5 Tempat Percutian Memancing Akan Digemari Keluarga Anda

Tempat percutian memancing yang manakah dalam senarai mesti anda kunjungi untuk tahun ini? Mungkin matlamat anda adalah untuk mencari destinasi memancing yang menawarkan tindakan yang konsisten untuk anak-anak, tetapi itu juga memberi peluang kepada anda untuk mengejar beberapa spesies ikan permainan yang mencabar. Nah, jangan risau kerana terdapat banyak tempat air tawar dan air masin di AS yang sesuai untuk percutian memancing yang hebat. Jika anda ingin mengetahui tentang beberapa tempat terbaik untuk memancing bersama keluarga anda, lihat lima destinasi ini.

1. Tasik Hijau Besar, Wisconsin. Tasik Big Green terletak hanya 58 batu timur laut dari Madison, dan anda akan tiba di tempat memancing kegemaran keluarga musim panas ini. Bluegill, hinggap kuning, crappie dan bass putih menjadikan sasaran ideal untuk keluarga atau pemula yang ingin memancing dari pantai menggunakan umpan hidup. Pemancing yang lebih berpengalaman boleh mengejar ikan buruan seperti tombak utara atau muskellunge dengan bot menggunakan gewang tiruan. Apakah salah satu kelebihan terbesar memancing Tasik Hijau Besar? Fakta bahawa terdapat tujuh pelancaran, menjadikan akses ke laluan air ini mudah.

2. Pantai Fort Myers, Florida. Jika anda melawat bandar Pantai Fort Myers di Pulau Estero di Florida Barat Daya, pertimbangkan untuk membawa anak-anak memancing dari Jeti Pantai Fort Myers di Taman Memorial Lynn Hall. Setrout berbintik, ikan bakau, ikan keli dan ikan bawal hanyalah sebahagian daripada spesies air masin yang mungkin menarik hujung baris anda semasa memancing dari tempat Teluk Mexico ini. Sudah tentu, terdapat juga banyak tempat di Pulau Estero di mana anda boleh menyewa bot atau menyewa pemandu memancing juga. Rancang untuk tinggal selama lebih daripada satu atau dua hari walaupun kerana perairan pesisir Teluk Estero dikenali sebagai habitat utama untuk tangkapan yang patut dibanggakan seperti snook, redfish dan tarpon.

3. Taman Negeri Pulau Galveston, Texas. Peminat pancing air masin dalam keluarga anda boleh menikmati ikan trout berbintik-bintik, ikan merah dan menggelepar semasa memancing dari pantai di Taman Negeri Pulau Galveston. Ingatlah untuk menyemak carta air pasang tempatan sebelum anda meneroka kerana pasang surut dan arus teluk akan menentukan tempoh memancing terbaik. Apabila tindakan menjadi perlahan, anda boleh mendaki, berbasikal, berkelah atau mendayung. Memandangkan terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan, adalah idea yang baik untuk tinggal di salah satu tapak perkhemahan pantai atau teluk atau menyewa kabin dalam taman.

4. Taman Negeri Pawtuckaway, New Hampshire. Pergi ke bandar Nottingham di Southeastern New Hampshire untuk mengambil percutian memancing sekeluarga di tepi Tasik Pawtuckaway di Taman Negeri Pawtuckaway. Anda boleh menggunakan denai memancing di pinggir pantai yang bersempadan dengan Fundy Cove dan Neal’s Cove jika anda ingin mencuba hinggap kuning, crappie hitam atau bluegill. Sebagai alternatif, anda boleh membawa bersama bot anda dan melancarkan di tanjakan awam Fundy Cove untuk mengakses beberapa tempat bass largemouth atau smallmouth bass terbaik di tasik. Hidupan liar, pemandangan dan kepelbagaian spesies ikan menjadikan ini salah satu tempat percutian memancing yang mungkin anda ingin lawati lebih daripada sekali.

5. Tasik Shasta, California. Walaupun kelihatan mudah untuk mencari tempat memancing di negeri California, memutuskan tempat memancing boleh menjadi perkara yang sukar. Tasik Shasta, terletak 10 batu di utara Redding, sentiasa menjadi pilihan yang baik. Bukan sahaja terdapat beberapa pusat peranginan tepi tasik yang sesuai untuk keluarga, malah terdapat peluang memancing ikan trout dan bass yang berkualiti yang boleh diterokai dengan bot atau dari pinggir pantai.

Antara percutian memancing berikut, yang manakah sesuai untuk keluarga anda? Sebaik sahaja anda membuat keputusan, jangan lupa untuk membeli lesen memancing anda dalam talian dan semak peraturan memancing negeri untuk tempat percutian memancing ini.


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *