5 Tempat untuk Belajar Perahu Selamat Secara Hands-On untuk Pemula

Adakah anda bersedia untuk membeli bot pertama anda dan mula menjalani gaya hidup nautika? Jika ya, fikirkan tentang mengambil kursus latihan bot selamat untuk pemula. Apabila mempelajari peraturan menaiki bot di jalan raya atau asas bot selamat, adalah penting untuk meluangkan masa di atas air dan menumpukan pada pendidikan melalui pengalaman.

Tertanya-tanya di mana dan bagaimana untuk mendapatkan arahan dan pengalaman secara langsung sebagai pelayar permulaan? Terdapat banyak sumber yang tersedia untuk anda. Ketahui lebih lanjut tentang mengikuti kursus keselamatan bot dengan menyemak pilihan ini:

1. US Powerboating

US Powerboating menawarkan kursus praktikal, di atas air untuk sesiapa sahaja yang ingin belajar cara mengendalikan bot bermotor kecil dengan selamat dan meningkatkan kemahiran pengendalian bot mereka.

2. Bot rakan kongsi AS

BoatUS bekerjasama dengan marina, pertunjukan bot dan organisasi lain di seluruh negara untuk membawa latihan di atas air dan berperahu untuk arahan pemula ke marina berhampiran anda.

3. Peniaga bot

Banyak peniaga bot menawarkan kelas bot selamat untuk pemula untuk pemilik bot kali pertama, bot yang sudah lama tidak berada di atas air atau bagi mereka yang ingin mempelajari peraturan baharu dan petua keselamatan menaiki bot. Selain itu, jika anda pemilik bot baharu, pastikan anda telah menjaga semua keperluan pendaftaran dan pemberian hak milik kapal.

4. Kelab Bot Amerika

America’s Boating Club (juga dikenali sebagai Skuadron Kuasa Amerika Syarikat) menawarkan latihan yang memberi tumpuan terutamanya pada kemahiran pengendalian bot.

5. Kapten berlesen Pengawal Pantai AS

Upah kapten berlesen Pengawal Pantai Amerika Syarikat di kawasan anda yang menawarkan aktiviti menaiki bot secara langsung untuk arahan dan bimbingan pemula. Jika anda tidak mengenali mana-mana kapten berlesen, tanya rakan atau marina tempatan untuk mendapatkan rujukan.

Dengan meluangkan masa untuk mendapatkan lebih banyak pengalaman dan latihan menaiki bot, anda akan menjadi bot yang lebih selamat dan yakin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *