5 Simpulan Pengikat Lalat untuk Persembahan Realistik

Terdapat banyak simpulan yang perlu diketahui untuk semua jenis memancing. Apabila bercakap tentang simpulan untuk memancing terbang, banyak yang anda sudah tahu berguna. Tambahkan beberapa simpulan pengikat lalat khusus untuk membantu pembentangan anda dan anda boleh pergi. Berikut ialah lima yang akan membantu anda mempersembahkan lalat anda dengan lebih realistik supaya anda boleh menangkap lebih banyak ikan.

Simpulan Umum untuk Kejayaan Memancing Terbang

Gelung Duncan
Gelung Duncan juga dikenali sebagai Uni-simpul. Ia adalah simpulan pengikat lalat yang ideal kerana dua sebab. Pertama, jika anda mengikatnya, ia adalah simpulan tetap. Jika anda meletakkannya dan meninggalkan sedikit ruang, ia akan berfungsi sebagai simpulan gelung. Nimfa dan pita yang diikat dengan simpul gelung bergerak secara semula jadi dalam arus yang bermakna anda akan menangkap lebih banyak ikan. Apabila anda menyambung, simpulan itu meluncur ke atas dan duduk ke bawah untuk pertarungan.


Simpul Turle yang Diperbaiki
Simpul Turle yang Diperbaiki membantu lalat dengan mata cincin ke atas atau ke bawah menunggang dengan betul. Ia digunakan kebanyakannya apabila memancing lalat kering kerana ia menghalang mereka daripada menunggang hidung. Tiada trout yang menghargai diri sendiri akan memakan lalat menunggang hidung ke bawah….

Simpulan Clinch yang Diperbaiki
Untuk mengikat kebanyakan lalat, anda tidak boleh mengalahkan simpulan Clinch yang Diperbaiki. Bagaimana anda boleh berhujah dengan simpulan pengikat lalat yang mempunyai kekuatan patah hampir 100%? Ia bagus untuk semua aplikasi dengan tippet yang lebih nipis.

Simpul Darah
Simpul Darah digunakan untuk mengikat dua tali pancing dengan ketebalan yang sama. Ia sesuai untuk membina semula pemimpin. Jika anda meninggalkan tag yang panjang berakhir, anda juga boleh mengikat dengan cepat sebagai penitis.

Simpul Pakar Bedah untuk Air Masin
Ia semudah simpulan overhand yang dijalankan sekali lagi. Simpul Pakar Bedah digunakan untuk membina ketua manakala Gelung Pakar Bedah unggul sebagai simpul pengikat lalat untuk mengikat dengan lalat.

Untuk mengekalkan integriti simpulan dan mengurangkan geseran semasa meletakkan simpul pancing terbang, tambah air atau air liur pada monofilamen. Tarik secara berterusan, dan elakkan gerakan tersentak yang meregangkan tali pancing dan mengurangkan kekuatan putus. Tambah air, dan tangkap mereka. Tetapi pertama, pelajari beberapa simpulan lagi untuk memancing! Simpul Memancing Terbang! Tetapi pertama, pelajari beberapa simpulan lagi untuk memancing!


Anda mungkin juga berminat

Tom Times

Tom Times

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *