5 Petua daripada ibu bapa semasa Memancing bersama Anak-anaknya

Apabila saya semakin dewasa, saya benar-benar memahami bahawa tidak ada jaminan di dunia ini. Pasaran, pekerjaan, buih perumahan, dan sebagainya. Nah, saya rasa lalu lintas di selatan California adalah sesuatu yang anda boleh harapkan. Itu berjalan seperti jam! Begitu banyak perkara lain, bagaimanapun, tidak berjalan seperti yang dirancang. Saya rasa di sinilah pepatah lama datang, “Bukan apa yang berlaku kepada anda, tetapi bagaimana anda bertindak balas terhadapnya yang penting.

Kami telah belajar lebih banyak tentang memancing apabila kanak-kanak lelaki semakin dewasa. Ia tidak pernah menjadi sebahagian daripada zaman kanak-kanak saya, tetapi saya jatuh cinta dengan memancing selepas saya belajar memasak trout segar. Walaupun menangkap dan melepaskan adalah cara yang bagus untuk memancing, saya lebih kepada jenis tangkapan dan goreng. Ini semua sebahagian daripada saya mencari tempat saya di antara limpah kurnia alam semula jadi. Saya rasa seperti mata saya terbuka untuk apa yang ramai terlupa ada di sana. Tidak ramai orang tahu dari mana datangnya makanan mereka hari ini dan malangnya—terutamanya di California—sesetengahnya tidak tahu rupa ikan yang mereka makan, kecuali sebagai fillet di atas pinggan.

Seiring dengan ini, kami telah mula mempelajari satu atau dua perkara tentang perkara yang diperlukan untuk memancing bersama anak-anak. Sekarang, sesetengah daripada anda mungkin mempunyai idea yang adil. Ramai orang yang saya kenali yang suka pergi memancing bersama anak-anak mereka mempunyai seorang—mungkin dua—anak. Saya berurusan dengan empat. Jadi, saya mempunyai pembelajaran BESAR untuk disampaikan, orang ramai! Walau apa pun, ini adalah lima perkara terbaik yang telah kami pelajari sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

1. Bawa topi. Yang mewah.

2-Anak-memancing-dan-gembira.jpg
 • Matahari adalah musuh yang kejam. Walaupun mendung, bola gas gergasi yang terbakar itu akan menghantar hukumannya terus ke muka anda.
 • Kadangkala topi yang bagus juga membantu menandakan masa itu. Ia mungkin bukan perkara terbesar, tetapi topi boleh menyeronokkan dan membantu membina kenangan positif. Anda juga boleh melekatkan tampalan dan bobbers anda padanya.

2. Ambil makanan ringan

4-Kanak-kanak-belajar-untuk-memancing.jpg
 • Duh. Awak mempunyai anak. Anda tidak boleh melupakan makanan ringan.
 • Semasa memancing, cuba untuk tidak membawa makanan ringan yang berbau atau berminyak kerana ikan boleh berbau. Cuba bawa snek kering dan tahan panas. Coklat cair menjadi kucar-kacir.

3. Cuaca tidak mengikut peraturan

3-Bapa-dan-anak-memancing.jpg
 • Bergantung pada tempat anda memancing, cuaca boleh menjadi sporadis. Adalah idea yang baik untuk mengetahui kemungkinan di kawasan itu.
 • Cuaca boleh mengubah keperluan keselamatan anda. Pastikan anda membawa air dan mungkin set pakaian yang hangat. Hari yang panjang di bawah sinar matahari boleh meletihkan anak-anak kecil, dan apa yang menyejukkan bagi anda mungkin akan menjadi tidak selesa bagi mereka.
 • Tahu bila hendak memanggilnya. Anda mungkin hanya perlu membuat keputusan yang bertanggungjawab untuk membungkusnya. Kepanasan, pencahayaan atau kesejukan yang melampau boleh menjadi kebimbangan keselamatan.

4. Ingat umur mereka

6-Bapa-dan-Anak-Memancing.jpg
 • Kumpulan umur yang berbeza bertindak balas terhadap memancing secara berbeza. Semakin kecil mereka, semakin kecil kemungkinan mereka mempunyai rentang perhatian untuk pertarungan yang lama…well…tiada apa-apa. Cuba untuk tidak kecewa apabila mereka kelihatan tidak prihatin seperti yang anda mahukan.
 • Benarkan untuk lencongan. Kadangkala, membiarkan mereka mengalihkan fikiran mereka akan membantu stamina mereka sepanjang keseluruhan pengalaman. Apabila memancing di sungai besar, anak lelaki saya suka melemparkan bilah rumput ke dalam air supaya “semut dapat mencarinya dan bertahan apabila mereka bosan berenang.” Baiklah, kalau begitu.
 • Kanak-kanak 4–6: Ini adalah masa yang baik untuk bercakap tentang peraturan untuk peralatan dan keselamatan. Ingat, cangkuk tajam.
 • Kanak-kanak 6–10: Lelaki ini akan mempunyai lebih banyak masa praktikal pada usia ini, jadi bercakap tentang peraturan dan undang-undang, pembersihan, etika dan pelajaran moral. Cara anda melayan ikan apabila ditangkap adalah pengajaran yang berharga dan ini adalah usia yang baik untuk membenamkan idea ini.
 • Kanak-kanak 10+: Pada usia ini, kanak-kanak lebih cekap dan selaras. Mereka juga menjadi lebih kompetitif. Ini adalah usia yang bagus untuk bekerja pada teknik dan gaya serta mendapatkan idea tentang jenis memancing yang mereka gemari. Bass, trout, memancing jeti, atau mungkin juga memancing sukan laut mungkin menarik.

5. Sabar

5-ibu-dan-anak-memancing.jpg
 • Mulakan memahami bahawa tiada apa yang mungkin berlaku kepada anda.
 • Ingat, MEREKA adalah orang yang mempunyai “bawa pulang.” Ini bukan tentang awak.
 • Berseronok! Sekurang-kurangnya, anda bersama anak-anak anda. Mereka akan mengingati anda dengan cara anda pada saat-saat ini. Anda boleh membentuk masa yang anda mahukan.

Kami baru-baru ini mendapat peluang untuk memancing di Sungai Eagle di Colorado, di mana pelajaran ini dimainkan dalam satu cara atau yang lain. Walaupun saya menyukai peluang untuk mencuba dan menangkap ikan di sungai yang sejuk, ia lebih kepada membuat kenangan kecil untuk kanak-kanak lelaki. Sudah tentu, mereka mempunyai topi. Kami sentiasa mempunyai topi. Dan dengan Chelsea memegang budak paling kecil, yang lebih besar berlalu sedikit masa melemparkan rakit penyelamat rumput di dalam air. Kami bertuah dengan cuaca yang sangat baik dan perarakan sungai rakit dan nelayan terbang yang menangkap lebih banyak daripada kami.

Walau bagaimanapun, kami membawa pulang banyak kenangan.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang peluang memancing dan menaiki bot yang menanti keluarga anda di luar sana, lawati Take Me Fishing. Pastikan anda berkongsi kenangan keluarga anda dengan kami di sosial menggunakan #FirstCatch.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *