lagi!


#2: Gunakan Pengumpan Mesra Kardinal!

Terdapat beribu-ribu pengumpan burung yang berbeza yang boleh anda pilih. Malangnya, Northern Cardinals tidak akan menggunakan banyak daripada mereka, walaupun ia mengandungi makanan kegemaran mereka.

Ini kerana tidak semua penyuap burung direka untuk memenuhi keperluan khusus mereka.

Pertama, kardinal seperti mempunyai tempat hinggap, platform atau dulang yang besar untuk mendarat. Mereka memerlukan kawasan yang sedikit terbuka untuk membuatkan mereka berasa selesa semasa makan.

Kedua, Kardinal Utara lebih suka makan menghadap ke hadapan. Burung-burung ini tidak suka memusingkan badannya untuk dimakan, ini bermakna mereka jarang menggunakan tempat bertenggek penyuap tiub tradisional kerana mereka perlu memusingkan badan mereka untuk sampai ke pelabuhan makan.

Penyumpan terbaik untuk menarik kardinal ialah corong, dulang atau platform.

Ini kerana mereka cukup besar untuk kardinal mendarat dan makan sambil menghadap ke hadapan. 🙂

Berikut ialah tiga penyuap yang berfungsi hebat untuk menarik kardinal!

*Klik setiap pautan di bawah untuk menyemak harga semasa.*

penyuap terbaik untuk kardinal

penyuap dulang terbaik

Pengumpan Kardinal Terbaik

Untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci tentang pilihan ini dan ulasan jujur, lihat siaran ini –> 5 Feeder Terbaik Untuk Kardinal (Itu Sebenarnya Berfungsi!)

Dalam video pendek ini, anda boleh melihat beberapa pengumpan burung yang menarik minat kardinal saya!


#3: Letakkan penyuap burung anda dengan bijak!

Walaupun mereka biasa, Kardinal Utara malu. Sebelum terbang untuk melawat pengumpan, burung ini biasanya melepak di semak dan pokok berhampiran untuk memastikan ia selamat.

Dengan mengambil kira itu, adalah penting untuk meletakkan pengumpan burung anda di tempat yang sunyi di halaman anda berhampiran beberapa tempat perlindungan, seperti pokok renek, semak atau pokok. Di pinggir hutan atau kawasan berlubang adalah lokasi yang sangat baik. Kardinal akan menghargai privasi dan berada berhampiran laluan melarikan diri daripada pemangsa!

Jika boleh, anda perlu mengelak daripada meletakkan stesen penyusuan anda di tengah-tengah halaman yang tandus. Kardinal tidak akan berasa selamat untuk keluar makan.

lokasi terbaik untuk stesen makan burung

Seperti yang anda boleh lihat di atas, stesen makan saya terletak di pinggir hutan.

Saya perhatikan semakin jauh pengumpan saya pergi dari rumah saya, semakin banyak kardinal yang tiba! Jika anda mempunyai stesen makan anda berdekatan dengan rumah anda, cuba jauhkan ia dari mana-mana tingkap dengan banyak pergerakan di dalamnya.

Bagaimana jika halaman rumah anda tidak mempunyai sebarang tempat persembunyian atau perlindungan?

Jika anda hanya mempunyai rumput yang terawat dengan sempurna tanpa pokok atau semak, maka anda akan mengalami kesukaran untuk membuat kardinal berasa selamat.

Cadangan saya ialah pergi ke pusat taman tempatan anda dan mula menanam banyak tumbuhan asli! Sangat mungkin (dan menyeronokkan) untuk “memandang burung” halaman belakang rumah anda. Tumbuhan asli bukan sahaja memberikan tempat persembunyian, perlindungan dan lokasi bersarang, tetapi mereka juga menyediakan beri, kacang dan serangga untuk makanan.


#4: Sediakan air untuk menarik kardinal.

menarik kardinal dengan mandi burung

Seperti semua haiwan, Kardinal Utara perlu minum untuk terus hidup. Nasihat saya adalah untuk mengambil kesempatan daripada fakta ini dan menyediakan air segar dan bersih sebagai tambahan kepada sumber makanan yang konsisten.

Jika anda tidak bernasib baik untuk mempunyai tasik atau sungai kecil di halaman belakang rumah anda, maka anda perlu membeli tempat mandi burung!

Berikut ialah mandian burung yang sedang saya gunakan di stesen penyusuan saya:

mandian burung tanah terbaik

Mandi Burung Kayu Poli Lihat Harga Hari Ini

Tempat mandi burung yang dipanaskan dan duduk di atas tanah adalah yang terbaik untuk menarik kardinal.

Pertama, kerana ia dipanaskan, air tidak akan membeku apabila cuaca menjadi sejuk, yang bermaksud ia akan tersedia apabila burung sangat memerlukannya! Kedua, kardinal lebih suka berada di atas tanah untuk minum dan akan paling selesa menggunakan mandi tanah.

Sebelum membeli mandian burung baru, sila pelajari cara mengekalkannya dengan betul! Mandi burung boleh cepat kotor! Jika ia tidak dibersihkan dengan kerap, ia menjadi tempat yang sesuai untuk bakteria dan alga tumbuh dan nyamuk untuk bertelur.


#5: Kardinal Utara SUKA berada di atas tanah.

Kardinal Utara menikmati makan di atas tanah. Jadi jangan terkejut jika anda melihat mereka kerap makan dan mencari benih yang jatuh.

Untuk mengambil kesempatan daripada kegemaran mereka untuk berada di atas tanah, saya mempunyai penyuap dulang PENUH dengan makanan kegemaran mereka diletakkan di bawah stesen penyusuan saya.

Malah, anda boleh melihat dengan tepat bagaimana saya memberi makan kardinal di atas tanah di halaman rumah saya. Tekan PLAY di bawah untuk paparan LANGSUNG tanah di bawah pengumpan burung saya. Pada siang hari, adalah perkara biasa untuk melihat beberapa kardinal makan bersama.


#6: Awal (dan lewat) cardinal mendapat benih!

Pastikan penyuap anda penuh setiap pagi sebelum matahari terbit. Kardinal adalah orang yang bangun awal dan akan menjadi antara burung pertama yang melawat setiap hari.

Selain itu, burung-burung ini juga merupakan antara yang terakhir pergi pada waktu petang. Terdapat banyak kali apabila saya hampir tidak dapat melihat kardinal pada penyuap saya kerana ia sangat gelap!

Jangan biarkan penyuap anda tidak pernah kosong pada siang hari. Dan pastikan mereka kenyang dengan makanan segar setiap pagi. Anda tidak mahu Kardinal Utara yang tinggal berhampiran anda mencari penyuap orang lain yang SENTIASA mempunyai benih burung. 🙂


Menarik kardinal adalah berbaloi dengan usaha!

Satu perkara yang menarik tentang Kardinal Utara ialah mereka tidak berhijrah. Jadi sekali mereka melawat halaman anda dan menyukai apa yang mereka temui, mereka harus kembali setiap hari!

Saya suka dapat berjalan keluar di halaman belakang rumah saya dan memerhati kardinal. Setiap kali saya mendengar yang tersendiri “birdie birdie birdie” panggilan lelaki menyanyi pada bulan Mac, ia adalah petanda pasti bahawa musim bunga hampir tiba. Seronok juga untuk mencuba dan mencari burung yang dipamerkan itu hinggap tinggi, cuba bermati-matian untuk menarik pasangan.

Bagaimanakah anda menarik kardinal ke halaman rumah anda?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *