6 Campuran Benih Burung NO-MES Terbaik! (saya guna #6)

Biji burung NO-MESS menawarkan banyak manfaat apabila memberi makan burung.

tiada campuran dan bancuhan benih burung - blue jay

Tetapi, seperti namanya, bahagian TERBAIK tentang makanan ini ialah mereka tidak meninggalkan sebarang cengkerang, sekam, atau badan! Kawasan stesen makan anda kekal bersih. ­čÖé

Tetapi apakah campuran makanan tanpa kucar-kacir yang TERBAIK untuk dipertimbangkan?

Hari ini, saya menyediakan ENAM adunan berbeza, dengan pautan menunjukkan tempat anda boleh membelinya dalam talian. Saya juga termasuk pemikiran saya pada setiap satu. Pastikan anda sampai ke penghujung senarai kerana #6 adalah pilihan kegemaran saya untuk tiada sisa makanan burung.

*Baca dua siaran ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang benih burung No-Mess:*

Dan hanya ingat, jika anda pergi mencari campuran benih burung yang tidak kucar-kacir di kedai tempatan, pastikan ia tidak mengandungi sebarang benih PENAPI. Malangnya, banyak pengeluar memasukkan makanan FILLER, yang sangat murah, untuk membantu mengurangkan kos beg. Makanan pengisi ini (seperti milo) jarang dimakan oleh kebanyakan jenis burung.


Lihat Harga Hari Ini

bahan-bahan:

 • Biji bunga matahari
 • kacang tanah kepingan
 • badam kepingan
 • Pistachio kepingan
 • Millet putih dikuliti
 • pecan kepingan
 • Biji labu bercengkerang kepingan

Semua makanan dalam adunan ini sama ada kecil atau telah dicincang menjadi kepinganyang bermaksud campuran tanpa kekacauan ini bagus untuk digunakan dalam situasi di mana makanan perlu mengalir melalui penyuap.

Satu contoh yang baik ialah penyuap tiub dan kebanyakan penyuap gaya corong. Makanan yang lebih besar yang belum dipecahkan, seperti kacang tanah dan badam, cenderung tersangkut di dalam jenis penyuap ini.

Aspek penyuap tiub / Penyumpan corong II mutlak

Campuran ini mempunyai campuran benih dan kacang pokok yang sangat sihat. Burung anda akan sangat gembira memakan makanan ini. Serius, ia membuatkan saya lapar dan saya ingin pergi mencari campuran jejak untuk diri saya sendiri (SAYA SUKA badam dan pistachio)!


Lihat Harga Hari Ini

bahan-bahan:

 • Biji bunga matahari
 • Kacang tanah dikupas
 • Pistachio
 • pecan
 • Biji labu bercengkerang

Campuran tanpa kucar-kacir ini serupa dengan adunan pertama dalam senarai, kecuali anda akan perasan bahawa biji benih TIDAK dipecahkan. Daripada kepingan kacang, anda akan mendapat keseluruhan kacang tanah yang dikupas. Daripada kepingan pistachio, anda mendapat keseluruhan pistachio.

Perbezaan utama antara kepingan makanan dan keseluruhan makanan ialah jenis penyuap yang boleh anda letakkan. The Lirik Delite High Protein No Waste Mix mungkin tidak akan berfungsi dengan baik dalam kebanyakan penyuap tiub, kerana makanan yang lebih besar mungkin tersekat. Sebaliknya, anda harus menggunakannya kebanyakannya dengan platform atau penyuap dulang.

dulang dan penyuap platform

Platform Woodlink 3 dalam 1 / Penyumpan Dulang Berkubah

Pada pendapat saya, kebanyakan burung kelihatan lebih suka makanan KESELURUHAN, daripada biji atau kacang dicincang menjadi kepingan. Tetapi itu hanya dari pengalaman peribadi saya, dan keputusan anda mungkin berbeza-beza.

Di samping itu, campuran ini TIDAK mempunyai proso millet putih, yang biasanya merupakan makanan yang disertakan untuk burung yang memberi makan di tanah.


campuran dan adunan benih burung terbaik tanpa kucar-kacir

Lihat Harga Hari Ini

bahan-bahan:

 • Biji bunga matahari, Kacang Tanah, Jagung pecah, Kismis, Pistachio, Badam, Biji rumput kenari, Kranberi kering, Walnut, Pecan

Campuran tanpa kucar-kacir ini adalah pemenang untuk jumlah bahan PALING BANYAK!

Tetapi hanya kerana terdapat banyak jenis makanan yang berbeza tidak bermakna bahawa Kaytee Ultra Waste Free Nut & Fruit Blend adalah lebih baik. Mari kita menyelam lebih jauh.

Secara jujur, kebanyakan makanan dalam adunan ini adalah hebat. Saya suka biji bunga matahari dan kacang tanah adalah dua bahan pertama, yang bermaksud ia adalah yang paling menonjol. Jagung retak adalah seterusnya, yang merupakan makanan yang sangat murah yang akan menarik banyak burung yang memakan tanah.

Seronok juga melihat sedikit buah-buahan kering (kismis dan kranberi). Sesetengah burung makan buah-buahan kering untuk membantu menambah diet mereka, dan anda mungkin melihat beberapa burung yang biasanya tidak tertarik kepada penyuap, seperti American Robins.

Benih Rumput Kenari

Satu-satunya benih dalam beg yang nampaknya tidak perlu ialah benih rumput kenari. Makanan ini tidak menarik minat banyak jenis burung, kecuali burung yang makan di atas tanah. Dan benih rumput kenari adalah lebih mahal mengikut berat daripada jagung retak, atau bahkan bijirin proso putih, jadi ia kelihatan seperti alternatif mahal yang boleh dihapuskan.


terbaik tiada makanan burung kucar-kacir

Lihat Harga Hari Ini

bahan-bahan:

 • Biji Bunga Matahari
 • kacang tanah
 • Pistachio
 • Biji Labu Dikuliti

Adakah ini bukan campuran sisa makanan burung yang dibuat untuk burung atau untuk saya? Serius, itu adalah senarai ramuan yang kelihatan hebat!

Saya suka bahawa campuran ini tidak mempunyai biji “pengisi”. Semua biji dan kacang harus dimakan dengan cepat oleh burung belakang rumah anda.

Sejujurnya, sangat bagus bahawa Wild Delight tidak mencuba terlalu mewah dengan memasukkan banyak bahan yang berbeza. Mereka menjadikannya mudah dengan makanan yang digemari burung!


tiada biji burung kucar-kacir

Lihat Harga Hari Ini

bahan-bahan:

 • Biji bunga matahari
 • Potongan kacang
 • Jagung pecah
 • Biji labu bercengkerang

The Campuran Makanan Burung Bebas Sisa Gourmet Wagner menjadikannya ringkas dengan hanya EMPAT bahan. Tetapi empat bahan ini akan menarik kepada pelbagai jenis spesies burung.

Bahan-bahan dalam campuran ini sangat serupa dengan Wild Delight No Waste Bird Food (#5) di atas, kecuali satu makanan. Daripada mempunyai pistachio, Makanan Burung Bebas Sisa Gourmet Wagner termasuk jagung retak.

Satu makanan secara teknikal tidak lebih baik daripada yang lain, tetapi kedua-duanya berbeza dan menarik burung yang berbeza. Jagung retak lebih murah daripada pistachio, dan juga menarik kepada burung yang memakan tanah. Tetapi memandangkan jagung retak adalah bijirin, ia juga digemari oleh beberapa spesies invasif yang cenderung mengambil alih stesen makan, seperti House Sparrows dan European Starlings.


#6. Buat campuran benih burung anda sendiri yang tidak kucar-kacir!

tak kacau biji burung diy

Semua campuran benih burung tanpa sisa yang saya senaraikan setakat ini adalah hebat. Ia termasuk bahan-bahan yang disukai burung dan juga tidak akan meninggalkan sebarang kekacauan untuk anda.

Malangnya, terdapat satu masalah:

Adakah anda mengklik pautan yang disertakan di atas? Jika ya, anda mungkin menyedari bahawa adunan tanpa kekacauan adalah mahal! Anda mungkin bertanya pada diri sendiri sama ada ia berbaloi untuk membayar lebih banyak wang hanya untuk mengelak daripada membersihkan kekacauan yang ditinggalkan oleh sisa cangkang.

Nasib baik, terdapat beberapa penyelesaian.

Pertama, hampir tanpa gagal, adalah jauh lebih murah untuk membeli beg makanan burung di kedai tempatan daripada membeli dalam talian. Salah satu sebabnya ialah kos penghantaran benih burung yang tinggi kerana ia berat. Tetapi membeli campuran benih burung yang tidak kucar-kacir secara tempatan boleh menelan kos yang tinggi.

Pernahkah anda mencuba membuat makanan tanpa kucar-kacir anda sendiri?

Sejujurnya, saya tidak ingat kali terakhir saya membeli campuran makanan burung yang telah dibuat. SAYA SELALU buat sendiri! Inilah yang saya lakukan:

Di kedai perkakasan berhampiran rumah saya, saya membeli beg benih individu, seperti biji bunga matahari, kacang tanah dikupas, dan jagung. Mengikut berat, membeli beg secara individu biasanya jauh lebih murah.

Kemudian apabila saya memberi makan burung saya, saya hanya menggabungkan semua benih dan kacang yang berbeza bersama-sama! Saya mempunyai tong sampah logam yang berasingan untuk setiap makanan, yang membolehkan saya menukar nisbah setiap campuran yang saya tawarkan setiap hari. Tetapi anda juga boleh mencampurkan semua benih yang berbeza bersama-sama dalam satu tong besar jika anda rasa lebih mudah.

Membeli makanan burung boleh menjadi SANGAT mahal. Saya telah menemui pilihan yang paling murah untuk saya ialah strategi membeli beg makanan yang berasingan dan membuat adunan saya sendiri setiap hari!


Apakah benih burung NO-MESS kegemaran anda?

Sila tinggalkan KOMEN di bawah! ­čÖé

*Baca dua siaran ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang benih burung No-Mess:*

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *