5 Tempat Terbaik untuk Memancing di Indianapolis untuk Smallmouth Bass

Tiada masa yang lebih baik untuk mencari beberapa tempat yang bagus untuk memancing di Indianapolis (atau dalam jarak pemanduan singkat dari bandar) untuk ikan bass smallmouth. Apabila aliran ikan trout menjadi terlalu hangat untuk memancing, ikan bass smallmouth masih lebih bersedia untuk mengambil pemutar dalam talian kecil atau tawaran “padanan dengan hatch” di hujung garisan lalat anda.

Ketahui lebih lanjut tentang lima tempat popular untuk memancing di Indianapolis dan kawasan sekitar untuk smallmouth.

1. Taman Tepi Sungai

Kolam di Riverside Park ialah salah satu tempat terbaik untuk memancing di Indianapolis bersama anak-anak untuk mendapatkan ikan bass kecil — ada kemungkinan anda juga boleh mendapatkan ikan siakap bermulut besar, ikan keli atau crappie di sini. Pemancing yang berpengalaman boleh melancarkan kapal draf cetek dan perahu tidak bermotor melalui tanjakan taman di Broad Ripple Avenue dan memancing di White River.

2. Sungai Driftwood, Perbandaran Columbus

Walaupun Sungai Driftwood tidak terletak terus di bandar Indianapolis, pemanduan mengambil masa kurang sejam di I-65 dan boleh berbaloi untuk perjalanan. Jika anda tertanya-tanya di mana hendak memancing ikan bass smallmouth, sungai sepanjang 16 batu ini mempunyai reputasi terkemuka kerana ia mempunyai beberapa lubang dalam, dasar berbatu dan banyak struktur kayu.

3. Sungai Flatrock

Walaupun anda perlu memandu kira-kira 45 minit ke selatan dari Indianapolis untuk sampai ke Sungai Flatrock, ia adalah perjalanan yang berbaloi jika anda ingin menangkap bass smallmouth. Anda boleh menggunakan pelancaran kanu di Taman Owens Bend, hanya di utara Columbus dan mendayung ke jambatan US Hwy 31 di sebelah barat Columbus

4. Sugar Creek

Anda berkemungkinan akan menemui bass smallmouth dalam jumlah yang lebih baik daripada purata jika anda membuat perjalanan sejauh 24 batu ke Sugar Creek dari Indianapolis. Disebabkan oleh aliran dan jumlah batu, ia dianggap sebagai salah satu tempat memancing mulut kecil utama di Indiana.

5. Sungai Biru Besar

Sungai Harrison County yang indah ini terletak kurang sejam pemanduan dari Indianapolis. Dikelilingi oleh hutan yang subur dan tebing batu kapur, Blue River adalah yang terbaik untuk pemancing kanu atau kayak. Kolam sudut dalam, larian cetek dan batu besar membentuk persekitaran yang ideal untuk bass mulut kecil.

Pilih salah satu daripada tempat terbaik untuk memancing di Indianapolis untuk smallmouth bass, dapatkan lesen memancing Indiana anda dalam talian, kemaskan peralatan anda dan muatkan sampan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *