5 Petua untuk pergi memancing dengan anak-anak

Semakin meningkat usia, saya benar-benar merasakan bahawa tiada jaminan dalam dunia ini. Pasaran, kerja, buih hartanah, dsb. Baiklah, saya rasa lalu lintas di California Selatan adalah sesuatu yang anda sentiasa boleh harapkan. Itu berfungsi seperti jam! Namun, banyak perkara lain tidak berjalan mengikut perancangan. Saya rasa di sinilah pepatah lama datang: “Bukan apa yang berlaku kepada anda, tetapi bagaimana anda bertindak balas terhadapnya yang penting.”

Kami telah belajar lebih banyak tentang memancing apabila anak-anak semakin meningkat. Ia tidak pernah menjadi sebahagian daripada zaman kanak-kanak saya, tetapi saya jatuh cinta dengan memancing selepas saya belajar cara memasak trout segar. Walaupun menangkap dan melepaskan ialah cara yang bagus untuk memancing, saya lebih kepada jenis orang tangkap dan masak dalam kuali. Ini semua sebahagian daripada saya mencari tempat saya di antara limpah kurnia alam semula jadi. Saya merasakan mata saya terbuka kepada apa yang ramai terlupa ada di sana. Tidak ramai yang tahu dari mana datangnya makanan mereka hari ini, dan malangnya, terutamanya di California, ada yang tidak tahu rupa ikan yang mereka makan kecuali sebagai stik di atas pinggan.

Seiring dengan ini, kami telah mula mempelajari satu atau dua perkara tentang apa yang diperlukan untuk memancing bersama anak-anak. Sesetengah daripada anda mungkin mempunyai idea yang baik. Ramai orang yang saya tahu yang suka pergi memancing dengan anak-anak mereka mempunyai seorang, mungkin dua, anak. Saya berurusan dengan empat. Jadi, saya mempunyai pembelajaran BESAR untuk disampaikan, kawan-kawan! Walau apa pun, ini adalah lima perkara terbaik yang kami pelajari dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

1. Pakai topi. satu yang anda suka

2-Anak-memancing-dan-gembira.jpg
 • Matahari adalah musuh yang kejam. Walaupun mendung, bola gas berapi gergasi itu akan menghantar hukumannya terus ke muka anda.
 • Kadangkala topi yang bagus juga membantu menandakan masa itu. Ia mungkin bukan perkara yang paling penting, tetapi topi boleh menjadi menyeronokkan dan membantu membina kenangan positif. Anda juga boleh melekatkan kepala ganti anda dan bobbers padanya.

2. Bawa makanan

4-Kanak-kanak-belajar-untuk-memancing.jpg
 • Jelas. Awak mempunyai anak. Anda tidak boleh melupakan sandwic.
 • Apabila anda pergi memancing, elakkan membawa makanan ringan yang berbau atau berminyak kerana ikan boleh berbau. Adalah lebih baik untuk membawa snek kering dan kalis panas. Coklat cair menjadi bencana.

3. Cuaca tidak mengikut peraturan

3-Bapa-dan-anak-memancing.jpg
 • Bergantung pada tempat anda memancing, cuaca boleh menjadi sporadis. Adalah idea yang baik untuk mengetahui kemungkinan di kawasan itu.
 • Cuaca boleh mengubah keperluan keselamatan anda. Pastikan anda membawa air dan pakaian kering tambahan. Hari yang panjang di bawah sinar matahari boleh meletihkan bagi anak-anak kecil, dan apa yang menarik untuk anda boleh menjadi tidak selesa untuk mereka.
 • Tahu bila hendak berputus asa. Anda mungkin perlu membuat keputusan yang bertanggungjawab untuk berhenti. Panas atau sejuk yang melampau boleh menjadi isu keselamatan.

4. Ingat umur mereka

6-Bapa-dan-Anak-Memancing.jpg
 • Kumpulan umur yang berbeza bertindak balas terhadap memancing secara berbeza. Semakin kecil mereka, semakin kecil kemungkinan mereka mempunyai rentang perhatian untuk jangka masa yang lama… baik, tiada apa-apa. Cuba untuk tidak kecewa apabila mereka kelihatan tidak prihatin seperti yang anda mahukan.
 • Benarkan keseronokan. Kadangkala membiarkan mereka mengalihkan fikiran mereka akan membantu mengekalkan mereka sepanjang pengalaman. Apabila memancing di sungai besar, anak-anak saya suka membuang bilah rumput ke dalam air supaya “semut dapat mencarinya dan bertahan apabila mereka bosan berenang.” Baiklah, kalau begitu.
 • Kanak-kanak berumur 4-6: Ini adalah masa yang baik untuk bercakap tentang peraturan dan peralatan keselamatan. Ingat, mata kail itu tajam.
 • Kanak-kanak berumur 6-10 tahun: Mereka akan mempunyai lebih banyak masa latihan pada usia ini, jadi anda boleh bercakap dengan mereka tentang peraturan dan undang-undang, kebersihan, etika dan pelajaran moral. Bagaimana seekor ikan dilayan apabila ditangkap adalah pengajaran yang berharga dan ini adalah usia yang hebat untuk menggabungkan idea-idea ini.
 • Kanak-kanak berumur 10+ tahun: Pada usia ini, kanak-kanak lebih lincah dan selaras. Mereka juga menjadi lebih berdaya saing. Ini adalah usia yang bagus untuk bekerja pada teknik dan gaya, serta mendapatkan idea tentang jenis memancing yang mereka suka. Memancing untuk bass, trout, memancing jeti dan juga memancing sukan laut boleh menjadi menarik.

5. Bersabarlah

5-ibu-dan-anak-memancing.jpg
 • Mulakan dengan memahami bahawa tiada apa yang mungkin berlaku seperti yang anda bayangkan.
 • Berseronok! Sekurang-kurangnya anda bersama anak-anak anda. Mereka akan mengingati anda dengan cara anda berkelakuan sekarang. Anda boleh membentuk momen mengikut kehendak anda.

Kami baru-baru ini berpeluang memancing di Sungai Eagle di Colorado, di mana pelajaran ini dimainkan dalam satu bentuk atau yang lain. Walaupun saya sangat menyukai peluang untuk mencuba dan memancing di sungai yang sejuk, ia lebih kepada membuat cenderahati untuk anak-anak. Sudah tentu mereka mempunyai topi. Kami sentiasa mempunyai topi. Dan dengan Chelsea memegang anak bongsu, mereka yang lebih tua meluangkan sedikit masa untuk melancarkan rakit penyelamat rumput ke dalam air. Kami bertuah kerana mempunyai cuaca yang baik dan perarakan sungai rakit dan nelayan lalat yang menangkap lebih banyak daripada kami.

Namun, kami membawa pulang banyak kenangan.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang peluang memancing dan menaiki bot yang menanti keluarga anda, lawati TakeMeFishing.org. Pastikan anda berkongsi kenangan keluarga anda sendiri dengan kami di media sosial menggunakan #FirstCatch.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *