5 Taman Negeri Popular di Minnesota untuk memancing

Psssst.

Ingin tahu di mana anda boleh memancing tanpa lesen, dan pegawai pemuliharaan tidak akan peduli?


Jawapannya ialah kebanyakan taman negeri Minnesota. Dapatkan maklumat lanjut tentang Memancing dan Berperahu MN.

Ya, penduduk Minnesota boleh memancing tanpa lesen memancing di berpuluh-puluh taman negeri, termasuk taman di Tasik Mille Lacs, Lake of the Woods dan perairan memancing terkenal yang lain.

Jabatan Sumber Asli ikan-tanpa-lesen peraturan telah dilaksanakan beberapa tahun lalu sebagai satu lagi cara inovatif untuk merekrut, mengekalkan dan mengaktifkan semula pemancing. Peraturan itu juga merupakan insentif kepada keluarga untuk menyertai program pendidikan “Saya Boleh Memancing” taman negeri.

Saya berkongsi maklumat ini supaya anda boleh berkongsi dengan orang lain. Pada tahun ini ramai warga Minnesota mencari pengalaman luar yang menyeronokkan dan mudah, dan sedikit memancing, mendaki, berkhemah atau meneroka di taman negeri ialah pilihan yang bagus. Banyak taman mempunyai peralatan memancing yang anda boleh pinjam.

Walaupun anda boleh memancing tanpa lesen di kebanyakan taman negeri, terdapat beberapa pengecualian. Sebagai contoh, anda memerlukan lesen jika anda memancing di tasik, sungai atau sungai di taman yang memerlukan setem trout. Juga, ketahui bahawa anda tidak memerlukan lesen jika anda memancing dari bot atau terapung atau melalui ais di tasik yang sepenuhnya diliputi dalam taman negeri Minnesota. Walau bagaimanapun, jika tasik bersempadan dengan taman maka anda hanya boleh memancing dari pantai atau semasa mengharung air di dalam taman negeri.

Mana nak pergi? Berikut ialah beberapa pilihan popular:

  1. Taman Negeri Tasik Bear Head: Walleye, bass, crappies dan trout yang banyak.
  2. Taman Negeri Father Hennepin: Bass, pike utara dan walleye menjadikan rumah mereka di Tasik Mille Lacs.
  3. Taman Negeri Fort Snelling: Terdapat aktiviti memancing yang hebat di taman negeri ini hanya beberapa minit dari kawasan metro.
  4. Taman Negeri Glendalough: Sunfish besar dan crappies untuk kuali, dan bass untuk kamera.
  5. Taman Negeri Zippel Bay: Tangkap walleye, sauger, bass, hinggap dan muskie di Lake of the Woods.

Semak Nama dan lokasi taman MN dan maklumat tentang program peminjam maklumat di taman negeri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *