5 Sebab Menangkap Ikan Jack di Florida

Jika anda telah mencari dalam talian untuk “jack fish florida,” ada kemungkinan besar anda telah melihat foto spesies kuning keperakan yang biasa dikenali sebagai jack cvalle atau crevalle jack. Pemancing yang mengejar tarpon, snook, dan ikan permainan air masin yang lain sering mengetepikan jack crevalle yang tegap, tetapi ini tidak bermakna anda harus mengikutinya. Semak lima sebab mengapa anda mungkin suka menangkap jack crevalle.

1. Jack Crevalle mudah dicari

Malah, ikan air masin Florida ini boleh ditemui di mana-mana sahaja dari teluk pantai, muara dan terusan kediaman Florida, hingga bangkai dan terumbu luar pesisir yang dalam. Bicu yang lebih besar, dalam lingkungan 20 hingga 50 paun, biasanya ditemui di luar pesisir, tetapi telah diketahui datang ke pantai untuk mengejar kumpulan ikan belanak atau ikan umpan lain.

2. Ikan jek dengan rela hati akan mengambil umpan atau gewang

Memancing di permukaan untuk spesies ini boleh menjadi sangat menarik. Cuba gewang dan popper air atas untuk tindakan meletup. Ikan jek air masin sangat menyukai bunyi dan percikan yang ditawarkan oleh jenis persembahan ini. Jika anda memancing bersama kanak-kanak atau pemula, umpan terbaik untuk menangkap ikan bingka ialah belanak jari, herring sirip benang atau hampir semua jenis ikan umpan lain.

3. Ikan jek adalah sasaran memancing lalat air masin yang ideal

Mereka mudah menangkap lalat dan sangat menarik untuk digulung dengan batang lalat. Lalat streamer yang meniru ikan umpan adalah pertaruhan terbaik anda untuk berjaya. Cuba buang lalat anda berhampiran tepi tembok laut, di zon luncur di sepanjang pantai atau di sepanjang bakau. Lalat juga boleh dilemparkan terus ke arah kumpulan umpan, dan kemudian dilucutkan kembali pada irama yang mantap dan pantas.

4. Tingkatkan Kemahiran melawan Ikan anda

Menangkap jack crevalle boleh membantu meningkatkan kemahiran melawan ikan anda dan menyediakan anda untuk cabaran ikan permainan air masin yang lebih besar. Spesies air masin ini mempunyai tahap kekuatan dan stamina yang tinggi, yang menjadikannya sasaran yang sempurna jika anda ingin menguji keberanian memancing anda.

5. Tangkap Ikan Jack sepanjang tahun

Anda boleh menangkap ikan jack di Florida sepanjang tahun. Gigitan mungkin perlahan sedikit semasa musim sejuk yang lebih sejuk (dari Disember hingga Mac), tetapi memancing untuk spesies ini secara amnya kekal baik secara konsisten.

Memandangkan anda mempunyai beberapa sebab yang baik untuk mencuba menangkap ikan bingka di Florida, pastikan anda membeli lesen memancing Florida anda dalam talian dan turun ke atas air!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *