5 Petua Memancing Terusan Erie untuk Dipakai Musim Bunga Ini

Memandangkan Terusan Erie menjangkau hampir 363 batu, mengambil kira beberapa petua memancing Erie Canal untuk permulaan musim boleh membantu. Terdapat banyak air yang boleh anda tutupi, dan terdapat beberapa spesies ikan air tawar berbeza yang boleh anda sasarkan.

Spesies ikan air tawar di Terusan Erie termasuk bass largemouth, bass smallmouth, pickerel, walleye, pike, ikan keli, ikan mas, hinggap kuning dan sunfish.

Dari segi sejarah, bangunan Terusan Erie pada tahun 1800-an adalah monumental kerana ia mewujudkan laluan air yang boleh dilayari dari New York City dan Lautan Atlantik ke Great Lakes. Hari ini, terusan terkenal ini menawarkan ratusan batu akses memancing awam yang sesuai untuk perjalanan memancing keluarga.

Dengan air yang banyak ini untuk dipertimbangkan, bersama-sama dengan bilangan spesies yang berbeza, ingatlah petua memancing ini apabila melawat Terusan Erie pada musim bunga ini.

Pastikan anda memperbaharui lesen memancing New York anda dan pertimbangkan petua memancing Erie Canal ini sebelum menuju ke laluan air yang terkenal ini.

  1. Jika anda tidak pasti ke mana hendak pergi untuk pengalaman memancing Erie Canal pertama anda, cuba pergi ke tempat berhampiran tempat terusan bertemu Tonawanda Creek di barat daya Lockport. Potongan dalam dan air yang bergerak di sini boleh bermakna peluang untuk beberapa spesies ikan yang berbeza seperti ikan siakap mulut kecil, ikan siakap bermulut besar dan hinggap kuning.
  2. Apabila merancang perjalanan keluarga bersama anak-anak, salah satu petua memancing Erie Canal yang terbaik ialah melawati katil terusan lama di Daerah Onondaga. Ini adalah tempat ikan panfish utama yang sesuai untuk keluarga. Kanak-kanak boleh menangkap banyak sunfish kecil dan hinggap menggunakan cacing hidup dan ikan kecil yang dijinjing berhampiran jambatan dan dok.
  3. Pemancing yang berpengalaman boleh melemparkan umpan engkol kecil meniru udang karang di sekitar timbunan batu dan rip-rap untuk menarik gigitan daripada ikan bass kecil di Terusan Erie.
  4. Untuk peluang mendaratkan ikan mas sehingga 20 paun, anda boleh menetapkan barisan anda di atas air antara Erie dan Niagara Counties (terdapat akses tepi pantai di taman bandar dan Daerah). Gunakan bebola jagung atau doh pada cangkuk dalam saiz 4 hingga 6
  5. Satu lagi tempat memancing Erie Canal yang patut dikunjungi musim bunga ini ialah Taman Terusan Negeri Lock 20 di Oneida County. Anda boleh memancing dari tebing di sini untuk hinggap kuning, walleye, tombak utara, dan bass smallmouth.

Pastikan anda memperbaharui lesen memancing New York anda dan pertimbangkan petua memancing Erie Canal ini sebelum menuju ke laluan air yang terkenal ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *