5 Taman Negara Memancing Terbaik

Taman Negara bukan sahaja untuk melihat hidupan liar dari keselesaan kereta anda. Taman terbaik ialah taman yang anda terlibat, nikmati pengembaraan! Sekarang, anda mungkin bertanya kepada diri sendiri, “Bolehkah saya memancing di Taman Negara,” dan jawapannya, betul-betul!

Sebelum mengemas joran, kekili dan kotak tackle anda, periksa laman web NPS untuk peraturan khusus mengenai memancing, lesen, umpan dan alat untuk taman yang anda rancang untuk lawati. Sekarang mari kita lihat lima Taman Negara memancing terbaik.

1. Taman Negara dan Pemeliharaan New River Gorge

Menurut Roger Wilson dari Adventures on the Gorge Resort, destinasi utama Taman Negara terbaharu untuk lawatan memancing dan pelajaran memancing terbang, New River dipenuhi dengan Smallmouth Bass, Carp, Bluegill, Perch dan banyak lagi, dan sekali-sekala, anda boleh tarik seekor Paddlefish dari perairan yang mengalir ke utara ini. Dengan banyak spesies dalam persekitaran yang menakjubkan, adalah mudah untuk melihat sebab New River Gorge adalah antara taman negara memancing terbaik.

2. Taman Negara Yellowstone

Apabila anda mencari Taman Negara AS yang disenaraikan mengikut kualiti memancing, anda akan menemui Yellowstone berhampiran bahagian atas setiap senarai kerana Taman Negara pertama di Amerika adalah syurga untuk memancing terbang yang indah di sungai Yellowstone, Firehole dan Madison. Mengarungi sungai, di dalam air yang menghantam batu, dan membuang ikan trout sebagai bison meragut di kejauhan adalah impian Amerika yang dipersonifikasikan untuk pemancing.

3. Taman Negara Pengembara

Salah satu Taman Negara memancing terbaik yang kurang dikenali ialah laluan air yang saling bersambung di Minnesota. Voyageurs adalah 40% air dan penuh dengan walleye, ikan air tawar paling sedap yang ditawarkan di Amerika Utara.

4. Taman Negara Biscayne

Dengan 500 spesies ikan di perairan Floridian yang hangat ini, ini adalah pengalaman memancing yang paling pelbagai di mana-mana Taman Negara! Lebih baik lagi, Biscayne ialah salah satu Taman Negara memancing terbaik untuk pemula kerana kelas ditawarkan dalam bahasa Inggeris dan Sepanyol.

5. Taman Negara Acadia

Di dalam sempadan berbatu Taman Negara Maine yang menakjubkan adalah peluang untuk ikan air masin (untuk ikan tongkol dan pollock yang lazat) serta memancing di kolam air tawar dengan harapan dapat menangkap ikan trout tasik, salmon Atlantik yang terkurung daratan dan ikan siakap mulut kecil. Acadia adalah lasak dan cantik, dan merupakan salah satu Taman Negara memancing terbaik.

Perlukan lebih banyak tempat untuk memancing? Lihat 100 tempat memancing dan berperahu keluarga teratas di Amerika dan hari memancing percuma 2021 di setiap negeri.

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *