5 Sebab Teratas Mendaftar Kelas Bot Dalam Talian

Dengan tahun baharu bermula, sekarang adalah masa yang sesuai untuk komited untuk mendaftar untuk kelas menaiki bot dalam talian. Anda boleh belajar dengan mudah bagaimana untuk meningkatkan kemahiran berperahu anda dari lingkungan yang hangat dan selesa di tempat tinggal anda yang sederhana. Sebenarnya, tiada cara yang lebih baik untuk mula bersiap sedia untuk hari-hari utama berperahu yang akan datang pada musim bunga dan musim panas.

Sama ada anda mempunyai pengalaman menaiki bot atau merancang untuk mula menaiki bot musim bunga ini, pendidikan bot dalam talian ialah idea yang bijak. Belum yakin? Semak lima sebab mengapa kelas menaiki bot dalam talian patut didaftarkan.

5 Sebab untuk mengambil Kelas Bot Dalam Talian:

  1. Anda belajar tentang peralatan keselamatan yang perlu anda miliki di atas kapal. Walaupun mengambil kursus keselamatan pelayar dalam talian mungkin bukan undang-undang negeri di mana-mana di seluruh AS, undang-undang negeri dan persekutuan memerlukan anda mempunyai jenis peralatan dan peralatan keselamatan tertentu. Undang-undang ini boleh berbeza-beza bergantung pada jenis bot rekreasi yang anda kendalikan dan dengan mengikuti kelas bot dalam talian, anda boleh mengetahui lebih lanjut tentangnya.
  2. Jika anda baru dalam aktiviti berperahu, anda mungkin tidak mengetahui cara angin dan arus boleh menjejaskan keupayaan dok dan navigasi anda. Kursus bot dalam talian akan menerangkan cara angin dan arus air mempengaruhi dok dan navigasi. Perjalanan anda akan menjadi lebih mudah dan selamat akibatnya.
  3. Anda akan dididik mengenai peraturan berperahu di jalan raya. Mengetahui maksud pelampung dan penanda boleh menghalang anda daripada terkandas di saluran cetek atau membantu mengelakkan perlanggaran dengan bot lain.
  4. Ketahui cara menggunakan carta untuk navigasi yang selamat. Carta adalah seperti peta jalan yang membantu anda mengira jarak dan masa untuk sampai ke destinasi anda. Mereka juga menunjukkan kepada anda lokasi penanda, jambatan dan cetek.
  5. Pendidikan bot dalam talian boleh membantu menyelamatkan nyawa dan mengurangkan bilangan atau kemalangan dan kecederaan yang berlaku di atas air. Lebih daripada 40 negeri di AS mempunyai keperluan pendidikan untuk mengendalikan bot rekreasi atau PWC di laluan air negeri.

Kini anda tahu lima sebab utama mengapa mengambil kursus bot dalam talian, dan ujian bot dalam talian yang berkaitan, adalah idea yang bijak. Jadilah pelayar yang lebih selamat tahun ini dengan mendaftar untuk kursus bot dalam talian sekarang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *