5 Petua Memancing dengan Kanak-kanak

Kredit foto Aly Nicklas

Anda mahu anak-anak anda suka memancing sama seperti anda. Untuk mencari zen dan kedamaian, kesabaran, keseronokan, keyakinan, tumpuan, hubungan dengan alam semula jadi. Mereka boleh, dan mereka akan.

Terdapat beberapa perkara yang lebih menggembirakan daripada menonton anak anda menguasai lakonan, atau dengan bangganya menjamu selera pada waktu malam. Selain itu, anda mungkin mencari rakan memancing baharu kegemaran anda. Petua ini akan membantu anda berkongsi minat anda terhadap seni memancing dengan anak-anak anda.

1. Menguruskan jangkaan.
Jika anda membuat sepanjang perjalanan untuk menangkap ikan, anda mungkin pulang ke rumah dengan muka masam. Sebaliknya, alihkan perhatian kepada berlatih pelakon, meneroka habitat dan hanya meluangkan masa santai sebagai keluarga di luar. Apabila sesuai, gunakan amalan tangkap-dan-lepaskan sebagai peluang untuk memperkasakan anak-anak anda sebagai pemuliharaan kecil. Jadikan ritual hari memancing untuk pergi menikmati hidangan ikan segar selepas itu, tidak kira sama ada anda menangkap apa-apa. Dengan cara itu, akan sentiasa ada ikan di penghujung pengembaraan. Sebagai bonus tambahan, ini adalah peluang yang sempurna untuk membina pengetahuan anak-anak anda tentang asal makanan mereka.

Kredit foto Aly Nicklas

2. Amalkan di rumah.

Tiada siapa yang mahu memulakan hubungan dengan memancing dengan mengaitkan diri mereka pada pelakon, dan pengenalan seperti itu mungkin menakutkan anak muda selama bertahun-tahun. Sentiasa ingat untuk mengajar berhati-hati dengan memasang dan mengumpan mata kail anda. Dapatkan batang latihan pendek yang diikat dengan beberapa benang, dan biarkan mereka mencambuknya di sekitar halaman belakang atau ruang tamu. Beratnya akan membolehkan mereka merasakan pelakon sebelum mereka beralih ke perkara sebenar. Selain itu, mereka akan lebih seronok (dan lebih berkemungkinan untuk menangkap sesuatu) jika mereka mempunyai sedikit kecekapan dengan pelakon mereka sebelum mereka menghadapi situasi di mana terdapat semak-semak untuk mengait dan memancing untuk terlepas dengan tali yang dijatuhkan terlalu keras. Apabila mereka bersedia untuk perkara sebenar, pergi ke halaman kami tentang peralatan Memancing Terbang dan peralatan serta bersiap sedia.

3. Lakukan beberapa peninjauan lokasi.
Pilih kawasan berumput rata yang bagus dengan tebing yang lembut di tepi kolam, di mana tidak banyak halangan dalam cara casting dan ada ruang untuk tidur sebentar atau bermain di tepi sungai (tanpa terjatuh atau menakutkan ikan) apabila rehat diperlukan .

Kredit foto Aly Nicklas

4. Biarkan mereka membawa bersama rakan!

Mereka akan lebih seronok mempelajari kemahiran, meneroka dan menikmati hidangan selepas sesi itu jika mereka mempunyai rakan sebaya untuk berkongsi pengalaman itu.

Kredit foto Aly Nicklas

5. Menggalakkan penerokaan.

Apabila mereka sudah bosan melakukan casting, galakkan mereka mencucuk di sekitar tebing sungai. Mereka boleh mencari makhluk, mengumpul batu, dan menjadi kotor. Tunjukkan kepada mereka pelbagai jenis lalat yang diikat, dan kemudian hantar mereka pergi untuk mencari perkara sebenar untuk diperhatikan di mana ia melepak dan cara ia bergerak melalui persekitarannya (apabila anda pulang ke rumah, mereka boleh belajar mengikatnya sendiri menonton video kami “Siri simpul pancing terbang” Ajar mereka tentang mengenal pasti pelbagai jenis arus. Galakkan mereka berfikir seperti ikan: di mana mereka akan melepak? Biarkan mereka masuk ke dalam air dan lihat sejauh mana mereka boleh menyelinap ke atas ikan. Pastikan anda memberi mereka peluang untuk nikmati alam sekitar mengikut istilah mereka sendiri, walau apa pun maksudnya. Kerana apabila ia turun, perkara paling penting yang anda bina adalah cinta untuk pengalaman itu, dan menangkap ikan hanyalah sebahagian kecil daripada itu.

Lawati tapak kami untuk Petua Memancing tambahan


Alisa Geiser

Alisa Geiser

Alisa Geiser menyembah hutan belantara dan 100% khusus untuk pengembaraan. Suatu hari dia akan melahirkan bayi, tetapi sekarang dia terharu dengan kesempurnaan 11 orang anak saudaranya dan membuatkan anak-anaknya mengajar mereka bermain papan selaju, mengadakan parti tidur di tipinya dan membawa mereka bersiar-siar di mana mereka mendapati mereka menikmati perkara seperti makan belut. Alisa ialah seorang penulis, penerbit dan pembuat filem dengan rekod prestasi penglibatan dalam projek yang membuat banyak kebisingan untuk mempromosikan tujuan sosial yang positif–pelanggan baru-baru ini termasuk Honor The Treaties dan Alex Lowe Charitable Foundation. Knee Deep, filem dokumentari tentang kesukarelawanan akar umbi yang diarahkan bersama pada 2014 bersama Aly Nicklas, sedang dalam jelajah antarabangsa. Karya beliau telah diterbitkan dalam Majalah Pengembaraan Wanita, BUKTI National Geographic, jurnal gajah, dan tempat lain. Dia diwakili oleh Foundry Literary + Media dan memegang BS dalam Kewartawanan dari University of Colorado, Boulder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *