6 Cara TERBUKTI untuk Menarik Gagak ke Halaman Anda! (2022)

Menarik burung gagak ke halaman anda tidak perlu rumit!

bagaimana untuk menarik burung gagak

Malangnya, saya telah melihat banyak nasihat yang mencadangkan strategi yang saya rasa agak bodoh, seperti mengeluarkan umpan gagak palsu, atau menyusahkan, seperti memainkan bunyi gagak dari pembesar suara luar.

Gagak ialah burung yang bijak dan oportunistik. Jika anda mengikuti cadangan saya di bawah, andaian saya ialah anda akan dapat menarik burung gagak ke halaman rumah anda dan penyuap burung dalam masa yang singkat.

Berikut adalah 6 cara TERBUKTI untuk menarik burung gagak:


#1. Tarik gagak dengan makanan INI!

Salah satu cara TERBAIK untuk menarik burung gagak adalah dengan menyediakan makanan kegemaran mereka. Dan sementara burung gagak mempunyai diet yang sangat pelbagai, saya telah menemui TIGA makanan penyuap biasa yang paling mereka SUKA.

Di sini mereka!

KACANG:

*Maklumat Pemakanan: 49% lemak, 26% protein, 19% karbohidrat

Kacang tanah adalah makanan yang bagus untuk disediakan di stesen penyusuan anda. Burung gagak bukan sahaja suka memakannya, tetapi ia sihat dan membekalkan sejumlah besar lemak dan protein, yang kedua-duanya penting kepada burung, terutamanya semasa musim sejuk. Pastikan membeli panggang, tanpa garam kacang, jika boleh!

Anda boleh menawarkan kacang dua cara, sama ada di dalam kulit atau sudah keluar, sebagai burung gagak seperti mereka sama ada. Banyak burung yang lebih kecil tidak dapat membuka kacang tanah yang masih ada di dalam cangkerang, jadi jika anda ingin menarik burung gagak dan tidak mahu burung lain memakan kacang tanah, anda pasti harus membelinya dengan cara ini.

Salah satu perkara kegemaran saya untuk ditonton ialah apabila burung gagak cuba memasukkan sebanyak mungkin kacang ke dalam mulut mereka! Anda boleh cuba mengira jumlah dalam video yang saya rakam, yang boleh anda tonton di BAWAH.

Ketahui tentang dua kamera LIVE yang distrim dari belakang rumah saya!

SUET:

Gagak SUKA mengoyakkan ketulan suet dari penyuap saya (lihat foto DI BAWAH).

makanan yang dimakan burung gagak - suet

Oleh kerana saiznya yang besar, gagak boleh melakukan kerosakan yang SERIUS pada kek suet. Jika segelintir daripada mereka menemui kek suet bersama-sama, mereka hampir boleh makan kesemuanya dalam sekali duduk. Saya tidak kisah burung gagak memakan suet saya, tetapi jika anda ingin menyimpannya untuk burung belatuk, maka anda perlu meletakkan suet anda di tempat makan atau lokasi yang tidak dapat diakses oleh gagak.

JAGUNG:

Maklumat nutrisi: 5% lemak, 9% protein, 74% karbohidrat

Jagung adalah murah untuk dibeli berbanding jenis dan makanan biji burung lain. Di kedai pembaikan rumah tempatan saya, saya biasanya boleh membeli 50 paun dengan harga sekitar $10!

Anda boleh membeli jagung dua cara berbeza, sama ada sebagai jagung retak atau keseluruhan isirong. Di halaman rumah saya, saya melihat mereka makan kedua-dua jenis, tetapi mereka nampaknya lebih suka jagung keseluruhan.


#2. HANYA gunakan pengumpan burung jenis ini!

apa yang burung gagak makan?

Seperti yang anda lihat di atas, burung gagak jauh lebih besar daripada burung penyanyi purata anda yang melawat pengumpan burung. Kerana fakta ini, kebanyakan pengumpan burung tidak direka untuk menampung burung gagak. Bolehkah anda bayangkan seseorang cuba memuatkan badannya yang besar di atas tempat pemakan tiub?

Jadi, jika anda ingin menarik burung gagak, anda mesti mempunyai ruang yang cukup untuk mereka. Saya telah menemui SATU-SATUNYA jenis penyuap burung yang sesuai dengan corvid ini ialah penyuap dulang atau platform. Sesuai dengan namanya, penyuap ini ringkas dan menyediakan ruang yang luas dan terbuka untuk burung memberi makan. Mereka sesuai untuk burung gagak! Anda boleh melihat penyuap dulang yang saya gunakan di bawah, bersama-sama dengan pautan ke tempat anda boleh membeli satu.

pengumpan burung yang digunakan oleh gagak

Penyuap Platform 3-dalam-1 Woodlink

Apa yang saya suka tentang penyuap dulang Woodlink di atas ialah saya boleh menggantungnya dari tiang memberi makan burung saya, atau saya boleh meletakkannya di atas tanah kerana ia mempunyai kaki logam yang memanjang keluar dari bahagian bawah.

Akhir sekali, burung gagak juga tidak mempunyai masalah untuk makan di tanah. Malah, jika anda tidak mahu membeli penyuap dulang, anda boleh membuang beberapa makanan kegemaran mereka terus ke atas tanah. Jika anda pergi ke laluan ini, saya akan menggunakan kacang tanah yang masih dalam kulit kerana sedikit lembapan boleh merosakkan kacang tanah dan jagung yang dikupas.


#3. Letakkan penyuap dan makanan dalam kedudukan yang selamat.

Saya syorkan meletakkan stesen makan burung anda sedekat mungkin dengan tempat berteduh dan berlindung. Ini memberi burung gagak peluang yang lebih baik untuk melarikan diri daripada pemangsa dan membuatkan mereka berasa lebih selamat. Tempat yang paling teruk untuk meletakkan pengumpan burung adalah di tengah-tengah rumput yang tandus dan terawat!

Sebagai contoh, di bawah adalah pandangan mata burung di halaman rumah saya. Seperti yang anda lihat, stesen makan saya diletakkan di sepanjang hutan. Ia juga berada di bawah beberapa dahan, menjadikannya lebih sukar bagi elang untuk masuk dari atas.

lokasi terbaik untuk stesen makan burung


#4. Air adalah kawan baik burung gagak!

Satu lagi cara terbaik untuk mendapatkan burung gagak melawat halaman rumah anda adalah dengan menyediakan sumber air yang konsisten. Gagak bukan sahaja akan menggunakannya untuk mengekalkan kelembapan tetapi juga untuk mandi dan kekal bersih.

Cara terbaik untuk menawarkan air adalah dengan membeli mandian burung. Dan wjika ia datang untuk menarik burung gagak, pilihan terbaik ialah MANDIAN BURUNG GROUND. Burung-burung ini berasa paling selesa mendapatkan air mereka di atas tanah. Tetapi burung gagak boleh menyesuaikan diri dan pintar dan akan mudah menggunakan hampir mana-mana tempat mandi burung asalkan ia disimpan penuh dengan air bersih.

Inilah mandi burung yang saya gunakan di halaman saya untuk burung gagak:

Mandi Burung Kayu Poli

mandian burung tanah terbaik

Lihat Harga Hari Ini

Pertama, saya suka mandi tanah ini diperbuat daripada kayu poli kitar semula. Bahan ini sangat tahan lasak. Saya telah memiliki produk ini selama beberapa tahun sekarang, dan tiada bahan pudar, pecah atau retak.

Saya meninggalkan tempat mandi burung ini di halaman rumah saya sepanjang tahun. Semasa musim sejuk, Saya meletakkan deicer ke dalam air untuk mengelakkan pembekuan. Oleh kerana air hanya 2 inci (5 cm) dalam, ia membeku dengan sangat cepat.


#5. Gagak SUKA pokok!

Habitat yang sesuai untuk menarik burung gagak termasuk banyak pokok besar! Jika halaman anda tidak mempunyai pokok, anda harus mempertimbangkan untuk menanam beberapa. Anda mungkin berfikir bahawa ia akan mengambil masa yang lama untuk pokok itu tumbuh cukup tinggi untuk menarik perhatian burung gagak. Tetapi seperti yang mereka katakan, masa terbaik untuk menanam pokok adalah 30 tahun yang lalu, dan masa kedua terbaik adalah hari ini! ­čÖé

Jika anda tidak mempunyai sebarang pokok, saya tidak akan terlalu risau. Burung gagak yang datang ke halaman rumah saya SUKA hinggap di rumah saya. Ia seolah-olah memberi mereka pandangan yang bagus untuk menonton penyuap.


#6. Gagak (kononnya) tertarik dengan objek BERKILAT.

Jika anda mencari maklumat tentang menarik burung gagak di internet, kemungkinan besar anda akan melihat seseorang mengesyorkan meletakkan objek berkilat. Perkara yang dikatakan berkilat, seperti syiling atau barang kemas, menarik perhatian mereka. Dikatakan bahawa cahaya yang memantul membuat burung gagak ingin tahu, terutama yang muda.

Sebaliknya, saya juga pernah membaca bahawa orang lain berfikir bahawa objek berkilat yang bertaburan di sekelilingnya menakutkan burung gagak dan menjauhkan mereka!

Jadi, saya memutuskan untuk menjalankan ujian di stesen penyusuan saya. Saya menetapkan banyak objek berkilat untuk menguji sama ada ia akan menarik burung gagak! Tonton video di bawah untuk mengetahui keputusan saya.

Lihat saluran YouTube saya di SINI.


Bagaimanakah anda menarik burung gagak ke halaman rumah anda?

Sila kongsi petua kegemaran anda di bawah!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *