5 Sebab Memancing Tasik June Akan Membuat Anda Tersenyum

Ahhh, memancing di tasik Jun… ia adalah masa yang sesuai sepanjang tahun untuk membasahi barisan di tasik tempatan kegemaran anda. Cuaca tidak terlalu panas, ikan mula menyesuaikan diri dengan corak yang lebih boleh diramal, dan anda boleh membawa anak-anak bersama-sama pada beberapa hari memancing terbaik pada bulan Jun kerana sekolah tidak lagi pada musim panas.

Bukankah hari memancing di tasik bulan Jun selalu membuatkan anda tersenyum? Semak senarai sebab mengapa ia membuatkan kita ingin tersenyum dari telinga ke telinga.

• Ia adalah masa dan tempat yang sesuai untuk menggunakan gewang air atas kegemaran anda. Jun adalah salah satu bulan terbaik untuk “menjalankan anjing” dan mengalami gigitan letupan bass di permukaan. Jika anda tinggal di bahagian utara AS, bass largemouth adalah salah satu ikan terbaik untuk ditangkap di tasik air tawar pada bulan Jun.

• Kebanyakan negeri menawarkan hari memancing percuma lesen pada bulan Jun. Anda boleh melawat tasik tempatan kegemaran anda atau tasik baharu, dan memperkenalkan seseorang yang baharu kepada sukan memancing semasa Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan. Semak sahaja senarai hari memancing percuma lesen Jun mengikut negeri.

• Terdapat acara memancing mesra keluarga yang diadakan pada bulan Jun di tasik dan taman negeri di seluruh negara. Anda boleh mencari senarai acara dalam bahagian Maklumat Negeri TakeMeFishing.org. Mempelajari teknik memancing baharu boleh membantu anda menangkap lebih banyak ikan, dan menangkap lebih banyak ikan sudah tentu boleh membuat anda tersenyum.

• Lebih ramai pemancing akan keluar di atas air bulan ini, bermakna terdapat banyak laporan memancing tasik pada bulan Jun untuk dibaca. Apabila anda mempunyai lebih banyak maklumat untuk membantu anda merancang perjalanan memancing bulan Jun anda, semakin kurang anda perlu bergantung pada percubaan dan kesilapan. Ya, itu satu lagi sebab untuk tersenyum!

• Jika anda menyemak kalendar solunar dan ramalan cuaca, anda boleh merancang perjalanan memancing di tasik anda berdasarkan tempoh masa yang diramalkan sebagai hari memancing terbaik pada bulan Jun. Anda akan mendapati bahawa terdapat beberapa!

Apakah sebab lain yang anda ada untuk tersenyum selepas lawatan memancing di tasik pada bulan Jun? Kami ingin tahu, jadi komen pada siaran ini dengan jawapan anda. Kemudian, teruskan dan beli lesen memancing anda dalam talian, semak peraturan ikan bulan Jun, dan pergi ke tasik berhampiran anda!


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *