6 Aktiviti Keluarga Murah yang Seronok

Anda mungkin masih membayar bil bekalan sekolah serta pakej foto tahun persekolahan baharu yang baru anda beli, jadi mungkin anda berada di pasaran untuk melakukan pelbagai aktiviti keluarga murah untuk memastikan anda dan anak-anak anda sibuk pada musim gugur ini. Nah, anda bertuah! Lihat 6 aktiviti keluarga murah atau percuma ini sesuai untuk menghabiskan masa bersama di luar musim luruh ini.

Ambil Nature Bingo Walk

Menggabungkan aktiviti fizikal dan pengalaman luar, berjalan bingo alam semula jadi adalah salah satu aktiviti keluarga murah yang paling menyeronokkan. Menggunakan kertas sekerap, penanda, dan sama ada keupayaan lukisan atau gunting anda sendiri, gam dan imej bercetak daripada web (fikirkan: pokok pain, daun berwarna-warni, labu dan crabapple) buat satu set beberapa helaian bingo alam semula jadi yang berbeza untuk anda dan anak-anak anda . Kemudian keluar untuk berjalan-jalan dan lihat siapa yang memenangi bingo alam semula jadi!

Lawati Dusun Epal dan Buat Applesauce

Memetik epal anda sendiri di ladang tempatan pada hari Musim Gugur yang segar dan sejuk, kemudian membuat sos epal anda sendiri di rumah, ialah salah satu aktiviti murah yang paling tidak dapat dilupakan untuk dilakukan bersama keluarga pada musim luruh. Dan berbuat demikian adalah mudah, hanya dengan sedikit air mendidih, cuka sari apel, gula dan kayu manis (jika anda mahu) diperlukan! Tumbuk atau gaul untuk kelancaran yang anda dan anak-anak anda inginkan dan anda telah mendapat permulaan tradisi aktiviti keluarga murah yang lazat!

Buat Kraf Daun Gugur

Terdapat pelbagai aktiviti murah yang menyeronokkan yang membuat licik menggunakan daun musim gugur berwarna-warni yang banyak terdapat pada musim ini. Semak lebih banyak cara anda menggunakan daun musim luruh dengan aktiviti daun musim gugur luar untuk kanak-kanak ini.

Memancing Musim Gugur

Awal pagi atau lewat petang yang dihabiskan dengan barisan anda di dalam air, bersama anak-anak anda, merupakan salah satu aktiviti murah yang paling hebat untuk dilakukan bersama keluarga anda di luar rumah pada musim luruh. Mungkin terdapat beberapa kos yang perlu ditanggung dalam memancing. Berikut ialah perkara yang anda perlu tahu tentang kos memancing, tetapi sebelum anda pergi ke tempat tempatan kegemaran anda sebagai keluarga, semak 7 petua untuk memancing bersama anak-anak ini.

Perkhemahan Musim Gugur

Tidur di bawah bintang dan membuat s’mores hanyalah permulaan yang menjadikan perkhemahan pada musim gugur begitu menyeronokkan. Tetapi jangan mengemas khemah dan anak-anak anda dahulu! Pastikan anda merujuk senarai semak perkhemahan musim luruh kami terlebih dahulu untuk memastikan anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk menikmati salah satu aktiviti keluarga murah yang paling hebat.

Main Permainan Bola Sepak atau Perlawanan Futbol

Luangkan beberapa jam di luar di taman tempatan atau di halaman anda sendiri dengan bola sepak Amerika atau bola sepak untuk bermain futbol pada musim gugur ini! Anda tidak memerlukan sebarang bayaran untuk bermain tangkap atau bermain sepak bola dengan anak-anak anda, jadi jika aktiviti keluarga yang murah atau percuma adalah yang anda inginkan, permainan sukan menanti musim gugur ini!

Ia tidak memerlukan banyak wang untuk berhubung dengan remaja anda sama ada — berikut ialah 5 perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu untuk mengukuhkan ikatan anda dengan anak-anak anda.


Anda mungkin juga berminat

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *