5 sebab peti kuda lebih baik daripada kereta

 • Ada kalanya, walaupun kita menyukai gerabak yang boleh dipercayai, ia boleh mengecewakan. Dan wajar untuk mengatakan tiada penunggang yang pernah mengucapkan perkataan “Lori saya akan masuk untuk MoTnya” tanpa ribuan pound-bil menggigil sehingga tulang belakang, dan itu jika anda bernasib baik.

  Jadi untuk meraikan kotak kuda yang sederhana, berikut adalah lima sebab lori lebih baik daripada kereta.  1. Anda tidak boleh meletakkan kuda di dalam kereta anda

  Dur.

  2. Kehadiran

  Pemandangan DAF yang sangat anda sayangi (membuat lori lain tersedia) melayang ke kawasan jalan tunggal mungkin membuatkan pemandu BMW purata anda (pemandu lain yang tidak bertimbang rasa tersedia) berfikir lebih keras untuk menerobos di sebelah kanan jalan anda lebih berbanding jika anda berada dalam Ford Fiesta anda (kereta lain, dll). Kerana anda tidak akan menjadi lebih teruk di sini.

  3. Kebisingan

  Bukan sahaja terdapat tambahan keselamatan apabila duduk dalam keadaan tinggi di atas jalan, dapat melihat di atas lindung nilai bukan sahaja membolehkan anda melihat trafik dari arah depan, ia juga memberikan pelbagai perkara tambahan untuk dilihat oleh mereka yang bising di kalangan kita. Apa yang telah mereka lakukan di nombor 34?!

  4. Kelajuan

  Pembatas mungkin menjengkelkan, atau sekurang-kurangnya kepada kita yang tidak mempunyai gerabak yang lebih tua yang 56mph adalah aspirasi dan bukannya siling. Tetapi sekurang-kurangnya anda tidak akan ditangkap oleh kamera berkelajuan 70mph di lebuh raya, dan anda boleh mencebik pada sesiapa sahaja yang melakukannya.

  5. Masa

  Kereta anda mungkin bersedia untuk pergi sebaik sahaja anda menghidupkan enjin, tanpa terlalu membosankan berkeliaran untuk bunyi rengek berhenti, bermakna anda sebenarnya boleh menggerakkan lori anda. Tetapi kemudian itu mengalih keluar tetingkap kerana mengingati anda terlupa untuk mengemas pelana/but/gin/kuda anda…

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *