6 Aktiviti Cuti Musim Bunga Ajaib untuk Kanak-kanak

Jadi percutian musim bunga ke Disney terpaksa dibatalkan. Walaupun sedih untuk terlepas masa Mickey & Minnie, terdapat banyak lagi aktiviti cuti musim bunga dan perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan di luar. Berikut adalah enam aktiviti percutian musim bunga yang ajaib untuk kanak-kanak!

Memancing awal pagi

Bungkus hidangan AM dan kotak jus untuk mereka dan kopi pedas untuk diri sendiri, dan pergi memancing bersama anak-anak semasa cuti musim bunga! Seperti yang anda tahu, membuang ke dalam air patung semasa matahari terbit adalah salah satu perkara yang paling tenang untuk dilakukan di luar. Berkongsi detik itu dengan anak-anak kecil anda menjadikannya sihir tulen. Berikut ialah beberapa spesies yang mungkin anda tangkap semasa percutian musim bunga memancing anda!

Pergi Berperahu

Salah satu aktiviti cuti musim bunga yang paling hebat ialah menghabiskan masa bersama di atas air. Naiki bot ponton dan pelayaran mengelilingi tasik pada hari musim bunga langit biru atau berkayak bersama-sama menyusuri sungai tempatan. Sama ada anda memiliki atau menyewa kapal pilihan anda, jadikan berperahu sebagai salah satu aktiviti luar musim bunga yang anda lakukan sebagai keluarga tahun ini.

Perkhemahan Keluarga

Sama ada anda memilih kabin di dalam hutan atau khemah di tapak perkhemahan, percutian musim bunga perkhemahan keluarga akan memberikan jarak yang sangat diperlukan antara anda dan pekerjaan anda, dan anak-anak anda serta kerja sekolah mereka. Selain itu, melihat bintang melalui pokok pada waktu malam adalah keajaiban murni!

S’Mores Musim Awal

Udara masih segar—dan belum lagi berenang bersama nyamuk—jadi debu dari lubang api untuk sesi s’mores awal musim! Membuat hidangan dengan api terbuka adalah salah satu aktiviti musim bunga terbaik untuk keluarga. Untuk menjadikannya lebih ajaib, biarkan anak anda menambah taburan pelangi pada marshmallow cair mereka!

Buat Kursus Berhalangan Luar

Menggunakan apa yang anda sudah ada di halaman, bina laluan berhalangan luar untuk anak-anak anda! Minta mereka berlari mengelilingi kon, melompat ke atas baldi, dan berpusing-pusing dengan kepala di atas kayu besbol. Gunakan jam randik telefon anda untuk melihat siapa yang menang!

Lawatan Sehari ke Nowhere

Kemaskan makan tengah hari, bina senarai main dengan anda dan lagu kegemaran anak-anak anda, dan pergi memandu. Ambil jalan yang biasanya tidak anda tolak untuk terjumpa bangunan yang ingin tahu, jalan bengkok dan pokok berbentuk ganjil. Letakkan tingkap, pasangkan muzik dan nyanyi secara harmoni pada aktiviti cuti musim bunga yang ajaib ini!

Lihat lebih banyak aktiviti cuti musim bunga untuk kanak-kanak!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *